El parc per a famílies de Reus serà una realitat al setembre

Aquesta setmana han començat les obres de la primera fase | Les dues fases posteriors no tenen calendari d'execució
Comencen les obres al parc per a famílies del Roquís de Reus | Ajuntament de Reus

 

El parc per a famílies del Roquís de Reus serà una realitat a principis de setembre. Almenys la primera fase, ja que les obres han començat aquesta setmana. Consistirà a condicionar la zona verda existent tant per a l'esbarjo com perquè s'implementin activitats esportives i de lleure. El projecte complet preveu una zona de pícnic i barbacoes, quatre zones de jocs infantils i espais esportius i polivalents.

 

Les obres les executa l'empresa Construccions Jaén Vallés SL amb un pressupost, per a la primera fase, de 125.721 euros i un termini d'execució de tres mesos. El projecte va néixer de la primera convocatòria de pressupostos participatius de Reus, l'any 2018. S'ubica als carrers d'Ignasi Iglésias i de Rovira i Virgili, a la zona sud del polígon industrial Agro Reus.

 

Plànol del parc per a famílies del Roquís | Ajuntament de Reus

 

Què tindrà, el parc del Roquís?

Aquest parc per a famílies acabarà comptant, quan s'hagin executat les tres fases previstes, amb un espai per a menjar-hi, amb taules de pícnic i barbacoes, i fins a quatre espais de joc infantil. Un d'aquests estarà pensat per a la canalla de fins a tres anys, i les altres tres zones, a partir d'aquesta edat. En l'àmbit esportiu, hi haurà un espai per al fitness, una pista de patinatge i un espai polivalent, que servirà tant per fer-hi activitats esportives com per celebrar-hi esdeveniments diversos.

 

En concret la primera fase preveu que s'instal·lin les taules de pícnic, les barbacoes i l'espai per a infants de fins a tres anys. També contempla la diagnosi i possible intervenció a l'arbrat existent a la zona de pícnic. Inclou el moviment de terres, les pavimentacions, la instal·lació de sanejament i la preinstal·lació de les xarxes de reg i enllumenat. Les dues fases restants permetran deixar l'equipament acabat.

 

La segona actuació servirà per instal·lar el reg, l'enllumenat i fonts d'aigua potable, a més dels tancaments. També s'hi faran treballs als talussos, de jardineria i de senyalització. La tercera i última fase preveu el subministrament de la resta de jocs infantils, el mobiliari urbà que hi falti i la instal·lació d'elements d'ombra en forma de veles. Aquestes dues fases restants no tenen, encara, calendari d'execució.