'Ouaga Girls. El futur d'Àfrica és de les dones' al documental del mes del CIMIR

La pel·lícula es projectarà al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus aquest dimarts 19 de febrer

 

Una sorprenent història d'un grup de noies que estudien l'ofici de reparació d'automòbils a Burkina Faso, un país on no és fàcil ni ser dona ni ser treballadora, es projectarà al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR). La pel·lícula titulada 'Ouaga Girls. El futur d'Àfrica és de les dones' es reproduirà aquest pròxim dimarts, 19 de febrer, a partir de les 19 hores. 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

La directora Therea Traoré Dahlberg, de nacionalitat burkinesa i sueca, explica a través d'aquesta pel·lícula la història d'un grup de companyes de classe d'Ouagadougou. Així acosta a l'espectador, d'una manera poètica, el complicat pas de l'adolescència a la vida adulta i retrata com les dones agafen les regnes del futur a l'Àfrica.

 

Imatge de la pel·lícula 'Ouaga Girls. El futur d'Àfrica és de les dones' | DOCS BARCELONA

 

'Ouaga Girls', una història sobre les decisions que es prenen a la vida

La pel·lícula explica la història d'un grup de noies joves que estudien per convertir-se en mecàniques de cotxes a l'Àfrica Occidental, més concretament, a la ciutat d'Ouagadougou, la capital de Burkina Faso. Entre martells i claus angleses, les noies comparteixen rialles, germanor i amistat. Els seus somnis i desitjos es barregen amb les seves perspectives reals de vida, però ho fan en una societat on encara conviuen molts prejudicis sobre el rol que suposadament ha de tenir la dona.

 

La societat burkinesa està en moviment i va quedar clar amb l'aixecament popular del 2014, quan es va fer caure el règim de Blaise Compaoré, comportant una renovació del país molt notable, ja que des d'aleshores, la majoria de dones s'ho pren amb escepticisme i resignació. 

 

'Ouaga Girls' és una història sobre les decisions que es prenen a la vida, l'amistat i l'esforç que es necessita per trobar el teu propi camí. Aquesta pel·lícula ens acosta a la inevitable i difícil transició universal de l'adolescència a la vida adulta. Una descripció poètica del que significa ser noia jove a Burkina Faso.

 

També et pot interessar: