NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Ajuntament i sector comercial confien plenament en la reactivació que implicarà la campanya

Reus busca comerços per incentivar les compres de proximitat a través dels bons de ciutat

L'Ajuntament destinarà 400.000 euros de pressupost per generar un impacte d'1,2 milions d'euros

La campanya dels bons de ciutat del Pla de Reactivació de Reus escalfa motors. Està previst que comenci a mitjan setembre, però, des d'avui, els establiments interessats a participar-hi poden adherir-s'hi. A priori, segons s'ha anunciat, es contempla tenir un impacte econòmic d'1.200.000 euros directament sobre el comerç local.

Segons ha exposat la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, es vol «recuperar la demanda dels consumidors als establiments de la nostra ciutat». Per fer-ho es posaran en circulació 40.000 bons de 30 euros per gastar a les botigues de la ciutat.

La ciutadania podrà adquirir aquests bons per 20 euros, però fins passat l'estiu no es detallarà de quina manera. De fet, ha matisat Caelles, encara que ja s'anunciés de quina manera es preveia posar en pràctica els Bons Reus, s'hi podrien acabar aplicant canvis si es considera oportú des del sector.

A la pràctica, l'Ajuntament de Reus destinarà 400.000 euros a aquesta campanya per generar, calculen, un impacte econòmic d'1.200.000 euros. Es tracta d'una primera campanya en aquest sentit, però Caelles afirma que «tenim molta confiança en aquesta acció i, amb la disponibilitat pressupostària que tinguem, ens plantegem poder repetir». El consistori ha aprovat modificacions de crèdit per garantir el finançament necessari per a tot el Pla de Reactivació.

La campanya s'adreça a una vintena de sectors

Els Bons Reus compten amb el suport de les entitats econòmiques i comercials de la ciutat. Durant la seva presentació, de fet, han destacat que és una acció directa que permetrà reactivar el consum i, per tant l'activitat econòmica local. Caelles manté que «estem convençuts que els Bons Reus significaran una reactivació important i una eina de captació i fidelització de clients».

Els establiments que vulguin adherir-se a la campanya han de complir tres requisits. Per una banda, tenir menys de 50 treballadors, per l'altra estar registrats a la base de dades d'activitats econòmiques de l'Ajuntament i, per últim, ser un negoci dels sectors econòmics escollits per a la campanya.

Podran beneficiar-se'n els sectors següents: agències de viatges, calçats, complements, electrònica, òptica, esports, floristeria, joguines, joieria, llar i decoració, llibreria, mascotes, moda, perfumeria, perruqueria i estètica, reparacions electròniques, tèxtil i restauració.

La regidora de Promoció de Ciutat ha detallat que també s'obre la porta a l'alimentació i la farmàcia, però amb un requisit addicional. Hauran de poder certificar que, des que es va decretar el confinament fins que el comerç va poder tornar a obrir les portes, van perdre un 60% de la facturació respecte al mateix període de l'any anterior.

Els negocis que compleixin els requisits podran registrar-se al web de la campanya. A mitjan setembre, quan es posi finalment en marxa, un distintiu als aparadors o portes assenyalarà quins són els establiments en els quals la ciutadania podrà gastar aquests bons de ciutat.

La coordinació de la campanya anirà a càrrec de l'Agència Reus Promoció, i la verificació dels negocis i dels bons, quan es posin en marxa, serà tasca de la Cambra de Comerç de Reus. Segons ha detallat la regidora, «quan es posin en circulació, els establiments adherits a la campanya els podran acceptar aplicant el descompte als seus clients de manera immediata, i quan els establiments ho justifiquin a través d'una senzilla app, ho cobraran la setmana següent».


Comentaris

envia el comentari