Lluís Miquel Pérez, virtual president del Centre de Lectura

La seva és l'única candidatura que s'ha presentat
Lluís Miquel Pérez, de cara, en una imatge d'arxiu. | Bartolomé Pluma

 

La de Lluís Miquel Pérez és l'única candidatura que s'ha presentat per presidir el Centre de Lectura de Reus. Tal com va avançar TarragonaDigital, l'exalcalde de la ciutat optarà a liderar l'ateneu reusenc a les eleccions del pròxim 31 de maig. El Consell de Garanties de l'entitat ha validat, aquest vespre, els avals recollits i, per tant, ara mateix ja és oficialment candidat.

 

Els darrers mesos, Pérez ha estat recollint el suport d'almenys una cinquantena de socis, quantitat mínima de signatures necessàries per validar qualsevol candidatura. Sense cap altre aspirant, com sol passar a l'entitat, és de preveure que el 31 de maig s'erigeixi president. Aquest dijous acabava el termini per presentar-se a les eleccions, i a les vuit del vespre s'ha reunit el Consell de Garanties per validar els avals recollits per totes les candidatures presentades.

 

Firma de l'acord entre l'Ajuntament de Reus i el Centre de Lectura per ampliar el centre | Marta Torrens

 

L'ampliació del Centre de Lectura

Pérez assumirà la presidència de l'entitat en un moment en què s'ha tornat a activar el projecte d'ampliació. Fa menys de dos mesos que el Centre de Lectura va signar un acord amb l'Ajuntament de Reus per tornar-lo a emprendre. El consistori subvencionarà 150.000 euros per tal que es pugui executar la primera fase, mentre que la resta quedaran pendents de trobar el finançament necessari.

 

Es dona la coincidència que va ser l'any 2011, encara amb Lluís Miquel Pérez a l'alcaldia de Reus, que es va arribar a col·locar la primera pedra d'un projecte d'ampliació que va quedar paralitzat, i que ara ha rebaixat la seva ambició. Aleshores, la manca de capacitat financera, tant per part de l'Ajuntament com de l'entitat van aturar una ampliació que s'havia començat a gestar l'any 2007.

 

Lluís Miquel Pérez va ser alcalde de Reus pel PSC entre 1999 i 2011. També va ser diputat al Congrés entre 1993 i l'any 2000, un càrrec que també va desenvolupar al Parlament de Catalunya des de l'any 2003 fins al 2006. Va deixar la política local després de perdre les eleccions municipals de l'any 2011, quan La Convergència i Unió de Carles Pellicer va guanyar les eleccions i va formar govern municipal amb el Partit Popular d'Alícia Alegret.