La Plataforma de La Sedera interpel·larà els partits de Reus

S'ha decidit convocar-los a l'assemblea del pròxim 3 de setembre perquè es posicionin
L'assemblea de la Plataforma de La Sedera ha reunit menys persones de les habituals a causa de les dates estiuenques | Jordi Olària

 

La Plataforma de La Sedera de Reus ha decidit interpel·lar els partits polítics locals perquè es posicionin sobre el futur d'aquest solar del passeig de Misericòrdia. En la darrera assemblea convocada abans de l'aturada estival, s'ha aprovat tenir redactat un esbós de la moció que es vol que es voti al plenari municipal. Aquell mateix dia es convocarà els partits polítics reusencs perquè se la puguin fer seva, participant del redactat final juntament amb els veïns presents per tal d'assegurar-se que arriba al primer ple que se celebri després de l'estiu.

Terreny que havia ocupat La Sedera | Jordi Olària

 

Expropiació i procés participatiu

El pilar d'aquesta futura moció, i una de les reivindicacions principals de la Plataforma, és que el futur del solar que havia ocupat La Sedera es decideixi per mitjà d'un procés participatiu on pugui prendre part tota la ciutadania reusenca. El solar és privat, en mans de Sòlvia, la immobiliària del Banc Sabadell, i una de les opcions que es planteja, amb força suport a la Plataforma, és demanar que l'Ajuntament l'expropiï per tal que quedi en mans del consistori què fer-ne.

Un dels punts que es posarà sobre la taula a l'assemblea del 3 de setembre, per tant, és si la moció contempla reclamar l'expropiació del solar i, posteriorment, un procés participatiu perquè tot Reus pugui decidir què se'n fa; o bé plantejar el procés participatiu com a primer pas, i que contempli, com una opció més, la de l'expropiació. Aquesta segona opció genera dubtes entre bona part dels presents a l'assemblea, tant d'aquest dilluns com de les passades. Consideren que mentre no s'expropiï el solar, una entesa entre privats podria sentenciar el futur de la zona encara que hi hagués un procés participatiu en marxa.

Imatge d'arxiu d'una de les assemblees de la Plataforma | Jordi Olària

 

Reclamen el posicionament dels partits polítics

Per aclarir aquestes qüestions i per saber, també, amb quins suports compten al saló de plens, convidaran tots els representants municipals a participar de la pròxima reunió, el 3 de setembre. Confien tenir temps suficient per presentar una moció al plenari que, encara sense data, difícilment se celebraria la primera setmana del mes. «Volem que vinguin tots els representants dels partits polítics, estan convidats, i si volen, es poden posicionar», explica Cristian Muñoz, membre de l'assemblea.

Alguns membres a títol personal es mostren especialment pendents d'alguns partits concrets. Es pregunten quina postura prendrà Ara Reus, de qui expliquen que «va néixer amb l'anterior conflicte de La Sedera». Confien que la CUP, per la seva idiosincràcia, diuen,, doni suport a un procés participatiu, i tenen esperances posades en ERC. L'article que signava Noemí Llauradó, portaveu municipal del partit, aplaudint el naixement de la Plataforma els fa pensar que també podran comptar-hi, encara que, tal com han remarcat, no es posicionés clarament en la qüestió concreta d'una hipotètica expropiació.

Pel que fa a la resta de partits, cap dels membres s'ha atrevit a augurar quina postura prendran Cs, PSC o PP i, en canvi, la postura del govern liderat per Carles Pellicer, del PDECat, de no involucrar-se en «un acord entre privats», els fa pensar que poden no tenir el suport d'aquest partit polític. De tot plegat, expliquen, en sortiran de dubtes d'aquí a poc més d'un mes, ni que sigui sabent quins partits decideixen involucrar-se en aquesta qüestió.

"ATENCIÓ: Invertiran més d'11 milions d'euros en l'Aeroport de Reus" "Guerra oberta entre CCOO, CGT i CUP pel conveni de l'Ajuntament de Reus"