Un usuari de la residència del Taller Baix Camp de Reus, positiu en coronavirus

Una setantena de persones es troben aïllades a casa seva per precaució a l'espera de més instruccions per part del Departament de Salut

A l'espera de les dades oficials que el Departament de Salut facilita al final del dia, a Reus ha saltat a la llum un nou positiu per coronavirus. En aquest cas, el diagnòstic preocupa especialment, ja que s'ha produït a les llars-residència que el Taller Baix Camp té a la ciutat, les quals allotgen unes quaranta persones amb discapacitat intel·lectual. En tractar-se d'un servei d'aquestes característiques, el funcionament entra dins dels decretats com a serveis mínims i els treballadors i treballadores han continuat complint durant aquests dies de confinament per atendre les necessitats dels usuaris.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

A l'espera de les instruccions de Salut

Això ha provocat que aquest positiu amb coronavirus hagi obligat a confinar, a més dels 40 usuaris de la residència, també a una trentena de persones que van tenir contacte amb el cas positiu per la Covid-19. Segons ha explicat el Taller Baix Camp a TarragonaDigital, «hem aïllat preventivament tots els usuaris a les seves llars i també els treballadors que havien tingut contacte amb aquesta persona, a casa seva, mentre esperem instruccions del Departament de Salut».

 

Així mateix, afegeixen que «com hem fet des del primer dia, seguim aplicant tots els protocols que se'ns ha fet arribar des dels diferents departaments» i asseguren que van fins i tot avançar-se a les directrius i «vam prendre mesures com el tancament dels Centres Ocupacionals abans que el Departament de Benestar així ho decretés».

 

Augment de casos a Catalunya

Aquest migdia en roda de premsa, la consellera de Salut Alba Vergés ha donat a conèixer les darreres dades pel que fa a l'emergència sanitària a Catalunya: 4.203 nous infectats, més de 300 persones en estat crític i 122 morts. A la demarcació de Tarragona, l'última dada oficial facilitada pel Departament de Salut a última hora del divendres 20 de març va deixar el recompte en 99 casos positius i dues persones mortes, tot i que durant aquest dissabte l'Ajuntament de Cunit ha donat a conèixer tres nous casos positius per coronavirus, els quals ha assegurat que són lleus i es troben confinats a casa seva.

Més notícies de la categoria Reus