Poesia visual i solidaritat a Reus per Sant Jordi

Poesia visual i solidaritat a Reus per la Diada de Sant Jordi

Els membres del SIS han organitzat paradetes solidàries per Sant Jordi i les Biblioteques Municipals organitzen una activitat de descobriment sobre l'obra de Joan Brossa

Els infants i adolescents dels Serveis d'Intervenció Socioeducativa (SIS) Districte I i Noves Connexions han organitzat, per setè any consecutiu, paradetes solidàries amb treballs manuals amb motiu de la diada de Sant Jordi. Els treballs estan fets per ells mateixos i els intercanviaran a canvi d'aliments i joguines. Pel que fa a la resta de SIS de Reus se sumen a les activitats programades als centres cívics on es troben ubicats. 

Les parades del SIS Districte I i el SIS Noves Connexions

El SIS Disctricte I que està ubicat al Centre Cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10), organitza una parada d'intercanvi de joguines i jocs infantils per treballs manuals elaborats per ells mateixos. Les joguines que es recullin es quedaran al centre amb la resta de materials educatius i lúdics de què ja disposen. La paradeta la podrem trobar el dimecres, 24 d'abril, i el dijous, 25 d'abril, des de les 17.15 hores fins a les 19.45 hores. 

D'altra banda, el SIS Noves Connexions del Centre Cívic  Llevant (carrer de Cels Gomis Mestre, 10) oferirà treballs manuals elaborats per ells mateixos a canvi d'aliments com ara llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva i aliments infantils. Els aliments que es recullin es donaran a la Fundació Banc dels Aliments de Reus.La parada s'instal·larà al centre el dimarts, 23 d'abril, de 17.30 hores a 19.00 hores. 

Poesia visual i solidaritat a Reus per Sant Jordi
Imatge d'arxiu de la biblioteca sobre rodes | Cedida
 

Joan Brossa serà el gran protagonista de la Diada

D'altra banda, el Servei Municipal de Biblioteques de Reus ha organitzat un conjunt d'activitats que es realitzaran a la plaça Mercadal i a la plaça d'Evarist Fàbregas. Les biblioteques oferiran als Instituts de la ciutat una activitat de descobriment de l'obra del poeta visual Joan Brossa. L'activitat, titulada 'Brossa breakout: «El secret de l'artista»', està creada per Teresa Saborit i recomanada per la Fundació Brossa. Saborit que també serà l'encarregada de dinamitzar l'activitat. 

Els joves que participin en l'activitat trobaran una maleta misteriosa tancada amb el nom de Joan Brossa i hauran de resoldre, en grup, tots els enigmes que se'ls plategi per obrir la maleta i descobrir què hi ha dins. 

Aquesta activitat es realitzarà a la plaça del Pallol, el mateix dia 23 d'abril, de les 10.00 hores fins a les 14.00 hores en el marc de la Biblioteca sobre rodes, una foodtruck que pretén apropar la lectura a diferents punts de Reus i que, en aquesta ocasió, comptarà amb la participació dels alumnes d'alguns instituts de la ciutat.