Carles Pellicer tornarà a ser alcalde amb el suport d'ERC i Ara Reus

L'acord es limita al ple de demà | La creació d'una vicealcaldia per a ERC ha permès l'entesa, que s'estendrà a un pacte de govern | Pellicer descarta que la CUP sigui el tercer soci
El grup municipal de Junts per Reus anuncia que Carles Pellicer tornarà a ser alcalde | Jordi Olària Gras

 

Carles Pellicer tornarà a ser alcalde de Reus i, aquesta vegada, per majoria absoluta en primera ronda. L'acord al qual ha arribat amb ERC, sumat al suport d'Ara Reus permet que el PDECat sumi quinze vots, un més dels necessaris. Pellicer ha comparegut aquesta tarda, just després que ho fes Noemí Llauradó, per valorar la situació. El cap de files de Junts per Reus afirma que han treballat tots aquests dies «amb prudència, paciència i perseverança».

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Pel que fa al futur govern de la ciutat, Pellicer insisteix que «Junts per Reus només preveu un acord, que és el govern amb ERC i Ara Reus; és la millor proposta per Reus i la que la ciutat ha validat». Aquesta línia toparia amb la que Noemí Llauradó situa com a prioritària, que és una entesa amb la CUP i no amb Ara Reus. «La nostra prioritat absoluta és un govern d'ERC amb Ara Reus i reservem un rol institucional al PSC i a la CUP, però no al govern», sentencia.

 

Carles Pellicer ha exposat l'acord per a la investidura que han assolit amb ERC | Jordi Olària Gras

 

El pes de Barcelona en el pacte de Reus

El batlle ha destacat «especialment el suport d'Ara Reus, un partit que ens ha estat lleial en tot moment i que va dir, des del primer dia, que oferia els seus dos regidors a l'oferta més estable i que aquesta era la de Junts per Reus». En relació a ERC, recorda que «hem governat junts fins ara i per una qüestió de lleialtat política i perquè compartim una visió de país i de ciutat».

 

Aquest dijous a la nit, Noemí Llauradó anunciava que la investidura de Reus estava pendent d'un acord d'àmbit nacional que s'havia de prendre a Barcelona. Una tesi que Pellicer nega, i assegura que «nosaltres hem circumscrit el pacte a l'acord amb ERC Reus, de les declaracions de Noemí Llauradó i d'ERC d'ahir en desconec l'abast». El cap de files de Junts per Reus ha confirmat que l'acord l'ha fet possible la creació de la figura de 'vicealcaldessa'.

 

«Hem acordat amb ERC la creació d'una vicealcaldia a l'Ajuntament de Reus amb la voluntat de visualitzar la importància que tindrà ERC com a soci de futur govern a la ciutat». A la pràctica suposarà que Llauradó sigui primera tinent d'alcalde però compti amb més competències de les que sol ostentar aquest càrrec. Tot i que la republicana ha concretat quines són aquestes competències, Pellicer ha afirmat que s'han d'acabar de concretar i que s'anunciaran juntament amb l'acord de govern, que confia tancar durant la setmana vinent.