Les ocupacions del carrer Prous i Vila de Reus s'estenen a Pere el Cerimoniós

Les primeres naus es van ocupar fa almenys dos anys | El veïnat denuncia problemes de convivència
Les naus del carrer Josep Maria Prous i Vila de Reus fa dos anys que estan ocupades | Àngel Ullate

L'ocupació de les naus industrials del carrer de Prous i Vila de Reus segueix portant problemes de convivència. Veïns de la zona recorden que fa dos anys que es troben en aquesta situació i que s'han acabat ocupant tots els locals de l'illa de cases, que antigament havien acollit tallers mecànics i magatzems. El veïnat es queixa de sorolls i baralles, i alerten que «qualsevol dia pot passar una desgràcia».

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

TarragonaDigital es va fer ressò, ara fa un any, de la situació que es vivia al carrer de Prous i Vila, perpendicular a l'avinguda de Pere el Cerimoniós i que la connecta amb el carrer de Misericòrdia. La qüestió va arribar a l'agenda política local a través d'un comunicat del PP i de la resposta de l'aleshores regidor de Seguretat Ciutadana, Joaquim Enrech, que va voler rebaixar la sensació d'inseguretat que, assegurava, s'intentava exagerar respecte de la situació real no només en aquest cas concret, sinó en el conjunt de la ciutat.

Els veïns afirmen que els inquilins han trencat les claraboies, excepte una, on han col·locat una lona | Àngel Ullate

Sorolls i baralles

Veïns de la zona asseguren que no només es manté igual, sinó que ha empitjorat. Afirmen que s'han acabat ocupant les naus de l'avinguda de Pere el Cerimoniós i que, en alguns casos, s'haurien enderrocat parets per connectar els locals entre si. Fan incís en els sorolls, els lladrucs de gossos i les baralles que se senten sobretot de nit amb aquestes naus com a origen.

Les naus ocupades de l'avinguda de Pere el Cerimoniós | Àngel Ullate

Expliquen que els seus inquilins haurien trencat les petites claraboies del sostre des de dins «per no ofegar-se de calor a l'estiu», tot i que en un dels forats restants hi haurien col·locat una lona on, apunten, hi dormen. «De nit es pot veure llum tant des del carrer com des dels terrats», afirmen, motiu pel qual sospiten que tenen alguna connexió irregular de llum.

En una de les naus hi ha una lona que tapa la claraboia | Àngel Ullate

Les ocupacions, en mans dels jutjats

Es manté també el continu anar i venir de persones, «no sempre les mateixes», afegeixen, motiu pel qual no s'aventuren a quantificar el nombre de persones que fan vida en aquests espais. Per part de l'Ajuntament de Reus es manté, com a la tardor del 2018, que la Guàrdia Urbana ja actua en aquesta zona dins de les seves competències.

Des de l'exterior de les naus es pot comprovar que hi ha activitat | Àngel Ullate

Expliquen que s'han aixecat diverses actes tant per les ocupacions de les naus com per infraccions de l'Ordenança de Civisme, així com el dispositiu de seguretat ciutadana hi patrulla regularment. Ara fa un any apuntaven que, sense una ordre judicial, no es poden desallotjar les naus, una instrucció que podria produir-se arran de les denúncies policials o dels propietaris de les naus.

Totes dues línies fa un any que estan en marxa i a l'espera de resolució. En paral·lel, el protocol de Benestar Social estableix que es busquin alternatives habitacionals per a les persones que viuen a les naus. L'octubre del 2018 es matisava, però, que cal que les persones afectades s'hi avinguin per poder-lo dur a terme.

"😲Un històric i protegit mas a Reus, convertit en un abocador il·legal de deixalles" "❗COMPARTIU: Busquen un home desaparegut a Reus"