Pilar Flamenco serà la cap de llista de En Comú Podem a Reus

La secretària general de Podem Reus ha estat l'escullida a les primàries de la formació morada a la capital del Baix Camp
Pilar Flamenco, surt escullida per ser cap de llista de Podem Reus a les eleccions municipals 2019 | Àngel Ullate

 

Després d'un procés de primàries molt intens i mogut, Podem Reus ja ha escollit la que serà cap de llista en les pròximes eleccions municipals a l'Ajuntament de Reus. Es tracta de Pilar Flamenco, actual secretaria general de la formació al municipi, i encapçalarà la llista que Podem presentarà a les eleccions en una coalició electoral amb En Comú, amb el nom de 'En Comú Podem'.

En Comú Podem a les eleccions municipals de Reus 2019

Comuns i Podem Reus van certificar amb un preacord que es presentarien en coalició a les eleccions municipals. En aquest sentit, el preacord que es va signar estables que ho farien sota la marca En Comú Podem i que la cap de la llista electoral seria de Podem i seria una dona. En aquests moments, Podem estava en ple procés de primàries internes, en les quals s'havien presentat Pilar Flamenco i el militant Francesc Roig, el qual s'oposava al preacord amb els Comuns i a la manera com es va realitzar.

Finalment, la secretària general de Podem Reus, Pilar Flamenco serà la persona que encapçalarà la llista i ha declarat que «seguirà lluitant i treballant perquè a partir de maig puguem traslladar dins de les institucions municipals les reivindicacions que compartim dia a dia al carrer, on sempre seguirem i mai en sortirem».

Ricard Redondo i Pilar Flamenco durant la presentació del preacord electoral | Jordi Olària Gras

 

Alta participació en les primàries de Podem Reus

En el procés de primàries a la formació morada hi ha hagut una alta participació amb més de 150 persones inscrites al municipi, fet que, des de Podem Reus, «és un símptoma del bon moment que la formació té a nivell intern». Tanmateix, assenyalen que hi ha una campanya mediàtica des de diferents mitjans de comunicació per donar una imatge de crisis interna, des de la formació morada reconeixen «estar en un bon moment per afrontar una campanya electoral».

Després de tenir una cap de llista per a les eleccions municipals a Reus, en els pròxims dies començaran a realitzar passos, com la creació d'un programa electoral, que sorgirà del procés participatiu que Podem va iniciar fa unes setmanes recollint diferents propostes, les quals va anomenar 'Propostes Per Al Canvi'. Aquestes, finalitzaran en un procés de votació obert i telemàtic per escollir les que formaran part del seu programa electoral.

També et pot interessar...

"Important cop contra el narcotràfic a Reus i Cambrils amb 2 detinguts" "El govern de Reus qualifica de «deslleial i oportunista» el PSC"