Pedro Muñoz i Ricard Pagès a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus

El sotsinspector Pedro Muñoz, nou cap de la Guàrdia Urbana de Reus

Substitueix el també sotsinspector Ricard Pagès

El sotsinspector Pedro Muñoz assumeix el càrrec de cap de la Guàrdia Urbana de Reus des d'avui mateix. Aquest dimecres s'ha signat el decret d'alcaldia nomenant-lo de manera provisional, una situació que s'allargarà fins que l'Escola de Policia de Catalunya convoqui el pròxim curs d'inspector, que permetrà a Muñoz convertir el nomenament en permanent.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Muñoz té 54 anys i és llicenciat en dret, i ha assumit un càrrec que considera «un honor» i que també serà la culminació d'una trajectòria professional feta, íntegrament, al cos policial reusenc des de l'any 1990 quan va entrar-hi. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha destacat el seu coneixement profund del cos.

Des d'agent ras ha ascendit progressivament a caporal, sergent i sotsinspector, a l'espera de fer el curs d'inspector. Preguntats per si el canvi de cap implicarà canvis notables a l'organització o la feina de la Guàrdia Urbana, la regidora de Seguretat, Dolors Vázquez, ha sentenciat que «el model del sotsinspector Pagès és bo», tot i que sí que s'espera, ha afegit l'alcalde, que Muñoz «hi posi el seu segell».

A l'hora de rebre el nomenament ha agraït a Ricard Pagès, el seu predecessor, les tres dècades que hi han compartit. El fins ara cap de la Guàrdia Urbana de Reus —ho ha sigut de manera provisional— ha admès que «vaig entrar-hi per tres telenotícies i han sigut més de vuit anys».

Ha deixat clar que «no me'n vaig a cap lloc, em quedo a la Guàrdia Urbana». Ha retornat l'agraïment a Muñoz, a qui ha animat a mantenir el model del cos però a deixar-hi la seva empremta. L'octubre del 2013, Pellicer el va nomenar cap de la Guàrdia Urbana de manera provisional, una temporalitat que s'ha allargat fins ara.

Pagès no es va presentar al concurs públic obert per trobar un cap definitiu; «qui m'ho agrairà molt és la família, que ja els toca i em toca». Durant la presentació del nou màxim responsable de la policia reusenca, Pellicer ha alabat el «prestigi» del cos i la complicitat amb la qual treballa amb la resta de forces de seguretat.

N'ha destacat el model policial, que ha definit en quatre «pilars»: «La prevenció, la col·laboració entre cossos de seguretat, la presència i pressió policial i la proximitat amb la ciutadania». Ha reconegut àmpliament a Pagès els vuit anys com a cap de la policia reusenca, «ha fet una excel·lent feina i ha potenciat i consolidat el prestigi del nostre model policial, m'ha donat tranquil·litat i confiança i sempre ha estat a l'altura».