La zona blava de l'Hospital de Reus tindrà control presencial i parquímetres sense tiquet

Es posa en marxa dilluns vinent a un preu de 50 cèntims l'hora i un màxim de dos euros al dia
La zona blava de l'Hospital Sant Joan es posarà en marxa dilluns vinent | Jordi Olària Gras

L'Hospital Sant Joan de Reus recuperarà, dilluns vinent, 9 de desembre, l'aparcament de superfície de l'avinguda de la Universitat. Després de tres mesos d'obres ja s'ha asfaltat el descampat, que ha quedat convertit en una zona blava de 320 places. Costarà 50 cèntims cada hora amb un límit de dos euros per aparcar-hi tot el dia amb uns parquímetres que, a més, eliminen el tiquet imprès del procés.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Des del govern local es valora aquesta posada en marxa com la culminació d'una gestió «complexa» segons l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. «Ho hem gestionat durant un parell d'anys, però finalment ha estat possible», explica. Es refereix no només a la posada en marxa de la zona blava, sinó també a encarregar-se de la gestió dels aparcaments soterrats de l'Hospital i del Tecnoparc, que s'han integrat a la xarxa municipal.

L'alcalde, Carles Pellicer, i la regidora Marina Berasategui durant la presentació de l'aparcament | Jordi Olària Gras

Parquímetres sense tiquet

A partir de dilluns, doncs, es posarà en marxa aquesta zona blava amb capacitat per a 320 cotxes. A diferència de la resta de zones blaves de la ciutat, es pagarà entre vuit del matí i vuit del vespre, sense pausa al migdia. Incorpora, a més, una novetat pel que fa a la tecnologia dels parquímetres: no caldrà imprimir el tiquet, tot i que si se'n vol un resguard, es podrà imprimir.

L'usuari només haurà d'introduir la matrícula del cotxe i la màquina en registrarà l'entrada. És per això que s'han col·locat a les sortides per a vianants. Es tracta de la mena de parquímetres que s'aniran instal·lant, molt progressivament, a la resta de zones blaves de la ciutat quan s'hagin amortitzat els actuals. Pensat com un projecte a llarg termini, i sense calendari actualment, la pròxima zona blava que podria veure arribar aquests nous parquímetres podria ser la de la riera d'Aragó.

L'aparcament de l'Hospital comptarà amb control presencial, una mesura que vol millorar l'accés i la circulació dels vehicles pel seu interior, així com comprovar que els usuaris registrin la seva entrada. A la mateixa zona, fora de la zona blava, es preveu arranjar i enjardinar l'avinguda del doctor Josep Laporte i, en concret, la mitjana de la via, actualment sense acabar.

Es preveu enjardinar i arranjar l'avinguda del doctor Josep Laporte | Jordi Olària Gras

El futur de la mobilitat de Reus

L'adequació d'aquest aparcament de superfície es va adjudicar per 330.880 euros, i «s'ha fet l'acabament d'obra un mes abans del que estava previst; en tres mesos hem fet el que havíem de fer en quatre», destaca. La regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, manté que «a banda de ser una demanda que ve de la ciutadania, també ens posiciona en aquest futur pròxim d'una mobilitat molt més adaptada a les noves centralitats que té aquesta ciutat».

En aquest cas concret, fa referència al pol d'activitat i de mobilitat que suposa el conjunt de l'Hospital Sant Joan el polígon Tecnoparc i el Campus Bellissens de la URV. «Aquest equipament és una resposta a una necessitat directa del dia a dia, de la vida quotidiana, però que també ens projecta cap a un futur de mobilitat molt més sostenible i amb un alt grau d'intermodalitat», afegeix.

En aquest sentit, destaca que «hem tingut una campanya força exitosa de bus gratuït a l'Hospital de les línies 60 i 20 en la qual la primera setmana vam tenir un increment d'usuaris del 4%, i l'hem prolongat durant quatre setmanes». Els pròxims passos a seguir encara no són clars. Sobre la taula hi ha projectes com un aparcament soterrat al passeig de Mata, un aparcament de superfície als terrenys en desús d'Adif, al costat de l'estació de trens, o la reforma de l'actual zona blava de la Riera d'Aragó.

Actualment es desconeix si s'executaran tots o quin serà el següent, «està tot en fase de projectes, s'està treballant, ho anirem anunciant a mesura que anem tenint els resultats de les nostres prioritats», explica l'alcalde. Marina Berasategui afegeix que «amb la revisió del Pla de Mobilitat Urbana, aquestes zones d'aparcament han d'estar incloses en un tot; no improvisarem, sinó que com diu l'alcalde, estem en el procés de detectar quin és el següent».

"🗓 📺Tots els detalls del programa de La Marató de TV3 que es farà a Reus!" "❗ IMPORTANT: Tanca un nou comerç històric del centre de Reus"