Les obres de l’estació d’autobusos de Reus es prorroguen quatre mesos més

L’empresa adjudicatària ha demanat ampliar el termini per la «necessitat de finalitzar els remats d’obra»
L'empresa adjudicatària ha demanat ampliar el termini d'obres per la «necessitat de finalitzar els remats d'obra» | Jordi Olària Gras

 

Les obres de l’estació d’autobusos de Reus, que tenen com a objectiu fer una rentada de cara a l’equipament, es prorroguen quatre mesos més. L’empresa adjudicatària, Infraestructuras Trade SL, ha demanat a la Generalitat de Catalunya ampliar el termini per la «necessitat de finalitzar els remats d’obra». L’actuació forma part del projecte de la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la 'Millora puntual i arranjament de diverses estacions i parades d’autobusos del territori'. 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

En el cas de Reus, l’objectiu era implementar diverses «actuacions de rehabilitació parcial de l’estació. Interiors, portes, coberta i instal·lacions». La primera data prevista per l’inici de les obres era finals del 2018 però es van anar endarrerint fins al setembre. El projecte de la capital del Baix Camp comptava amb un termini de 6 mesos d’execució però aquesta data ja superava la previsió inicial d'acabar les obres el 2 de gener de 2020. Ara, amb el vistiplau de la Generalitat de Catalunya, l’empresa adjudicatària té temps fins al 30 d’abril d’aquest any per finalitzar les obres.

 

A banda de Reus, la pròrroga també s’ha demanat per enllestir les actuacions de les estacions d’autobusos de Tortosa, Tarragona i Quatre Camins (Lot 2) i les de Torroella de Montgrí i Sant Feliu de Pallerols (Lot 1).

 

La marquesina de l'estació d'autobusos, reparada | Jordi Olària Gras

 

Les obres de millora a l’estació d’autobusos de Reus

Infraestructures.cat indicava en el projecte constructiu ‘Arranjament de diverses estacions i parades d’autobusos’ les diverses patologies que hi havia a l’estació d’autobusos de Reus. Concretament, detectava onze punts diferents que calia millorar: els vidres armats de la coberta de l’estació, una reixa de ventilació de l’interior de l’edifici, la reposició del canaló de recollida d’aigües pluvials i dels faldons de la coberta principal, anivellar les andanes, col·locar una nova reixa de desguàs i netejar els canalons de les marquesines.

 

Per una altra banda, també assenyalava que calia canviar el rètol de l’estació, una nova reixa de desguàs d’aigua, reposar els adhesius de senyalització i els dels identificadors bàsics de Transports Públics de Catalunya. 

 

D’aquesta manera, el projecte contempla les següents actuacions: substituir els vidres armats trencats de la coberta, recol·locar una nova reixa de ventilació, reposar el canaló de recollida d’aigües fluvials, col·locar una xapa d’acer en el lloc dels faldons, reparar uns 9 metres quadrats per anivellar la superfície, col·locar una nova reixa per al desguàs i netejar i pintar els canalons de les marquesines.

 

A més, el projecte també indica que s'ha de reposar el títol identificador de l’estació d’autobús de Reus, col·locar una nova reixa de desguàs d’aigua, reposar 10 unitats d’adhesius de senyalitzacions de número de parada de l’andana i també el vinil identificador bàsic de Transports públic de Catalunya. Ara, l'empresa adjudicatària té temps fins al 30 d'abril per finalitzar el projecte reusenc.