Imatge interior del polilleuger de l'escola Joan Rebull de Reus en construcció

El polilleuger de l'escola Joan Rebull, en marxa «al llarg del primer trimestre de 2021»

Durant el mes de gener s'obrirà la convocatòria de petició d'usos

Recta final per posar en marxa el polilleuger de l'escola Joan Rebull de Reus. L'equipament, municipal i obert a la ciutadania, estava previst que es posés en marxa a principis de l'actual curs escolar, com el de l'escola Cèlia Artiga, però segons va explicar l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, «portarà un retard sobre el previst de tres o quatre mesos pel coronavirus».

Aquest dijous s'ha dut a terme una visita d'obres a l'avinguda Onze de Setembre per mostrar que l'obra es troba en plena fase d'acabats interiors, fusteria i instal·lacions. Durant la segona quinzena de gener s'instal·larà el paviment i el material esportiu i, en general, la previsió de l'empresa municipal Reus Esport i Lleure és «que el polilleuger estigui plenament operatiu al llarg del primer trimestre de 2021».

Imatge de diverses persones amb armilla reflectant en un espai en construcció
L'obra entra a la recta final segons s'ha anunciat aquest dijous | Àngel Ullate

La convocatòria de petició d'usos, durant el mes de gener

Haurà suposat una inversió d'1.464.489,20 euros perquè l'empresa Jaén Vallés SL hagi aixecat l'equipament esportiu, de 2.565 metres quadrats i amb una pista poliesportiva de 22 per 44 metres. Tot i que el polilleuger quedarà vinculat a l'escola Joan Rebull, i de la mateixa manera que els altres tres que hi ha a Reus, es planteja com un equipament obert a la població.

És per això que, durant el mes de gener, Reus Esport i Lleure obrirà la convocatòria de petició d'usos. L'objectiu és que els clubs, col·lectius i entitats que vulguin fer-hi activitats regulars ho sol·licitin. L'empresa municipal preveu que aquesta funció del polilleuger es posi en marxa a partir de Setmana Santa.

Pel que fa al retard segons la previsió inicial, des del govern municipal s'exposa que «la parada del sector de la construcció, i de diferents fabricants de materials de construcció en diferents fases, a conseqüència de la pandèmia, sumat a les afectacions climatològiques de la tardor de 2019 i inicis de 2020, van obligar a reprogramar l’obra».

Imatge de la visita d'obres al polilleuger de l'escola Joan Rebull, amb persones amb armilla reflectant
La visita d'obres d'aquest dijous ha servit per mostrar que l'obra encara la recta final | Àngel Ullate

La filosofia dels polilleugers de Reus, segons l'ha explicat sempre el govern, és tenir equipaments que serveixin, durant l'horari lectiu, perquè l'escola a la qual estan associats en faci ús. Fora d'aquest horari, però, s'ofereixen a la ciutadania com un equipament esportiu més.

En aquest cas, amb un format de pista poliesportiva, un nombre reduït de vestidors i una sola bancada de graderies. Actualment hi ha el Ciutat de Reus, al barri Gaudí, el de l'escola Alberich i Casas i el de l'escola Cèlia Artiga.