S'obre al públic el remodelat parc d'Àngel Guimerà de Reus

El projecte s'ha dut a terme en el marc dels Pressupostos Participatius de l'any 2018, per un import de 73.000 euros
Estat del parc d'Àngel Guimerà després de la seva remodelació. | Cedida

 

L'Ajuntament de Reus ha fet efectiva l'obertura al públic del parc d'Àngel Guimerà, situat al barri dels Poetes, un cop s'han donat per finalitzades les obres de remodelació de l'espai. L'actuació, coordinada i supervisada per les regidories de Participació, Bon Govern i Serveis Generals i d'Urbanisme, s'emmarca en els petits projectes dels Pressupostos Participatius del 2018, aprovats el mes de gener, i d'aquesta manera dóna resposta a les demandes reiterades del veïnat de la zona.

 

La inversió va ser una proposta de Salvador Ginesta Aldea, junt amb dos ciutadans més, amb els quals les regidories han anat treballant en la proposta i consensuant els passos de forma conjunta; i l'empresa a qui es va adjudicar l'encàrrec va ser Construcciones y Reformas Jimaran SL, amb un pressupost final de 72.549 euros, malgrat que la proposta inicial era de 45.000.

 

Estat anterior del parc d'Àngel Guimerà al barri dels Poetes de Reus | Eva Checa

 

Una remodelació que dóna resposta a les demandes dels veïns

La remodelació del parc ofereix solucions a les queixes del veïnat, que a banda de l'estat de deteriorament de les instal·lacions, denunciava la poca seguretat de l'espai a la nit, a causa de l'insuficient nivell d'enllumenat, fet que provocava que molts joves hi anessin a la nit i molestessin els veïns dels habitatges propers. De fet, els veïns van arribar a demanar el tancament del parc, però el procés participatiu dels pressupostos va obrir la porta a presentar un projecte que, finalment, ha salvat la situació.

 

Així doncs, des del mes d'abril s'han dut a terme tres mesures per millorar el parc. Una d'elles ha estat l'ampliació del tancament del parc, millorant l'altura de les reixes i col·locant dues portes corredisses, per tal de privar-ne l'accessibilitat en l'horari nocturn, que a partir d'ara estarà prohibida. La segona mesura ha estat la millora de les prestacions de la zona de jocs infantils, reordenant-la, reorganitzant els diferents mòduls existents i pavimentant les zones amb cautxú per millorar la seguretat dels infants. 

 

Les obres de remodelació de l'espai van començar el mes d'abril. | Cedida

 

La darrera mesura també ha intentat solucionar un problema constant dels veïns, en aquest cas el del poc enllumenat i la inseguretat que causava. S'han eliminat les zones opaques, desbrossant gran part de les zones vegetals més opaques, dotant així de millor visibilitat i seguretat tot el parc. També s'ha eliminat un mur i s'ha substituït per una tanca que no priva de visibilitat.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris