Pol猫mica per la nova mesura al Parc de Nadal a Reus: els adults pagaran entrada

En el darrer consell d'administraci贸 de Reus Esport i Lleure es va aprovar la revisi贸 del preu de les entrades i es va establir el pagament per als adults, a la vegada que es rebaixa el preu dels infants
El Parc de Nadal de Reus renova tarifes. | 脌ngel Ullate
 

La pol猫mica est脿 servida al Parc de Nadal de Reus aquest any. Fa una setmana es va celebrar el consell d'administraci贸 de Reus Esport i Lleure (RELLSA), l'empresa municipal que gestiona el parc nadalenc al municipi. All铆 es van establir les bases per a l'edici贸 d'enguany i es van aprovar canvis significatius que afectaran els usuaris. El m茅s important d'ells, 茅s el fet que els adults hauran de pagar entrada per acompanyar els infants que vagin al parc infantil

Aix铆 doncs, els pares o adults acompanyants passaran de tenir l'entrada gratu茂ta a haver d'abonar 3 euros, una mesura que ha despertat molta controv猫rsia, no nom茅s entre la ciutadania sin贸 tamb茅 entre els partits de l'oposici贸, els quals no han dubtat en carregar contra aquesta decisi贸. En aquest sentit, el portaveu del PSC de Reus, Andreu Mart铆n, ha assegurat que 芦茅s lamentable que el govern municipal vulgui fer negoci amb el Parc de Nadal i amb les fam铆lies禄, recordant que enguany ja veuran augmentada la seva pressi贸 fiscal amb la pujada d'impostos anunciada aquest octubre pel govern.

Tot i aquesta nova tarifa per a adults, durant el consell de RELLSA tamb茅 es va aprovar abaixar el preu de l'entrada dels infants, el qual passar脿 dels 5 als 3 euros. Aquesta reducci贸 tamb茅 ha estat criticada per l'oposici贸, ja que consideren que es tracta d'una 芦pujada indirecta禄 dels preus perqu猫 芦el fet que els adults hagin de pagar 3 euros fa que al final resulti m茅s car, ja que si un nen va amb un acompanyant la despesa total 茅s de 6 euros, i si hi va amb el pare i la mare, 9 euros禄.  El que s铆 que es mantindr脿 ser脿 l'entrada gratu茂ta per als menors de 2 anys, aix铆 com els descomptes per a fam铆lies nombroses, fam铆lies monoparentals, abonaments i d'altres opcions que ja es van aplicar durant el Parc de Nadal de Reus de l'any passat. 

L'Ajuntament de Reus justifica les noves tarifes

Pel que fa a la versi贸 del consistori sobre aquest nou pagament, es justifiquen assegurant que 茅s una mesura per 芦controlar l'aforament禄, i 茅s que diuen que han detectat que en les darreres edicions eren m茅s els adults que acompanyaven els nens i nenes al Parc de Nadal davant la tend猫ncia de fa uns anys en qu猫 hi havia grans grups de menors acompanyats per un sol adult. Un argument que no ha conven莽ut l'oposici贸, ja que el portaveu socialista, Andreu Mart铆n, ha replicat que 芦es pot fer el mateix control sense que l'entrada tingui cap cost禄.

Tamb茅 fonts municipals afegeixen que el fet de fer pagar els adults als parcs de Nadal no 茅s una mesura exclusivament reusenca, si no que 芦en tots els parcs de Nadal de Catalunya tamb茅 es fa禄. El Parc de Nadal de Reus, a l'espera que se'n faci la presentaci贸 oficial, t茅 previst obrir portes del 27 de desembre al 4 de gener del 2020.

"馃崕ATENCI脫: Els Mercats de Reus vendran 'online' els seus productes!" "馃敶 Ciutadans Reus afirma que els pressupostos municipals 芦contenen errors de c脿lcul禄"