L'Olimpíada Escolar de Reus es readapta amb un nou format

El consistori anima als infants i joves perquè enregistrin amb un dispositiu mòbil un repte o una habilitat esportiva
Els infants i joves que enviïn participin en aquesta nova Olimpíada Escolar entraran en el sorteig de diversos obsequis | CEBC

 

El passat 6 de març arrencava la 38a edició de l’Olimpíada Escolar de Reus amb la cerimònia inaugural. L’esdeveniment havia de portar tres setmanes intenses d’esport a la ciutat i comptava amb la participació de 2.300 escolars procedents de 51 centres educatius de les comarques del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Amb la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament de Reus es va veure obligat a ajornar, el 10 de març, la competició. Aquest dimecres el consistori, a través de Reus Esport i Lleure, ha explicat que readapta l’esdeveniment.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

La nova proposta, que porta com a títol #OlimpíadaEscolarACasa, està oberta a tots els menors de 16 anys de tots els centres educatius participants i té com a objectiu que els nens i nenes participin practicant esport des de casa seva tot promovent la creativitat dels infants i joves. «La nostra responsabilitat és que la situació actual ens afecti el menys possible. Sinó podem mantenir l’Olimpíada Escolar sí que podem l’esperit, els valors i els ideals de l’esport i les olimpíades», ha indicat el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Reus, Josep Cuerba.

 

Com participar?

La iniciativa, que s'emmarca en el programa d'activitats Reus@Casa, compta amb el suport del Consell Esportiu del Baix Camp i Canal Reus TV. Per participar només cal enregistrar un vídeo des de casa, sigui sol o acompanyat, practicant un repte o una habilitat esportiva. Els vídeos s'han d'enviar al correu olimpiada@canalreustv.cat adjuntant edat, no, cognoms, localitat i centre educatiu. Després s'editaran i s'emetran en la programació de la televisió. Els participants en aquesta iniciativa entraran en el sorteig de diferents obsequis.

 

«Des de l’Ajuntament tenim molt clara la necessitat de seguir proposant activitats i accions en tots els àmbits, i també l’esport, durant el confinament. No volem aturar l’agenda, i l’Olimpíada és un exemple de proposta adreçada a l’activitat dels infants. Volem que comparteixin amb nosaltres les seves habilitats i la seva especial visió de què podem fer esportivament des de casa», ha conclòs el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Reus, Josep Cuerba.