Cabaret del Trapezi.

Tot preparat a Reus per acollir la 25a edició del Trapezi

Reus es convertirà en la capital del circ durant 4 dies plens de novetats

Un any més, Reus es converteix en la capital del circ del 12 al 16 de maig  amb la Fira Trapezi 2021, que acollirà les actuacions de diverses companyies de circ català i estatal. 

Des del 1997, Reus desplega Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya. Any rere any, cada mes de maig, la ciutat omple els carrers i els teatres d’espectacles que converteixen les places de Reus  en espais escènics i transformen la ciutat en una gran pista de circ.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'edició d'enguany del Trapezi comptarà amb diverses novetats i estarà adaptada a les  restriccions actuals. De la vintena d'espais que generalment es convertien en escenaris de circ, enguany s'ha passat a  deu, tots amb aforament limitat i entrada prèvia, però repartits per la ciutat

La Fira Trapezi ha dissenyat una programació adaptada. Espais tradicionals de la Fira, com els teatres Bartrina i Fortuny  o La Palma, s'han adaptat, a més d'incorporar nous escenaris per ampliar el radi d'actuació de la Fira. D'aquesta manera hi ha espais delimitats a l'aire lliure, com a la plaça de l'Arquitecte Antoni Sardà o el pàrquing de Sant Serapi. Així mateix, s'ha previst el muntatge de dues carpes de circ: a la plaça d'Anton Borrell i al Mas Iglesias.

Un any més, la Fira Trapezi es converteix en l’aparador per mostrar el millor talent del circ contemporani actual, amb espais de creació i projecció i trobades que conviden a la reflexió, el debat i el pensament en comú de la professió entre programadors  i  artistes

Com era d’esperar, per poder assistir als espectacles, a diferència d'altres anys, cal adquirir una entrada amb l'objectiu de complir les mesures sanitàries i d'aforament derivades de la pandèmia. 

Tots els actes tenen preus populars  per les entrades, que oscil·len entre els 2 i 8 euros i es poden adquirir a través del web oficial del Trapezi.

25è aniversari del Trapezi

Un espectacle itinerant de la Fira de Circ Trapezi de Reus
Enguany se celebra la seva 25a edició instaurant uns premis audiovisuals i allargant la programació cinc dies | Laia Solanellas

La Fira del Circ de Catalunya  celebra enguany el 25è aniversari, i ho farà en les millors condicions possibles donada la situació actual.

Durant la presentació de l’edició d’enguany, es va puntualitzar que l'aniversari  del festival es tindrà en compte, però també el bagatge de l'edició de l'any passat, quan es va programar en tres períodes diferents i encara es va haver d'anar adaptant al llarg de l'any.

Daniel Recasens, regidor de Cultura, va explicar que aquesta és «una edició de Trapezi que es bolca en aquest aniversari i pensant en les possibilitats. Pensem en un gran 25 aniversari, però pensem en un Trapezi que pugui ser». I va afegir, «Igual que en altres festes i festivals programats des de l'àrea cultural de l'Ajuntament, la filosofia és no haver d'escapçar programacions si varien les restriccions, sinó en tot cas poder-les ampliar si les mesures es relaxen.»

El 25è aniversari del certamen incorporarà dues categories de premis audiovisuals. Es vol incentivar, així, la producció de «noves narratives» a través de peces de deu minuts màxim.

Tot plegat no farà decaure l'esperit d'aquest Trapezi, el dels 25 anys, segons assegura el regidor de Cultura.

Cartell del festival Trapezi de Reus
Oberta la venda d'entrades pels espectacles de la 25a edició del Trapezi | LleidaDiari.cat