GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Reus posa a punt els carrers pel Nadal

L'arbre nadalenc a la plaça del Mercadal i la pista de gel són alguns elements pel Nadal reusenc
Instal·lació de l'arbre de 10 metres a la plaça del Mercadal | Laia Riba

 

El Nadal està a punt d'arribar i amb ell, l'esperada pista de gel de la plaça de la Llibertat de Reus i l'encesa dels llums de Nadal pels carrers de la ciutat. Els infants ja podran tornar a gaudir de nou de la pista de gel que repeteix ubicació a la ciutat. A més, avui 16 de novembre, ja començat a muntar el gegant arbre de Nadal de la plaça del Mercadal. Tanmateix zones com el passeig Prim, el carrer del Vent i el carrer Jesús, o el carrer Sant Joan, ja fa dies que disposen de l'enllumenat nadalenc.

 

Una imatge d'usuaris a la pista de gel de Reus | TarragonaDigital.com

 

Torna l'esperada pista de gel a la plaça de la Llibertat 

Per la pista de gel de Reus l'edició anterior del 2017, i segons va manifestar l'Ajuntament de la ciutat, un total de 13.228 usuaris la van fer servir, de forma gratuïta. A més dels 1.892 infants de 28 escoles del municipi. En els primers anys d'implantació de la pista, s'havia instal·lat a la plaça del Mercadal, posteriorment es va traslladar a la plaça de la Llibertat per poder realitzar el mercat de Nadal a la plaça de l'ajuntament, com s'havia fet habitualment.

 

Instal·lació de l'arbre de 10 metres a la plaça del Mercadal | Laia Riba

 

Comença la instal·lació de l'arbre de Nadal

A més, el tradicional arbre de nadal al centre de la plaça del Mercadal de més de 10 metres d'alçada, ja s'ha començat a instal·lar avui 16 de novembre. Així com les llums de Nadal a alguns carrers, que ja fa dies que s'han instal·lat però com avançàvem a TarragonaDigital, no s'encendran fins al 23 de novembre. La tipologia principal de l'enllumenat als carrers més cèntrics de Reus, enguany es basa en unes tires de llum blanca que simbolitzen floquets de neu juntament amb bombetes gegants. Al carrer Sant Joan s'han instal·lat una sanefa amb motius nadalencs i al passeig Prim unes llums semblant al dels carrers cèntrics.

 

Els llums de Nadal al carrer del Vent de Reus. | Laia Riba

 

Un carrer gairebé es queda sense llums de Nadal

La instal·lació de l'enllumenat nadalenc a Reus ha portat crispació entre els botiguers, fins al punt que gairebé un carrer del centre es queda sense llums de Nadal. El finançament dels llums de nadal, va a càrrec en un 70% dels botiguers i només un 30% de l'Ajuntament. Els botiguers no troben correcte que el consistori només dediqui aquesta petita subvenció. Els agradaria adoptar el model de Tarragona, on l'Ajuntament finança totalment l'enllumenat nadalenc.

 

Els llums de Nadal al carrer Sant Joan | Laia Riba

 

Crispació entre els botiguers pel finançament de l'enllumenat

En aquesta línia, un carrer molt cèntric de Reus va decidir en un primer moment no participar enguany en la decoració de llums nadalenques. El motiu era el desacord amb l'ajuntament, ja que per moltes botigues suposa un cost força elevat que no es poden permetre. Finalment, enguany si posaran els llums de Nadal en el seu carrer amb l'esperança que l'any vinent el sistema de finançament canviï.

 

Els llums de Nadal al carrer Monterols de reus | Laia Riba

 

Des de l'Ajuntament de Reus, cada any s'intenta dur a terme una gran campanya de Nadal. La pista de gel ja s'ha convertit en un dels principals atractius del Nadal reusenc, juntament amb el Mercat de Nadal i els espectacles al carrer. En aquesta línia actualment, el procés de la instal·lació de la pista es troba a l'espera de finalitzar els últims trets del contracte.