L'òpera arribarà a l'Aeroport de Reus de la mà d'Aena i del Liceu

L'aeroport Josep Tarradellas de Barceloa-El Prat i el de Girona-Costa Brava també formen part d'aquest projecte

«Aena amb la música»  és el títol del projecte que han engegat Aena i el Liceu i que està inclòs en el nou Pla Estratègic de la Responsabilitat Corporativa del gestor aeroportuari. La iniciativa pretén  fer arribar la música i la cultura als usuaris dels aeroports catalans i és un projecte que es desenvolupa en el marc d'un conveni de col·laboració entre Aena i la Fundació del Gran Teatre del Liceu. 

Els passatgers de l'Aeroport Josep Tarradellas ja han pogut gaudir d'una representació en directe

L'acte de presentació del conveni s'ha fet aquest matí, 26 de març, a l'Sky Centre dins de la zona d'embarcament de la Terminal 1 de l'Aeroport Josep Tarradellas de Barcelona-El Prat amb un recital en directe. Tres cantants del repartiment de l'òpera «La Gioconda» han representat cinc àries del repertori operístic. L'òpera s'estrena el pròxim 1 d'abril al Gran Teatre del Liceu. L'Aeroport de Barcelona-El Prat no és l'únic que rebrà la visita de diferents representacions operístiques,  al llarg de l'any 2019, també ho faran els aeroports de Reus i el de Girona-Costa Brava. 

Fomentar la música als aeroports serà només una de les diverses accions que deriven d'aquest conveni. També destaca la creació d'una aula social amb la finalitat de desenvolupar habilitats de persones amb discapacitat cognitiva. El conveni també inclou visites, accés als assajos, cessió d'espais o promocions pels empleats d'Aena. 

Noves rutes de l'Aeroport de Reus 

L'Aeroport de Reus recuperarà la ruta de Ryanair amb Eindhoven que havia cancel·lat l'octubre del 2018 i el 2 d'abril té previst fer el primer vol amb aquesta destinació. D'aquesta manera, Ryanair ofereix un total de cinc vols cada setmana amb aquesta ruta, els vols seran els dimarts, dijous, divendres, dissabtes i diumenges i finalitzaran el 26 d'octubre.

Eindhoven no és l'única novetat, Ryanair estrena la ruta Reus-Gdansk per a l'estiu 2019, en aquest cas  el primer vol es farà l'1 d'abril i la ruta finalitzarà el 25 d'octubre.  Seran dos vols setmanals els dilluns i els divendres. D'aquesta manera, de moment, l'Aeroport de Reus ofereix rutes entre Reus i Frankfurt, Brussel·les Charleroi, Cork, Dublín, Shannon, Birmingham, Bristol, East Midlands, Liverpool, Londres Southend, Londres Stansted, Manchester, Eindhoven i Gdansk.