La posada a punt de La Palma de Reus, llesta en cinc mesos

S'han de solucionar les deficiències, vinculades a nova normativa, de l'equipament municipal
La Palma a Reus | Miguel Cabrerizo

 

La Palma de Reus acumula, amb els anys, algunes característiques que la deixen antiga respecte les noves normatives que apareixen, per exemple, d'accessibilitat. En aquest sentit s'hi durà a terme, els propers cinc mesos, petites actuacions per tal d'adequar-la als estàndards necessaris per mantenir la llicència d'activitat municipal. Les obres més evidents que s'hi realitzaran seran la millora dels accessos a l'espai, tant a la plaça exterior com a la sala polivalent; la construcció de rampes d'accés per a persones amb mobilitat redudïda, especialment a la sala interior; la instal·lació de lavabos adaptats; o la millora de l'accés dels serveis d'emergència, com els Bombers de la Generalitat, en cas que haguessin d'actuar al recinte.

Prop de 100.000 euros de pressupost

El contracte, que es licitava per un valor de 99.894,05 euros sense IVA —120.871,80 comptant aquest impost— s'ha adjudicat, finalment, a l'empresa especialitzada Construcciones Jaén Vallés S.L. per un import de 99.477,49 euros amb IVA inclòs. Les obres estan previstes que durin cinc mesos durant els quals l'activitat de La Palma no es veurà ressentida. Els treballs que s'hi duran a terme han de suposar un rentat de cara per un equipament municipal que acull esdeveniments emblemàtics o tradicionals de la vida cultural de Reus.

Sense aturar l'activitat

Aquesta posada al dia de La Palma no suposarà haver de tancar l'equipament ni de variar les activitats que s'hi programin. Durant el mes de juliol mateix, acull el cicle de cinema a la fresca, cada dimarts i cada dijous. Tant entre setmana com els caps de setmana, La Palma es converteix, al llarg de l'any, en escenari d'actuacions, assajos, reunions dinars i sopars, concerts i tot tipus d'actes vinculats al moviment cultural i associatiu de la ciutat de Reus.