Una quinzena d'actuacions mantenen l'aposta de l'Accents per la música en directe

El festival es repartirà entre sis escenaris de Reus, Cambrils i la Selva del Camp
El Festival Accents manté l'aposta per la música en directe malgrat les circumstàncies | Ajuntament de Reus

La setena edició del Festival Accents arriba en un any complicat, però l'organització ha volgut mantenir l'aposta per la música en directe «com a senyal de normalitat i per donar suport a la cultura i als professionals del sector». Tot plegat amb un cartell de catorze concerts repartits entre Reus, Cambrils i la Selva del Camp.

Isaac Albesa, director artístic del festival, admet que «hem hagut de fer molts canvis i ajustos, però al final considerem que la programació és molt digne i ens permetrà ajudar als professionals que s’han vist afectats per la suspensió o ajornament de molts concerts».

L'Accents compta amb el patrocini de Vermuts Miró, la DO Catalunya i la DOP Siurana, i amb el suport dels Ajuntaments dels tres municipis implicats i de la Diputació de Tarragona. El regidor reusenc de Cultura, Daniel Recasens, manté que «la programació de l'Accents se suma a la resta de programacions que estem reprenent a la ciutat, amb la clara voluntat de sumar i, sempre tenint en compte les recomanacions sanitàries, demostrar que la cultura és un espai segur per a la ciutadania».

Per adaptar-se a les mesures sanitàries actuals, a Reus l'aforament del Teatre Fortuny quedarà reduït a 280 espectadors, el del Teatre Bartrina a 200 i el de la Sala Santa Llúcia a 120; la Cripta de l'Ermita de Cambrils a 70 i el Castell del Paborde de la Selva del Camp a 90 localitats.

Cinc actuacions per obrir boca

L'Accents es programa com «un petit viatge per algunes de les noves i més recents propostes de la música en català d’arreu dels Països Catalans». Un viatge que començarà aquest mateix dissabte, 3 d'octubre, al Teatre Bartrina amb l'estrena del disc 0001 de Blaumut.

Pau Vallvé n'agafarà el relleu el divendres 16 d'octubre des de la Sala Santa Llúcia per portar-hi el seu nou disc La vida és ara, una proposta nascuda durant el confinament. El Bartrina serà de nou escenari de l'Accents el 8 de novembre; el concert anirà a càrrec de Ferran Palau i la seva banda, que estan fent girar el disc Kevin.

La quarta parada del viatge de l'Accents serà el Castell del Paborde de la Selva del Camp, on Joan Masdéu presentarà La Flor del Panical, el disc commemoratiu dels 25 anys de Whiskyn's, i Roger Mas interpretarà cançons de la seva trajectòria així com alguns dels temes que inclourà al disc que sortirà l'any vinent.

Finalment, Pau Alabajos portarà Les hores mortes a la Cripta de l'Ermita de Cambrils. No serà l'únic que l'Accents ofereixi a la vila marinera, sinó que també s'hi durà a terme l'activitat Vi, glosa i estrelles, una proposta de maridatge entre vins de la DO Catalunya, la glosa de Gemma Balagué, Fardatxa, del col·lectiu Bocafoscant i l'astronomia de la mà d'Alexandre Bonanit.

A l'Accents s'hi sumen, també, els tres concerts gratuïts als Jardins de la Casa Rull, patrocinats per Vermuts Miró, la DO Catalunya i la DOP Siurana. En aquest cas aniran a càrrec dels menorquins Donallop, la barcelonina Yuhniversia el 12 d'octubre i l'ampostí Rampaire el 17 d'octubre.

La cartellera del Festival Accents la completa el grup de folk Los Hermanos Cubero, que actuarà a la Sala Santa Llúcia el 28 de novembre, i una programació de flamenc que tancarà la proposta cultural. Rocío Márquez actuarà el 7 de novembre al Teatre Fortuny, i Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach ho faran a l'Ermita de Cambrils el 15 de novembre. El grup reusencocambrilenc Alquímia Flamenco tancarà el festival el 12 de desembre al Teatre Fortuny

Les entrades, ja disponibles

Totes les entrades, gratuïtes i de pagament, ja estan disponibles. Per adquirir-les cal seguir diferents mètodes en funció del concert. Al web del Teatre Fortuny s'hi poden trobar les dels concerts de Rocío Márquez i Alquímia Flamenco i al portal del Teatre Bartrina, les de Blaumut i Ferran Palau.

Les entrades per a Los Hermanos Cubero i Pau Vallvé a la Sala Santa Llúcia s'han d'adquirir a través del web entrapolis.com. Per als concerts gratuïts de Roger Mas i Joan Masdéu s'han de reservar localitats a entradium.com, el mateix portal a través del qual es poden adquirir les entrades per a Pau Alabajos, Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach i per a l'activitat Vi, glosa i estrelles.

Per últim, hi ha la possibilitat d'adquirir un abonament al preu de 30 euros que permetrà assistir a les dues actuacions de flamenc de Rocío Márquez i al concert d'Alquímia Flamenco. L'aforament s'ha d'adquirir directament a les taquilles del Teatre Fortuny o al telèfon 977010657.

"Rentat de cara: Reformen el Parc Infantil de Trànsit de Reus" "Agenda: Arriben les Jornades de Rol i estratègia de Reus adaptades al coronavirus"