ATENCI√ď

ūüĒ•2 incendis en 3 minuts al mateix carrer de Calafell

Que comenci la Festa Major de Sant Pere 2019!

El pregoner d'aquest any, Isaac Sanromà, serà l'encarregat d'encendre la primera Tronada i iniciarà la Cercavila del Masclet amb el primer tast
Avui petar√† la primera tronada de les festes de Sant Pere | Laia Solanellas
 

Avui, dilluns 24 de juny, √©s Sant Joan i despr√©s de la ressaca de la revetlla d'ahir, els actes de la Festa Major de Sant Pere de Reus no s'aturen, tot al contrari. Justament avui √©s un dels dies forts de la festa major i la Tronada ser√† la gran protagonista. Fa 365 dies que molts reusencs i reusenques estan esperant aquest moment en qu√®, un any m√©s, la pla√ßa del Mercadal s'omplir√† de p√≥lvora per fer petar la primera Tronada i donar el tret de sortida a la Festa Major de Reus d'aquest any. 

 

 

Actes per a tota la família des del matí

Si els m√©s petits encara els fa por la tronada, el Centre d'Art Cal Mass√≥ organitza un espai d'interpretaci√≥ visual de la Festa Major, on es faran projeccions audiovisuals sobre els elements festius, els diferents balls i la m√ļsica de la festa major. Una altra manera de viure i aprendre sobre la festa major. Aquesta activitat est√† destinada a les fam√≠lies i es realitzar√† al mateix local de Cal Mass√≥ des de les 10.00 hores i fins a les 14.00 hores.

 

Ja de cara a la tarda, a les 18.30 hores, podreu gaudir de l'espectacle de titelles que es representar√† a la pla√ßa d'Evarist F√†bregas. Un espectacle que pret√©n conscienciar sobre l'√ļs de l'aigua als m√©s petits. La representaci√≥ narra la hist√≤ria de Matito que t√© una olivera molt a prop del riu. Un dia, un empresari vol comprar l'olivera al Matito i substituir-la per una roda que extregui tota l'aigua per vendre-la, per√≤ l'aigua d'aquest riu est√† en molt mal estat. Aix√≠ doncs, el Matito i la resta de personatges hauran de decidir si vendre l'olivera o treballar per una nova cultura de l'aigua.

 

Cercaviles, ballades i obertura de portes de l'Ajuntament 

Abans dels plats forts de la jornada, encara hi haur√† diverses cercaviles pels carrers de la ciutat. A les 18.30 hores, el Can√≥ de les Festes sortir√† a passejar pels carrers del centre anunciant a trets l'arribada de la festa major. Mitja hora m√©s tard ser√† el Bou de Reus qui sortir√† a passejar. Tampoc us podeu perdre l'exhibici√≥ de dansa tradicional catalana que ens oferir√† l'Esbart Santa Ll√ļcia, ho faran a la pla√ßa de Prim a les 18.30 hores. 

 

Els Gegants i la Mulassa tamb√© volen formar part d'aquest dia i per aix√≤ sortiran a ballar al bell mig de la pla√ßa del Mercadal acompanyats de la m√ļsica de Metralla. Aix√≤ ser√† a les 19.30 hores i en aquest mateix moment, tamb√© s'obriran les portes del Sal√≥ de Plens del consistori perqu√® els convidats vagin entrant. L'obertura de portes anir√† acompanyada musicalment pels 'Ministrers de Reus'. 

 

Imatge d'arxiu del Canó de la Festa Major | Reus.cat

 

El Pregó, la Tronada i la Cercavila del Masclet els actes més destacats del dia

Un cop estigui tothom assegut i preparat, cap a les 20.00 hores, comen√ßar√† el Preg√≥ de la Festa Major que donar√† el tret de sortida a les festes. Aquest any, el pregoner escollit ha estat l'expresident de la Cambra de Comer√ß, Ind√ļstria i Navegaci√≥, Isaac Sanrom√†, que es dirigir√† a tots els reusencs i reusenques des del Sal√≥ de Plens de l'Ajuntament. Un cop acabi el discurs, es lliurar√† el Tro de Festa i durant el preg√≥ es repartir√† la 42a postal de la Festa Major que aquest any la protagonitzen les Completes. Tots aquells que no puguin entrar al Sal√≥ de Plens podran seguir l'acte des d'altres punts de l'Ajuntament on s'instal¬∑laran diverses pantalles. 

 

Un cop acabi el preg√≥, Isaac Sanrom√† sortir√† al balc√≥ de l'Ajuntament i es far√† la crida a la festa, just despr√©s, s'encendr√† la primera Tronada. Un cop soni la traca final i la pla√ßa del Mercadal esclati d'euf√≤ria a crits, rialles i aplaudiments, sonar√† el Campanar de Reus anunciant l'inici de la Festa Major i llavors s√≠, arrencar√† oficialment la Festa Major de Sant Pere de Reus

El pregoner encendr√† la primera tronada, l'any passat ho va fer Xavier Grasset i aquest any ho far√† Isaac Sanrom√† | Laia Solanellas

 

Després de la Tronada, ja és festa major!

Un cop hagi passat l'euf√≤ria i l'adrenalina de la primera tronada, el mateix pregoner inaugurar√† la Cercavila del Masclet amb el primer tast. Aquest any, diversos elements tornen a acompanyar la cercavila convertint-la aix√≠, en un seguici festiu. Xim Xim Mig Grau i Bandsonats seran els encarregats de posar la banda sonora a aquesta cercavila. 

 

De cara a la nit, hi haur√† el tradicional concert de Festa Major de l'Orfe√≥ Reusenc a les 21.30 hores a la Prioral de Sant Pere. Si no, a la Palma hi haur√† la XXI Trobada d'Havaneres amb una degustaci√≥ de rom cremat, l'espectacle comen√ßar√† a les 22.00 hores. I si encara no us conven√ß cap d'aquests dos plans, a les 23.00 hores el DJ Pantoja oferir√† un trio de covers humor√≠stic i sat√≠ric a Cal Mass√≥. 

 

El Masclet rajarà amb alegria durant el primer dia de Sant Pere. | Laia Solanellas

 

 

💬 Fes clic aqu√≠ per rebre al teu m√≤bil l'actualitat de Reus. √Čs gratis!