ÚLTIMA HORA

7 morts a la residència de Vila-seca pel brot de coronavirus

Reus concentrarà pediatria en un sol CAP

L'Institut Català de la Salut ho entén com una mesura per prevenir contagis

L'assistència pediàtrica de tots els CAP de Reus que gestiona l'Institut Català de la Salut s'unificarà al Centre d'Atenció Primària de la plaça de la Llibertat. Segons informa l'ICS, aquest trasllat organitzatiu es durà a terme el pròxim dilluns, 23 de març, en el marc de les mesures de prevenció indicades per les autoritats sanitàries.

 

A causa de l'evolució que està registrant l'epidèmia del coronavirus, la Regió Sanitària Camp de Tarragona i l'ICS Camp de Tarragona han decidit concentrar la pediatria que gestionen a la ciutat. Per fer-ho, aquest servei del CAP Sant Pere, el CAP Llibertat i el CAP Horts de Miró es concentrarà únicament al centre assistencial de la plaça de la Llibertat.

 

Alhora, l'atenció als adults que s'hauria fet als CAP Sant Pere i Llibertat, s'atendrà exclusivament al CAP Sant Pere, mentre que l'equipament del barri Horts de Miró seguirà atenent els usuaris adults que el tinguin de referència. Tampoc s'alterarà l'atenció d'urgències del CAP Sant Pere. Pel que fa al CAP Marià Fortuny, segons informa l'ICS, «mantindrà la seva activitat com fins ara en les especialitats pertinents».

 

L'Hospital Joan XXIII també pren mesures

A Tarragona, l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona també ha pres mesures amb el mateix objectiu: incrementar la separació entre pacients adults i pacients infantils per reduir el risc de contagi. A més, també s'hi vol augmentar la capacitat del servei d'urgències tenint en compte la situació d'emergència sanitària actual.

 

A més d'anunciar aquests canvis, des de l'Institut Català de la Salut també es vol agrair, segons expressen en el comunicat informatiu, la implicació ciutadana. Juntament amb la Regió Sanitària Camp de Tarragona, agraeixen les persones que mantenen el compromís amb les mesures decretades per vetllar per la salut pròpia i de tothom.

Més notícies de la categoria Reus