NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

EN DIRECTE

Primeres pluges a Tarragona, a l'espera del plat fort de la llevantada

S’obre als usuaris el nou accés a les sales de vetlla del tanatori municipal de Reus

L’ampliació ha comptat amb una inversió de 305.598,85 euros i permet gaudir d’un espai més tranquil i còmode
Imatge del nou accés a les sales de vetlla del tanatori municipal de Reus | Cedida

 

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, divisió de Reus Serveis Municipals SA, ha enllestit les obres d’ampliació a la zona d’accés a les sales de vetlla i a la sala de cerimònies de la primera planta del tanatori municipal de Reus. L’actuació, que s’ha dut a terme aquests darrers mesos, ha consistit a reconvertir el passadís que hi havia anteriorment en un espai més ampli que, alhora, és ara un lloc d’estada on els usuaris hi poden estar amb més comoditat. L'ampliació ha comptat amb una inversió de 305.598,85 euros (IVA inclòs).

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

El passadís, d’una llarga de 45 metres, tenia una amplada variable d’entre 2,5 i 3,7 metres, que anava generant en els eixamplaments petites zones d’estar a disposició dels usuaris. Quan les sales de vetlla estaven totes ocupades i els usuaris sortien al passadís, de vegades es produïa certa incomoditat tant pel soroll com per la pròpia circulació de persones. Ara el nou espai resol aquesta incomoditat.

 

Així, el passadís d’accés a les sales de vetlla s’ha reculat uns 4 metres de la façana, en una llargada de 27 metres, amb tres entrades de llum, una a cada extrem de la nova sala i una altra al mig de la nova ampliació amb una àmplia claraboia al sostre.

 

En aquesta part central de la nova sala, a mesura que ha anat avançant l’obra, els serveis tècnics han optat per fer una lleugera reformulació de l’espai tot donant més protagonisme a la citada claraboia i deixant l’ampliació totalment diàfana. Sota d’aquesta claraboia està prevista la instal·lació d’una taula de vidre (de 3,5 metres de llarg per 1,20 d’ample) on s’hi col·locaran els llibres de condol de les diverses sales de vetlla.

 

Els dos patis laterals queden sensiblement separats de la paret i, juntament amb la claraboia, són els elements que aporten llum tant al passadís com a la nova sala. La façana de vidre queda realçada amb una nova coberta vegetal que funciona com a filtre entre la zona d’aparcament i les edificacions properes. També es portarà a terme una intensificació de l’arbrat a l’exterior de l’ampliació per aconseguir aquesta sensació de recolliment.

 

Els materials utilitzats, principalment la fusta, també contribueixen a aquesta sensació, alhora que rebaixen la reverberació que es pot produir actualment en moments puntuals. La superfície nova construïda és de 307,7 metres quadrats, repartits entre el nou espai de la primera planta, i un nou espai tancat a la planta baixa que, de moment, s’utilitzarà per a usos interns del tanatori municipal. El pressupost d’adjudicació de les obres és de 305.598,85 euros (IVA inclòs).

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris