El passeig de Misericòrdia de Reus recuperarà la seva imatge original

El pla integral s'executa des d'aquesta setmana | Coincideix amb dues actuacions de millora d'Aigües de Reus
El passeig de Misericòrdia de Reus, on ja s'ha reposat la terra perduda | Jordi Olària Gras

 

El passeig de Misericòrdia es troba immers en un pla integral de manteniment que li ha de suposar una autèntica rentada de cara per tal de recuperar la seva imatge original. Els veïns s'havien queixat, fa unes setmanes —a més de problemàtiques com el tràfic i consum de drogues o la prostitució—, del que consideraven un mal estat del paviment del passeig i van aconseguir el compromís de l'alcalde que s'arreglaria. Des d'aquest dilluns, les brigades municipals ja treballen per reposar la terra del passeig, una primera tasca d'aquest pla de manteniment.

 

El passeig de Misericòrdia de Reus, immers en un pla integral de manteniment | Jordi Olària Gras

 

El passeig de Misericòrdia recuperarà «la seva imatge original»

Les Brigades Municipals estan reposant, des d'aquest dilluns, la terra que havia desaparegut de la coca central del passeig de Misericòrdia a causa del pas del temps. «Es tracta d'un compromís de l'alcalde en una de les reunions de proximitat que fa habitualment», expliquen fonts municipals a TarragonaDigital. El cas és que els veïns recorden que es va fer saber al batlle de la ciutat, Carles Pellicer, que consideraven que aquesta zona de la ciutat no comptava amb el manteniment adequat.

 

Aquest pla de manteniment integral «comporta l'anivellament i compactació del terreny i l'aportació de terres —sauló— per reomplir els clots, en cas que sigui necessari», afegeixen aquestes fonts municipals. Tot plegat no compta amb un pressupost concret perquè «els treballs els executa directament Brigades amb recursos propis». El pla integral contempla actuar sobre la imatge del passeig completament, des de la plaça de la Pastoreta fins al Santuari de Misericòrdia.

 

Els bancs del passeig de Misericòrdia es renovaran | Jordi Olària Gras

 

Es renovaran bancs, es pintaran pilones i retiraran elements de pedra

Més enllà de reposar la terra perduda i anivellar el passeig, el pla de manteniment integral també preveu renovar els bancs, un element del mobiliari urbà que, alguns veïns, consideraven que s'havia deteriorat molt. L'excepció serà la desena de bancs de pedra, més antics que els de fusta i ferro i que es mantindran en el seu estat actual com a part de la imatge icònica i original del passeig de Misericòrdia.

 

Els bancs de pedra del passeig, més antics que els de fusta i ferro, es mantindran | Jordi Olària Gras

 

Les papereres i les pilones es repintaran i es reposaran les cadenes en els casos on falten. En la mateixa línia, la de recuperar l'antiga imatge del passeig, també es retiraran alguns elements de pedra del paviment. El primer pas, però, és la reposició de terres, que Brigades està executant des de l'altura del carrer de Rigoberta Menchú fins al Santuari. Aquest mateix dimarts a la tarda, la terra nova ja ocupava la meitat d'aquest recorregut.

 

Les pilones del passeig de Misericòrdia, que es repintaran i s'hi reposaran les cadenes que falten | Jordi Olària Gras

 

Dues actuacions d'Aigües de Reus completaran el projecte

Aquest pla integral coincideix amb dues actuacions d'Aigües de Reus a la mateixa zona segons han explicat a aquest mitjà fonts de l'Ajuntament de Reus. Per una banda s'ha de renovar la canonada entre la plaça de la Pastoreta i el carrer de Rigoberta Menchú. La segona actuació és la instal·lació d'un recol·lector d'aigües pluvials al carrer de Rigoberta Menchú.

 

Brigades Municipals actua fins a l'altura del carrer de Rigoberta Menchú | Jordi Olària Gras

 

«El carrer està construït sobre l'antic barranc de l'Escorial, motiu pel qual, quan plou, l'aigua segueix el curs i afecta el paviment del passeig; l'obra ha de resoldre aquesta qüestió», afirmen. Quan s'hagin acabat aquestes dues actuacions, la mateixa empresa municipal Aigües de Reus executarà les tasques del pla integral de manteniment entre la plaça de la Pastoreta i el carrer de Rigoberta Menchú.

 

En marxa el tancament dels jardins de Mas Vilanova

Després de força polèmica, almenys a la zona afectada, les places de Mas Vilanova estan a punt de quedar tancades. Va ser un dels projectes guanyadors de la primera edició dels pressupostos participatius del 2018. Els veïns van alçar-se contra l'Ajuntament per haver publicat —fonts municipals admetien el que qualificaven d'un error— anuncis a la premsa escrita informant que s'havia completat el projecte.

 

No només per això van decidir fer sentir la seva veu els veïns. En converses amb els dirigents del consistori de Reus, explicaven, se'ls havia comunicat que no es tancarien les dues places programades, sinó només una. Finalment, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, es va trobar amb l'entitat veïnal per assegurar-los que es tancarien les dues places previstes inicialment, unes obres que, segons alguns veïns, «avancen a bon ritme».