GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Les obres del parc per a famílies del Roquís de Reus, imminents

Els treballs començaran en qüestió de setmanes | També es preveu instal·lar la zona de jocs de Mas Mainer a curt termini
Zona del futur Parc del Roquís de Reus | Google Maps

 

El Parc del Roquís de Reus serà una realitat aquest estiu. Les obres, que es preveu que durin tres mesos, començaran en qüestió de setmanes després que s'hagi adjudicat el contracte. S'executarà la primera fase del projecte, amb un pressupost de 152.000 euros, que deixarà la zona equipada amb un escenari, una zona esportiva i una àrea de pícnic i jocs infantils.

 

Aquest mes l'Ajuntament de Reus ha adjudicat el contracte de les obres a l'empresa Construccions Jaén Vallès S.L., l'única que s'havia presentat al concurs públic. El pressupost de licitació era de 153,330.96 euros i, finalment, s'ha acabat adjudicant per 152.122,41 euros, que era l'oferta de l'empresa. Quan s'hagin acabat els tràmits burocràtics —queda un darrer pas, la formalització del contracte—, la constructora tindrà tres mesos per executar l'obra.

 

Inicialment s'havia previst que els treballs poguessin començar el mes passat per deixar l'espai a punt a principis d'estiu. Finalment serà a meitats o finals d'estiu quan aquest equipament estarà a disposició de la ciutadania. Es tracta d'un dels grans projectes que va guanyar la primera edició dels pressupostos participatius de l'Ajuntament de Reus l'any passat.

 

La zona verda de Mas Mainer. | TarragonaDigital

 

La zona de jocs de Mas Mainer, abans de Sant Pere

Un altre contracte que s'ha adjudicat a principis d'abril és el de la zona de jocs que s'ha d'instal·lar al Parc de l'1 d'Octubre-Jardins de Mas Mainer. En aquest cas, les obres previstes han de durar un mes i cinc dies segons el contracte. Això vol dir que, tenint en compte que els falta el mateix tràmit que al Parc del Roquís, podrien començar de manera imminent i, per tant, deixar la zona llesta abans de la Festa Major de Sant Pere.

 

En aquest cas es tracta d'un contracte que s'havia ofert per 93.499,91 euros i que s'ha acabat adjudicant per 70.135,50 euros a una de les dues empreses presentades, Juegos Kompan S.A. Consisteix en una part del paquet de més de dos milions d'euros que l'Ajuntament destinarà, els pròxims mesos, a diferents actuacions a la via pública de la ciutat.

 

Després de convertir l'espai en una zona verda, i a l'espera que part de la parcel·la s'acabi utilitzant per ampliar les instal·lacions de l'escola Joan Rebull, el Parc de l'1 d'Octubre-Jardins de Mas Mainer veurà com en qüestió d'un any, haurà canviat força la seva fesomia. L'espai, però, també acull part del patrimoni natural de Reus en forma d'arbres catalogats.