ÚLTIMA HORA

Mor un ciclista atropellat a la T-310 a Pratdip

La Cambra de Comerç vol «recuperar protagonisme» a l'ExproReus

El certamen comença dijous, amb 20.000 metres quadrats d'exposició
A l'espai de firaReus s'estan muntant els estands de la 49a edició | Jordi Olària Gras

 

Dijous obrirà portes, a les instal·lacions del Tecnoparc, la 49a edició d'ExproReus, que oferirà 20.000 metres quadrats d'exposició amb un gran protagonisme de l'automoció, que comptarà amb 12.000 metres quadrats d'aquest espai. Més de 150 expositors es donaran cita al certamen, una trentena dels quals, del sector de l'automoció. En paral·lel, es vol donar un impuls a la zona gastronòmica i a les activitats familiars.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Les entrades es mantindran a tres euros per als majors de set anys, amb l'excepció de la zona exterior de restauració. Jaume Batista, vicepresident de la Cambra de Comerç de Reus, ha explicat que a l'aire lliure s'ubicarà un espai de «Tasting village» on una dotzena d'estands oferiran des d'ostrons del Delta fins a carn a la brasa o cuina italiana. De nou del vespre a onze de la nit, aquest espai serà de lliure accés.

La regidora d'Economia i Coneixement, Teresa Pallarès, ha apuntat que «tenim comptabilitzat que un 54 % de les famílies venen acompanyades amb xiquets i xiquetes de fins a dotze anys, per tant, en la línia del turisme familiar que des de l'Agència Reus Promoció s'està impulsant; i una mitjana d'edat de 38 anys». Per satisfer aquests visitants, des de l'organització s'ofereixen activitats específicament pensades per a cada grup d'edat, des de la primera infància fins a la preadolescència.

Jaume Batista i Teresa Pallarès han presentat l'ExproReus 2019 | Jordi Olària Gras

 

La Cambra de Comerç vol guanyar protagonisme

L'ExproReus s'organitza entre firaReus, l'Ajuntament de Reus i la Cambra de Comerç. Aquest darrer actor, segons Jaume Batista, «vol recuperar protagonisme». «Podem afirmar que la Cambra és qui va fundar la Fira; actualment, l'Ajuntament s'ho ha fet seu i n'estem molt contents», declara, però apunta que l'ens econòmic hi vol guanyar pes «sense prendre'n a ningú».

«En aquesta nova etapa de la Cambra volem fer, de la Fira i d'exproReus, un pol de comunió; totes dues han tingut sempre una vocació territorial». Aquesta implicació s'ha de traduir en «ampliar nous salons i noves fires per dotar aquest espai d'un contingut que ja és prou important, però que volem millorar-lo com es pugui». Des de l'Ajuntament, la regidora d'Economia i Coneixement, Teresa Pallarès, ha afirmat que «no s'entendria» que l'administració no col·laborés amb el sector privat en àmbits com aquest.

Fa un mes que es treballa en l'organització i el muntatge de l'ExproReus 2019 | Jordi Olària Gras

 

La fórmula de l'èxit

Pallarès afirma que l'ExproReus és «una fira que no és casualitat que faci més de 80 anys que funciona; després de Barcelona, la de Reus és de les primeres institucions firals de Catalunya i l'any vinent serà el cinquantè certamen; ho celebrarem». Assegura que el motiu d'aquest èxit mantingut en el temps «passa per dos motius, el primer és haver-se sabut adaptar d'una manera claríssima a les noves necessitats que demanda la societat». Per altra banda, considera que també s'ha erigit «com un referent de promoció per la ciutat que aglutina molts sectors».

"❗ARA MATEIX: Un camió s'encalla i bloqueja el trànsit a Reus" "🏆 ENHORABONA: El Cementiri de Reus, premiat com el tercer millor de l’Estat!"