Imatge d'una representació del pilar caminant dels Xiquets de Reus penjada d'una façana de la plaça del Mercadal

Pilar caminant simbòlic dels Xiquets de Reus a la plaça del Mercadal

L'entitat ha volgut mantenir l'esperit de l'anada a Completes encara que no hagi pogut sortir el Seguici Festiu

Els Xiquets de Reus no han volgut deixar la vigília de Sant Pere sense pilar caminant i han decidit recordar-lo de manera simbòlica aquest vespre. Amb una Festa Major adaptada a les circumstàncies, el Seguici Festiu no ha sortit, però alguns dels seus elements han volgut mantenir el seu esperit.

Les xarxes socials han permès fer aquesta tasca, però en el cas de la colla castellera reusenca, han anat més enllà. La manera que han trobat per fer-ho ha estat, d'una banda, amb els músics, que vestits amb el pantaló blanc i la camisa avellana, han sortit del local, han baixat cap a la plaça del Mercadal i, amb les melodies que haurien baixat a Completes, han dirigit les desenes de persones que s'hi havien concentrat cap a la Prioral.

Una vegada la porta del temple, i amb desenes de persones al darrere, han tornat a enfilar el carrer Major fins a la plaça del Mercadal. Quan han arribat a l'altura de l'Ajuntament, alguns membres de la colla han desplegat una ràfia negra on s'hi havien enganxat pantalons, faixes i camises que dibuixaven un pilar caminant.

Durant el recorregut, tant de baixada com de pujada, força llàgrimes contingudes i algunes d'alliberades tant entre els membres de l'entitat com entre el públic que els ha acompanyat. Quan s'ha arribat al Mercadal de nou, l'escenari era el mateix, amb reusencs abraçant-se i compadint-se perquè les circumstàncies no hagin permès tenir una Festa Major habitual.

L'acció dels Xiquets de Reus, sense concretar-la, l'havien anunciat a les xarxes socials aconsellant als reusencs que estiguessin atents sense desvelar el misteri.


Comentaris