GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El parc dels Capellans, un oasi de vegetació a Reus però que genera inseguretat

El parc se situa davant de les Piscines Municipals i està format per turons plens de vegetació
Els carrers interiors de formigó estan adaptats per anar amb bicicleta | Laia Riba

 

El parc dels Capellans està situat davant de les Piscines Municipals de Reus i esdevé una zona d'esbarjo pels infants donada la seva gran vegetació on es respira plena natura a la ciutat. Però aquesta zona fa anys que presenta un cert estat de deixadesa. Encara que el servei de jardineria i neteja és constant, aquest parc és conegut com una zona freqüentada per persones que beuen begudes alcohòliques, fet que provoca que siguin pocs els usuaris que l'utilitzen.

 

Els operaris arreglen freqüentment el parc, segons fonts veïnals | Laia Riba

 

Persones bevent begudes alcohòliques

Diversos usuaris del parc coincideixen que sempre acostumen a haver-hi persones bevent begudes alcohòliques, «a totes hores» i això provoca que el parc no estigui tan transitat com abans. Una veïna de la zona, Laia Pujol, explica que el parc «es veu una mica solitari i et dona sensació d'inseguretat passar pels carrerons de dintre» tanmateix, afegeix que «està tot molt tapat per la vegetació». En aquesta línia afirma que un dels motius pels quals creu que l'afluència d'usuaris del Parc dels Capellans, és degut a la inseguretat que presenta pels transeünts.

 

El parc al costat d'una zona per practicar esport

El nom del Parc dels Capellans ve donat per la riera que hi passa pel cantó oest del parc, en paral·lel al camí de Roquís, i que comparteix espai amb el recinte de les Piscines Municipals. El parc està situat al carrer de la Ginesta, just davant està l'skatepark de la ciutat. Juntament amb les piscines, i unes pistes de bàsquet que hi ha darrere del parc, esdevé una zona per practicar esports als afores del nucli urbà de Reus envoltada de vegetació.

 

El parc comunica amb la pista d'skatepark i les piscines municipals de Reus | Laia Riba

 

La jardineria presenta un estat òptim

D'altra banda, encara que segons fonts veïnals sovint hi ha persones que estan consumint begudes alcohòliques o diverses drogues, informen que el parc acostuma a estar força net. Tanmateix, una altra veïna de la zona que sovint passeja el seu gos pel parc, Carme Borràs informa «que el servei de jardineria al Parc dels Capellans és constant, sempre veiem que hi ha operaris arreglant l'arbrat i les plantes».

 

El parc se situa al costat de les Piscines Municipals de Reus | Laia Riba

 

Pista de patinatge entre els arbres

Aquest parc disposa de diversos serveis però el que el fa més singular és que els carrers que envolten les petitetes muntanyetes són com pistes de patinatge, o bé per anar amb vehicles de rodes com bicicletes o monopatins. Un parc que no és gaire utilitzat i que podria esdevenir un lloc idoni per anar a passar la tarda amb els infants.

 

Més serveis per completar una zona esportiva

La gran diversitat de vegetació fa del Parc dels Capellans un oasi de natura a la ciutat de Reus. La veïna Laia Pujol pensa que «no és una zona conflictiva, ja que no he vist baralles. Però sí que dóna sensació d'inseguretat», afegeix que «estaria bé que la vegetació fos menys abundant i deixés entrar més la llum». Una de les altres millores que proposa és «una font i pista de voleibol o un gimnàs a l'aire lliure», aquestes propostes acabarien de formar una zona esportiva al descobert i entre la vegetació.