El Parc del Roquís s'ubicarà al carrer de Josep Iglésies

El Parc del Roquís de Reus s'ha de replantejar i no té data d'execució

El projecte preveu actuar en uns 15.000 metres quadrats | De les tres possibles fases s'havia arribat a engegar la primera, que ara està aturada

El Parc del Roquís de Reus torna a trobar-se en procés de redacció. El projecte va néixer amb els pressupostos participatius del 2018 com un dels més votats i amb més pressupost associat. Les obres es van posar en marxa l'estiu del 2019, però van anar patint pròrrogues i ajornaments.

Finalment van quedar aturades, i el projecte ara s'està replantejant. El motiu, segons explica l'Ajuntament de Reus, van ser qüestions tècniques relacionades amb moviments de terres que, a la pràctica, han suposat reformular el projecte previst. Uns canvis que implicaran, també, que l'obra hagi de comptar amb un pressupost superior al previst.

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, explica que l'habilitació d'aquest parc per a famílies «es va aturar, es va haver de refer el projecte i s'ha de tornar a pressupostar i s'ha de tornar a licitar». Assegura, amb tot, que «es continua avançant, molt lentament, però continua avançant, no hi ha cap risc que es quedi penjat».

Admet, això sí, que «era un projecte gran, era el més gran de tots; la fase de redacció és la més lenta, i ara, a l'hora de refer-lo, ens tornem a trobar amb el mateix». Insisteix que això no suposa deixar-lo aparcat o descartar-lo; «la planificació continua sent la mateixa, segueix vigent i es farà, amb la reforma, però els tràmits són els que són».

Com amb la resta de projectes sorgits arran dels pressupostos participatius, afegeix la regidora de Participació, «a la persona que ho va proposar se li explica i se la té al cas». Una dinàmica que també s'ha repetit en altres projectes, com el del trasllat del transformador del barri Immaculada, per exemple, en el qual la persona proposant va poder fer un seguiment de la seva evolució fins que va culminar.

Un parc funcional però ampliable

Flores recorda que «el compromís és la primera fase, fer un equipament que pogués funcionar com un parc per a famílies, que hi hagués una sèrie de funcionalitats; en el futur permetia que, com que el solar és molt més gran, s'hi poguessin afegir altres funcionalitats».

«Ara s'havia d'executar la primera fase i es preveia que en el futur, si s'incloïa en els plans d'inversió dels anys següents, pogués tenir un creixement», aclareix. El projecte, de fet, preveu tres possibles fases, que anirien afegint espais nous al parc d'esbarjo per a famílies.

Es tracta del solar d'uns 15.000 metres quadrats que queda entre el carrer de Josep Iglésies del polígon AgroReus i la variant de Reus. Aquesta primera fase que ara s'està replantejant i s'haurà de tornar a licitar contempla les primeres obres, que serviran tant per equipar-lo amb els primers serveis com per deixar la zona preparada per poder-hi executar les fases posteriors quan s'hi destini el pressupost necessari, se'n redacti el projecte i es liciti.

Així doncs, la fase inicial preveu fer-hi tasques de paviment i construcció d'un escenari amb graderia i d'una zona esportiva amb cistelles de bàsquet i espai per practicar patinatge. També s'ha d'adequar una zona de pícnic amb taules i barbacoes, instal·lar una zona de jocs infantils i preparar la preinstal·lació dels sistemes de reg i enllumenat.

La segona fase prevista compta amb la instal·lació definitiva dels sistemes de reg i enllumenat, les fonts d'aigua i tasques de jardineria. La tercera i previsiblement última fase projectada serviria per completar definitivament el parc per a famílies del Roquís. Això implicaria instal·lar una segona tanda de jocs infantils i diversos elements més de mobiliari, a més de veles triangulars per fer ombra.


Comentaris