NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

Que comenci la Festa Major de Sant Pere 2019!

El pregoner d'aquest any, Isaac Sanromà, serà l'encarregat d'encendre la primera Tronada i iniciarà la Cercavila del Masclet amb el primer tast
Avui petar√† la primera tronada de les festes de Sant Pere | Laia Solanellas
 

Avui, dilluns 24 de juny, √©s Sant Joan i despr√©s de la ressaca de la revetlla d'ahir, els actes de la Festa Major de Sant Pere de Reus no s'aturen, tot al contrari. Justament avui √©s un dels dies forts de la festa major i la Tronada ser√† la gran protagonista. Fa 365 dies que molts reusencs i reusenques estan esperant aquest moment en qu√®, un any m√©s, la pla√ßa del Mercadal s'omplir√† de p√≥lvora per fer petar la primera Tronada i donar el tret de sortida a la Festa Major de Reus d'aquest any. 

 

 

Actes per a tota la família des del matí

Si els m√©s petits encara els fa por la tronada, el Centre d'Art Cal Mass√≥ organitza un espai d'interpretaci√≥ visual de la Festa Major, on es faran projeccions audiovisuals sobre els elements festius, els diferents balls i la m√ļsica de la festa major. Una altra manera de viure i aprendre sobre la festa major. Aquesta activitat est√† destinada a les fam√≠lies i es realitzar√† al mateix local de Cal Mass√≥ des de les 10.00 hores i fins a les 14.00 hores.

 

Ja de cara a la tarda, a les 18.30 hores, podreu gaudir de l'espectacle de titelles que es representar√† a la pla√ßa d'Evarist F√†bregas. Un espectacle que pret√©n conscienciar sobre l'√ļs de l'aigua als m√©s petits. La representaci√≥ narra la hist√≤ria de Matito que t√© una olivera molt a prop del riu. Un dia, un empresari vol comprar l'olivera al Matito i substituir-la per una roda que extregui tota l'aigua per vendre-la, per√≤ l'aigua d'aquest riu est√† en molt mal estat. Aix√≠ doncs, el Matito i la resta de personatges hauran de decidir si vendre l'olivera o treballar per una nova cultura de l'aigua.

 

Cercaviles, ballades i obertura de portes de l'Ajuntament 

Abans dels plats forts de la jornada, encara hi haur√† diverses cercaviles pels carrers de la ciutat. A les 18.30 hores, el Can√≥ de les Festes sortir√† a passejar pels carrers del centre anunciant a trets l'arribada de la festa major. Mitja hora m√©s tard ser√† el Bou de Reus qui sortir√† a passejar. Tampoc us podeu perdre l'exhibici√≥ de dansa tradicional catalana que ens oferir√† l'Esbart Santa Ll√ļcia, ho faran a la pla√ßa de Prim a les 18.30 hores. 

 

Els Gegants i la Mulassa tamb√© volen formar part d'aquest dia i per aix√≤ sortiran a ballar al bell mig de la pla√ßa del Mercadal acompanyats de la m√ļsica de Metralla. Aix√≤ ser√† a les 19.30 hores i en aquest mateix moment, tamb√© s'obriran les portes del Sal√≥ de Plens del consistori perqu√® els convidats vagin entrant. L'obertura de portes anir√† acompanyada musicalment pels 'Ministrers de Reus'. 

 

Imatge d'arxiu del Canó de la Festa Major | Reus.cat

 

El Pregó, la Tronada i la Cercavila del Masclet els actes més destacats del dia

Un cop estigui tothom assegut i preparat, cap a les 20.00 hores, comen√ßar√† el Preg√≥ de la Festa Major que donar√† el tret de sortida a les festes. Aquest any, el pregoner escollit ha estat l'expresident de la Cambra de Comer√ß, Ind√ļstria i Navegaci√≥, Isaac Sanrom√†, que es dirigir√† a tots els reusencs i reusenques des del Sal√≥ de Plens de l'Ajuntament. Un cop acabi el discurs, es lliurar√† el Tro de Festa i durant el preg√≥ es repartir√† la 42a postal de la Festa Major que aquest any la protagonitzen les Completes. Tots aquells que no puguin entrar al Sal√≥ de Plens podran seguir l'acte des d'altres punts de l'Ajuntament on s'instal¬∑laran diverses pantalles. 

 

Un cop acabi el preg√≥, Isaac Sanrom√† sortir√† al balc√≥ de l'Ajuntament i es far√† la crida a la festa, just despr√©s, s'encendr√† la primera Tronada. Un cop soni la traca final i la pla√ßa del Mercadal esclati d'euf√≤ria a crits, rialles i aplaudiments, sonar√† el Campanar de Reus anunciant l'inici de la Festa Major i llavors s√≠, arrencar√† oficialment la Festa Major de Sant Pere de Reus

El pregoner encendr√† la primera tronada, l'any passat ho va fer Xavier Grasset i aquest any ho far√† Isaac Sanrom√† | Laia Solanellas

 

Després de la Tronada, ja és festa major!

Un cop hagi passat l'euf√≤ria i l'adrenalina de la primera tronada, el mateix pregoner inaugurar√† la Cercavila del Masclet amb el primer tast. Aquest any, diversos elements tornen a acompanyar la cercavila convertint-la aix√≠, en un seguici festiu. Xim Xim Mig Grau i Bandsonats seran els encarregats de posar la banda sonora a aquesta cercavila. 

 

De cara a la nit, hi haur√† el tradicional concert de Festa Major de l'Orfe√≥ Reusenc a les 21.30 hores a la Prioral de Sant Pere. Si no, a la Palma hi haur√† la XXI Trobada d'Havaneres amb una degustaci√≥ de rom cremat, l'espectacle comen√ßar√† a les 22.00 hores. I si encara no us conven√ß cap d'aquests dos plans, a les 23.00 hores el DJ Pantoja oferir√† un trio de covers humor√≠stic i sat√≠ric a Cal Mass√≥. 

 

El Masclet rajarà amb alegria durant el primer dia de Sant Pere. | Laia Solanellas

 

 

💬 Fes clic aqu√≠ per rebre al teu m√≤bil l'actualitat de Reus. √Čs gratis!

Comentaris