GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Pallol de Reus serà un nou punt per aprendre i practicar el català

Els alumnes del nivell Bàsic 3 i Elemental tindran l'oportunitat de fer pràctiques als diferents establiments del Pallol que se sumin al programa
Participants a la gimcana «Joc de llengües» amb els representants del Pallol l'any 2013 | TarragonaDigital
 

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus ha estat treballant per desenvolupar una sèrie d'accions per tal de difondre l'ús del català a la ciutat de Reus i el programa de Voluntat per la llengua (VxL). La idea és que els alumnes del nivell Bàsic 3 i Elemental puguin practicar el català en diferents establiments. A partir d'aquí, el CNL ha arribat a un acord amb el Passeig Comercial el Pallol perquè aquesta oferta es pugui trobar a alguns dels seus establiments.

 

Com s'organitza el projecte?

Primer de tot, la setmana que ve, les dinamitzadores del programa VxL visitaran diferents establiments del Pallol informant-los del projecte i oferint-los la possibilitat de formar-ne part. Cal destacar que, en aquest moment, ja són cinc els establiments que formen part de la iniciativa, Desigual, FC Reus Store, Göhne by H. Herms, Doms Más Una i Joguines Somnis. També els informaran dels cursos adreçats al seu personal i del servei d'assessorament gratuït del CNL. 

 

Un cop tancada aquesta primera fase, a partir de l'abril i fins al juny, els alumnes del nivell Bàsic 3 i Elemental de català del CNL podran fer pràctiques lingüístiques en les diferents botigues que s'han adherit al projecte. Els alumnes visitaran tres establiments i mantindran una petita conversa amb els dependents de cada establiment

 

Un concert final com a celebració 

El dia 24 de maig a les 18.30 hores, se celebrarà un concert de la coral del CNL Canta amb el cor al Passeig Comercial el Pallol. La coral està formada per diferents alumnes que estan cursant algun curs de català, per participants en el Voluntariat per la llengua o per altres persones interessades. Està dirigida per Marc Guerris i va néixer l'any 2018 i aquesta segona edició compta amb el patrocini d'Òmnium Baix Camp i amb el suport del Passeig Comercial el Pallol.  

 

Altres activitats organitzades pel CNL i celebrades al Pallol

El Pallol no és la primera vegada que col·labora en iniciatives organitzades pel CNL, ja ho va fer l'any 2013 arran d'un conveni signat pel president de l'Associació de Comerciants d'El Pallol, Pau Salvadó, i la presidenta del CNL, M. Dolors Sardà. En aquella ocasió es va celebrar el «Joc de llengües», una gimcana en què van participar 14 botigues. A partir d'aquí la col·laboració entre el Pallol i el CNL no s'ha aturat. El 2015 s'hi va organitzar un taller d'Scrabble com a presentació de la campanya «I tu, jugues en català?». Més tard, el 2017, el Pallol va ser un dels patrocinadors de la Gimcana de les llengües.