Polèmica per la nova mesura al Parc de Nadal a Reus: els adults pagaran entrada

En el darrer consell d'administració de Reus Esport i Lleure es va aprovar la revisió del preu de les entrades i es va establir el pagament per als adults, a la vegada que es rebaixa el preu dels infants
El Parc de Nadal de Reus renova tarifes. | Àngel Ullate
 

La polèmica està servida al Parc de Nadal de Reus aquest any. Fa una setmana es va celebrar el consell d'administració de Reus Esport i Lleure (RELLSA), l'empresa municipal que gestiona el parc nadalenc al municipi. Allí es van establir les bases per a l'edició d'enguany i es van aprovar canvis significatius que afectaran els usuaris. El més important d'ells, és el fet que els adults hauran de pagar entrada per acompanyar els infants que vagin al parc infantil

 

Així doncs, els pares o adults acompanyants passaran de tenir l'entrada gratuïta a haver d'abonar 3 euros, una mesura que ha despertat molta controvèrsia, no només entre la ciutadania sinó també entre els partits de l'oposició, els quals no han dubtat en carregar contra aquesta decisió. En aquest sentit, el portaveu del PSC de Reus, Andreu Martín, ha assegurat que «és lamentable que el govern municipal vulgui fer negoci amb el Parc de Nadal i amb les famílies», recordant que enguany ja veuran augmentada la seva pressió fiscal amb la pujada d'impostos anunciada aquest octubre pel govern.

 

Tot i aquesta nova tarifa per a adults, durant el consell de RELLSA també es va aprovar abaixar el preu de l'entrada dels infants, el qual passarà dels 5 als 3 euros. Aquesta reducció també ha estat criticada per l'oposició, ja que consideren que es tracta d'una «pujada indirecta» dels preus perquè «el fet que els adults hagin de pagar 3 euros fa que al final resulti més car, ja que si un nen va amb un acompanyant la despesa total és de 6 euros, i si hi va amb el pare i la mare, 9 euros».  El que sí que es mantindrà serà l'entrada gratuïta per als menors de 2 anys, així com els descomptes per a famílies nombroses, famílies monoparentals, abonaments i d'altres opcions que ja es van aplicar durant el Parc de Nadal de Reus de l'any passat. 

 

L'Ajuntament de Reus justifica les noves tarifes

Pel que fa a la versió del consistori sobre aquest nou pagament, es justifiquen assegurant que és una mesura per «controlar l'aforament», i és que diuen que han detectat que en les darreres edicions eren més els adults que acompanyaven els nens i nenes al Parc de Nadal davant la tendència de fa uns anys en què hi havia grans grups de menors acompanyats per un sol adult. Un argument que no ha convençut l'oposició, ja que el portaveu socialista, Andreu Martín, ha replicat que «es pot fer el mateix control sense que l'entrada tingui cap cost».

 

També fonts municipals afegeixen que el fet de fer pagar els adults als parcs de Nadal no és una mesura exclusivament reusenca, si no que «en tots els parcs de Nadal de Catalunya també es fa». El Parc de Nadal de Reus, a l'espera que se'n faci la presentació oficial, té previst obrir portes del 27 de desembre al 4 de gener del 2020.