La reforma de la plaça de la Sang suprimirà un carril i ampliarà les voreres

El pressupost del projecte és de més de 660.000 euros
Imatge virtual que acompanya el projecte | Ajuntament de Reus

 

La plaça de la Sang de Reus seguirà els passos de la plaça de Catalunya. Després d'haver remodelat recentment aquest darrer espai, l'Ajuntament de Reus ha tret a licitació pública el projecte per fer el mateix amb la plaça que acull l'església de la Puríssima Sang, i que ha d'acabar suposant, a grans trets, una rentada de cara de la zona i la supressió de les barreres arquitectòniques pel que fa a la mobilitat a peu. El projecte compta amb un pressupost de 667.405,24 euros i les obres, un cop adjudicat el contracte, està previst que durin sis mesos.

Reforma completa

El projecte preveu actuar sobre la totalitat de la plaça de la Sang, però també sobre el carreró de la Sang —la uneix amb la plaça de Catalunya en paral·lel a la raval del Pallol— i sobre el carrer de Josep M. Arnavat i Vilaró —hi uneix la Riera de Miró. Tot plegat ha de suposar ampliar les voreres, suprimir les actuals places d'aparcament  i deixar l'espai a un sol nivell per als vianants un cop passin els sis mesos d'obres.

Carreró de la Puríssima Sang | Google Maps

 

Canvis en la mobilitat

El plec de condicions del projecte dibuixa una zona amb voreres més amples i sense llocs d'aparcament, tot i que conservant algunes zones de càrrega i descàrrega. El canvi principal s'executarà al voltant de la creu de pedra que hi ha al bell mig de la plaça. Ara mateix s'hi pot circular tant per sota —girant abans d'arribar-hi per anar cap a la Riera de Miró—, com per sobre —girant passada la creu per anar, també, cap a la Riera de Miró—. Aquest darrer carril desapareixerà per al trànsit rodat i quedarà convertit, segons la planificació del projecte, en tota una sola vorera, amb l'excepció del pas del carreró de la Púrissma Sang.

Carrer de Josep M Arnavat i Vilaró | Google Maps

 

Sense aparcaments

Ni al carrer de Josep M. Arnavat i Vilaró i a la plaça de la Sang s'hi podrà aparcar quan el projecte quedi enllestit. Se suprimiran aquestes places per donar més espai a les voreres, tot i que sí que es mantindran els contenidors del carrer i algunes zones de càrrega i descàrrega. En concret seguiran funcionant la del carrer que connecta la Riera de Miró amb la plaça i la de la plaça en si que queda més a prop de la Riera per la part de dalt.

Projecte conjunt per a les places de Reus

Aquestes obres s'emmarcaran en el projecte global de reforma de les places de Reus. Amb la plaça de Catalunya com a pionera, l'entorn del tomb de ravals quedarà reformat de cara a principis de l'any vinent. Es tracta d'un projecte conjunt que arriba fins a la plaça de Villaroel i que també té els ulls posats en la de Sant Francesc. Aquesta darrera, però, serà l'última que viurà canvis definitius, i és que es reformarà en paral·lel o just després d'executar el projecte urbanístic del barri del Carme.

Un cop finalitzin les obres, el grup Hotel Centre Reus vol construir un nou hotel de quatre estrelles | Jordi Olària

 

Un hotel a la plaça de la Sang

En paral·lel a aquestes obres, i fruit d'una iniciativa totalment privada, la mateixa plaça de la Sang veurà com s'hi construeix un hotel. El grup promotor de l'Hotel Reus Centre ha encarregat l'enderroc de tres blocs de la via per tal d'aixecar l'establiment, que ha d'acabar significant, si el projecte s'executa completament, ampliar en 60 habitacions l'oferta hotelera de la ciutat.

"Reus tanca la temporada de les piscines municipals aquest diumenge" "ATENCIÓ: Denuncien l'Ajuntament de Reus per maltractament animal"