Les obres de renovació de la xarxa de sanejament de la raval Sant Pere comencen la setmana que ve

Havien de començar en finalitzar les vacances de Setmana Santa
Les obres es comencen la setmana que ve | cedida

Continuen les obres a la xarxa de sanejament de la ciutat de Reus. Aigües de Reus iniciarà la setmana vinent les obres de renovació a la raval de Sant Pere —des del carrer Batan. Aquestes s'havien d'iniciar després de les vacances de Setmana Santa però per motius de seguretat davant l'emergència sanitària, es van posposar. La durada estimada serà d'un parell de mesos i compta amb un pressupost de projecte de 284.226 euros.

En aturar-se diverses obres d'Aigües de Reus a causa de l'estat d'alarma, aquesta setmana s'activaran altres treballs que s'havien deixat de prestar, com ara la connexió d'escomeses d'aigua en edificis de nova construcció.

Avaluació de riscos per començar les obres

L'alleugeriment de les mesures de l'estat d'alarma fa que tot torni a una «nova normalitat». Pel que fa a les obres, les que s'iniciaran i reactivaran, ho faran amb un informe específic d'avaluació de riscos, que determina mesures particulars per a cada cas i que ha de comptar amb la supervisió i aprovació de la direcció i la coordinació de seguretat i salut de les obres.

L'inici de les obres del raval de Sant Pere durant aquesta desescalada del confinament, a més, pot representar un avantatge afegit per a la ciutadania, ja que té una afectació important en el trànsit de la zona i fer-ho en les actuals circumstàncies, minimitzarà aquests problemes.

«Des de l’Ajuntament de Reus farem tot el possible perquè el retorn a la normalitat sigui progressiu i per contribuir a la reactivació econòmica, i el fet que totes les obres públiques es reactivin és una mesura que s’ha pres amb aquests objectius», afirma l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

D’altra banda, la vicealcaldessa i consellera responsable d’Aigües de Reus, Noemí Llauradó, destaca que, tot i que algunes obres s'han aturat, «el servei s’ha seguit prestant sense incidències, atès que es tracta d’un servei essencial. Cal afrontar la governança de l'aigua garantint a tota la ciutadania el seu subministrament i el seu sanejament adequats atès que hem de garantir l'exercici al dret a l'aigua, declarat com a dret humà per les Nacions Unides».

Altres obres a la ciutat

Aigües de Reus inicia altres obres aquesta setmana que estaven incloses en el pla d’inversions per al 2020 i els quals es van quedar a mitges en declarar-se el confinament.

En aquest sentit, es comença la interconnexió del minat d'Almoster amb la part superior del Passeig de la Boca de la Mina, on hi ha la planta potabilitzadora de la ciutat; la renovació de la xarxa d'aigua en diversos carrers de la urbanització Mas Carpa, que es troba executada en un 20%, aproximadament i s'haurien d'acabar en un mes i mig; i la reactivació de les obres de millora de la xarxa de sanejament a l'avinguda Països Catalans, amb una previsió de dos a tres setmanes per al seu acabament.

Mapa de les obres a Reus | Ajuntament de Reus

"ALERTA: Situació descontrolada pel brot de coronavirus en un sociosanitari de Reus" "Dos nous blocs de pisos a Reus enfronten govern i oposició"