Reus ja compta amb una nova ordenança d'animals

Durant la sessió plenària s'ha ratificat l'aplicació de la nova ordenança animal | També s'ha aprovat una moció per «reconèixer i protegir a les víctimes d'abusos sexuals»
Imatge d'arxiu d'una sessió plenària a Reus. | Jordi Olària

 

L'Ajuntament de Reus encara les últimes sessions plenàries abans de les eleccions municipals. Aquest dilluns 4 de març s'ha celebrat la sessió mensual i ho ha fet amb l'aprovació de l'ordenança de protecció, benestar i convivència amb els animals de companyia i la fauna urbana com a protagonista.

Aquesta ordenança ja va suscitar polèmica quan es va dur a ple per a la seva aprovació al passat mes d'octubre i ara, després de les al·legacions, ha estat aprovada de forma definitiva. Això sí, amb 17 vots a favor —PdCAT, ERC, Ara Reus, Ciutadans i PP) i 10 en contra —CUP i PSC—, els quals ja van advertir que la trobaven «insuficient».

De fet, en aquesta mateixa línia s'han posicionat de nou els dos grups municipals que hi han votat en contra i han assegurat que esperen poder «seguir treballant» per millorar-la. Des de Ciutadans han donat el seu vot però amb l'esperança que aquest no sigui «un document tancat i es pugui modificar en futur», i és que l'ordenança d'animals vigent fins ara datava del 1990, amb modificacions el 1998.

Per la seva part, el regidor de Medi Ambient, Dani Rubio, ha assegurat que s'ha treballat amb diferents col·lectius per crear aquesta nova ordenança i s'ha mostrat satisfet per la feina feta.

El servei de pediatria, la música i les víctimes d'abusos sexuals, altres temes del ple

El ple de l'Ajuntament de Reus d'aquest mes de març no ha estat gaire extens i altres tecles rellevants que s'han tocat han estat el servei de pediatria als CAP arran d'una moció del PSC, la qual instava a garantir-lo perquè segons ha explicat la socialista Sandra Guaita «els pediatres de l'ICS diuen que no es cobreixen segons quines baixes». La moció ha estat aprovada amb els vots del govern, el PP i Ciutadans, mentre que la CUP s'ha abstingut amb l'argument que el seu grup aposta per «un canvi de model sanitari».

Una altra moció del PSC ha prosperat durant aquest ple, la qual instava a l'Ajuntament de Reus a prendre mesures per reconèixer i protegir les víctimes d'abusos sexuals, tot i que en aquesta ocasió la moció s'ha votat per separat perquè ERC, Ara Reus i CiU no estaven d'acord amb el punt que demanava que el consistori establís mecanismes de control per assegurar que les entitats que tenen activitats amb infants i adolescents compleixin amb l'obligació d'exigir el certificat de delictes sexuals, ja que segons creuen no és la seva competència.

La moció sobre l'escola municipal de música, aprovada

D'altra banda la CUP també ha vist aprovada la seva moció que feia referència a la creació d'una escola municipal de música, tot i que la seva aprovació només ha comportat que es crearà una comissió formada pel consistori i professionals per abordar el tema i intentar tirar-lo endavant en alguna de les infraestructures existents. Els cupaires també han portat al ple una moció per «instar a la Generalitat a oferir la possibilitat d'internalitzar els centres concertats de la ciutat en la xarxa pública existent», un tema que ha suscitat els moments de tensió en aquest ple i que ha estat rebutjat.

Ciutadans també ha vist tombada l'única moció que ha portat en aquest ple, en la qual demanava que els grups municipals retessin comptes davant la ciutadania per explicar a què destinen l'assignació econòmica que l'Ajuntament de Reus els lliura. El govern, PP i PSC han votat en contra i la CUP s'hi ha abstingut.

Et pot interessar:

"VÍDEO: L'ExpoProfit omple d'ambient, carnaval i bons àpats el centre de Reus" "El programa 'Enfeina't' de Mas Carandell de Reus dóna feina a deu persones en atur"