El Punt de Voluntariat de Reus

Les persones voluntàries a Reus augmenten durant la pandèmia i són més joves

300 persones es van apuntar a través de la Xarxa Covid del Voluntariat

La situació viscuda arran de la pandèmia ha fet una revolució en el voluntariat de Reus. Des de l'inici del 2020 fins al novembre, el nombre de persones que s'ha apuntat per participar en algun projecte de voluntariat portat a terme per entitats de la ciutat ha augmentat molt. En concret, 349 persones entre 18 i 65 anys s'han apuntat a través de l'Ajuntament de Reus.

Durant el confinament es va crear la Xarxa Covid del Voluntariat i, a través d'aquesta, se'n van apuntar 300, mentre que 49 ho van fer via el Punt de Voluntariat, el servei municipal de la Regidoria de Benestar social que gestiona el voluntariat, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS).  

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Un increment del 450%

En el mateix període de l'any 2019 es van fer voluntàries 77 persones i enguany n'han estat 349 persones, que representen un increment d'un 450% respecte al mateix període de l'any anterior. Aquest augment es deu a la creació de la Xarxa Covid del Voluntariat durant els mesos del confinament. També destaca l'edat de les persones voluntàries que ha baixat de manera considerable respecte a anys anteriors. Les persones que es van apuntar a través de la xarxa, 75 tenien entre 18 i 30 anys. 

Així mateix, 84 persones van fer tasques de voluntariat, mentre la majoria, 75, van formar parella amb una persona en situació de vulnerabilitat. Entre altres tasques, van participar del Pla de Xoc Alimentari ajudant en el repartiment de lots d'aliments. També van ajudar persones en situació de vulnerabilitat, la majoria de persones grans que viuen soles o amb dificultats de mobilitat, en tasques com baixar la brossa, fer la compra, portar-los medicaments, entre altres.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, en fa una valoració positiva del servei municipal. «El fet que el nombre de persones voluntàries a Reus ha crescut durant la pandèmia i, de manera especial, durant els mesos de confinament, quan la situació va ser més difícil per a moltes persones, demostra, afortunadament, la capacitat de treure el millor de nosaltres davant d'una situació catastròfica inesperada. Vull agrair la tasca que han fet i que estan fent les persones voluntàries, ja que és molt important. Els Serveis Socials de la ciutat estan atenent a moltes persones i el suport de persones voluntàries és molt benvingut», explica Vilella.

La Xarxa Covid del Voluntariat es va crear de manera puntual i va durar fins al mes d'octubre. Ara, les persones que vulguin fer voluntariat a la ciutat han de contactar amb el Punt de Voluntariat a través del correu electrònic puntdevoluntariat@reus.cat.


Comentaris