L'obertura de la residència d'Horts de Miró de Reus, a punt de desencallar-se

La Generalitat i l'Ajuntament de Reus s'han reunit diverses vegades per acordar un conveni | El consistori té sobre la taula una proposta que es podria fer efectiva al proper ple municipal
Imatge d'arxiu de la residència d'Horts de Miró de Reus | Àlex Oliver

 

L'obertura de la residència d'avis i àvies del barri Horts de Miró ja veu la llum final del túnel. Després que s'inaugurés el CAP Horts de Miró, ja fa sis anys i sense el geriàtric, i que es comencés a equipar la residència a partir del febrer del 2018, l'obertura es podria desencallar ben aviat.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Reus han mantingut diverses reunions aquest mes de juny per tal de buscar una solució i aquesta es podria materialitzar en els pròxims dies o setmanes. Segons fonts de la Generalitat, l'Ajuntament de Reus està estudiant la proposta del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i aquesta es podria portar al proper ple municipal. Per la seva banda, fons del consistori s'han limitat a explicar que es continua treballant en aquest tema per arribar a una solució.

 

Equipament instal·lat i personal seleccionat per a la residència d'Horts de Miró de Reus

La capacitat total de la residència d'Horts de Miró és de 58 places, a més d'una vintena pel centre de dia. L'obertura serà parcial, ja que, en un primer moment, s'obrirà la segona planta, on hi ha el menjador i els serveis, i la tercera planta on hi haurà les 24 places públiques i les cinc privades. En aquest sentit, quedarà pendent la posada en marxa de la quarta planta, que, igual que la tercera, acollirà 29 places.

 

El centre geriàtric es va començar a equipar a partir del febrer de 2018, i des de llavors treballen en el centre dues persones, la directora i una recepcionista. Tanmateix, hi treballaran un total de 20 professionals, els quals van ser seleccionats fa un any.

Imatge de la residència d'Horts de Miró | Google Maps

 

L'obertura es preveia l'any 2017

La primera obertura de la residència d'Horts de Miró de Reus es va preveure l'any 2017 però la posada en marxa, segons es va justificar des del govern municipal, es va frenar per l'aplicació de l'article 155. Les places que s'havien d'atorgar es van quedar sense adjudicar i finalment les negociacions es van reactivar a finals d'aquest any passat.