Organitzen una jornada cultural solidària de videoconferències a Reus per recaptar diners

L'acte tindrà lloc aquest dissabte 28 de març durant tot el dia i els beneficis es destinaran per les necessitats dels hospitals
La jornada cultural solidària comptarà amb entrevistes, xerrades i concerts | Pixabay

‘Connexió solidària’. Aquest és el nom de la jornada cultural solidària que ha organitzat el fotògraf Jon TC Photo amb l’objectiu de recollir el màxim de diners possibles per una causa benèfica. L’acte tindrà lloc aquest pròxim dissabte 28 de març des de les 9.00 hores del matí i fins a la mitjanit i es retransmetrà a través de la xarxa social Facebook. Des de Reus, es connectarà amb diverses localitats de l’estat per parlar amb diferents persones relacionades, o bé amb la fotografia o amb el món de Reus.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Segons els organitzadors, mitjançant entrevistes, xerrades i concerts es pretén oferir connexions que puguin interessar a tot el públic en general. Durant el matí i fins al migdia hi haurà un seguit d’entrevistes a fotògrafs professionals d’arreu de l’estat espanyol on, cada un d’ells, especialitzat en una disciplina diferent, oferiran xerrades interessants a totes aquelles persones que siguin amants de la fotografia.

Els fotògrafs i les fotògrafes que col·laboraran durant el matí de dissabte seran la cap de redacció i fotografia de TarragonaDigital Laia Solanellas i Pere Toda  (Fotografia Castellera, Valls i Reus), José Benito (la Composició en Fotografia, Alacant), Martino Buzzi (El material que utilitza un fotògraf en una boda, València), Marta Bretó (Fotografia de Natura i Fauna, Santa Coloma de Gramenet), Xavier Solé (Fotògraf de Paisatge, Ametlla de Mar), Alvaro Villa (Fotògraf de Boda, Caspe), Uge Fuertes (Fotografia Creativa a la Natura, Teruel), Gus Geijo (Fotògraf de Moda, León), Eduardo Blanco (Navarra), Mabel Salgado (Fotografia Nocturna, Barcelona), Gerard Reyes (Reus) i Carles Domènech (Lightpainting, València).

Durant la tarda, les connexions que es realitzaran seran amb gent de Reus o que tenen o han tingut algun lligam amb la ciutat o el Baix Camp. En aquest cas es parlarà amb Fito Luri, que oferirà un concert des de casa seva; Toni Mateos, que realitzarà un monòleg, Àstrid Torrente, que oferirà un concert de violí elèctric; Xavi Pàmies, responsable del Forn Sistaré i que explicarà receptes per fer el pa a casa; Joan Masdéu, que oferirà un petit repertori musical; Nuri Mariné, que pintarà un quadre en directe i Xavi de la Salud, que oferirà un concert de jazz amb la seva trompeta.

També participaran Jordi Cartañá, periodista; Karme González, contacontes; Oscárboles, cantautònom; Joan Salvat, jugador del Reus Deportiu; Espaldamaceta, cantant; Joel Reche, DJ; Elisabet Carnicé, periodista; Sergi Giralt, pilot de rallies Legend i Jorge Varela i Helena Tarragó, components del due Cover H.

Paral·lelament tota aquella gent que ho vulgui podrà fer una aportació benèfica al portal Entradium, on es destinarà el 100% de tota la recaptació a centres hospitalaris, com ara l’Hospital Sant Joan de Reus, perquè es pugui comprar material sanitari. Totes les connexions s'emetran, de principi a fi, sense parar, a la pàgina facebook.com/jontcphoto, i la gent podrà participar preguntant a tots els col·laboradors o aportant informació interessant en el xat que s'obrirà a tothom que vulgui participar.

"☑FEINA EN TEMPS DE CORONAVIRUS: Reus busca treballadors per als sectors necessitats" "🔴 ATENCIÓ: Els Mercats de Reus redueixen l'horari"