Dos pacients traslladats al CMQ de Reus tornen a l'Hospital després de donar positiu

S'estan fent tests a una quarantena de pacients de la Unitat Sociosanitària

Dos pacientstraslladats de l'Hospital Sant Joan al Centre Mèdic Quirúrgic de Reus han tornat cap al centre hospitalari després de donar positiu per coronavirus. Segons informa el centre, ja s'han pres les mesures pertinents arran d'aquests dos casos, que presenten símptomeslleus. Són usuaris de la Unitat Sociosanitària, que comparteixen amb una quarantena de pacients més que, per ara, no han mostrat símptomes.

La sanitat reusenca s'ha reestructurat arran de la crisi de la Covid-19. L'Hospital Sant Joan s'ha establert com el centre de referència, i ha traslladat l'activitat de cirurgia ordinària i de la Unitat Sociosanitària al CMQ, al carrer de Gaudí. Les urgències de l'antiga Clínica Fábregas han tancat, i el seu personal també s'ha destinat a reforçar les necessitats de recursos arran de la pandèmia.

Dos positius al CMQ posen en alerta els pacients sociosanitaris

Segons informa l'Hospital Sant Joan de Reus, s'han detectat «aquesta tarda dos casos de contagi per coronavirus entre els pacients de la Unitat Sociosanitària del centre que van ser traslladats aquest dilluns a les instal·lacions del Centre MQ Reus». Tots dos han estat traslladats de nou al Sant Joan «i ingressats a la planta habilitada per atendre pacients amb Covid-19».

El protocol establert en aquests casos contempla, a més, tres actuacions més. La primera és fer el test de detecció per coronavirus a la resta d'usuaris de la Unitat Sociosanitària que es trobin ingressats a l'àrea d'hospitalització del CMQ que, segons dades del govern local d'aquesta mateixa setmana, serien una quarantena. Segons s'explica, els dos casos positius presenten una simptomatologia lleu, i la resta de pacients no han mostrat símptomes.

Per altra banda, la Comissió de Malalties Infeccioses de l'Hospital Sant Joan «té detectat l’origen del contagi i està analitzant tots els contactes per evitar-ne la propagació». La darrera actuació prevista és que «el servei de neteja i higienització de l’Hospital procedirà, en les pròximes hores, a la neteja i desinfecció de tota l'àrea d'hospitalització del Centre MQ de Reus».

L'objectiu d'aquesta reestructuració era, precisament, poder reservar l'espai adequat a l'Hospital Sant Joan per tractar les persones amb Covid-19, i deixar tan lliure de risc de contagi com fos possible les instal·lacions del CMQ, on se seguiria duent a terme l'activitat ordinària que no s'ha pogut ajornar. El trasllat dels pacients s'ha dut a terme aquests darrers dies.