Lorca, Txaikovsky, Albert Pla i dos grans musicals, plats forts de tardor al Fortuny

El musical 'Annie' enceta la programació de tardor 2019 del Teatre Fortuny. El balanç de la temporada és molt positiu i segueix creixent en assistència
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles i el gerent del Teatre Fortuny, Josep Margalef, a la presentació de la programació de tardor 2019  | Marta Torrens

 

Aquest dilluns, 20 de maig, s'ha presentat, oficialment, la programació prevista per la tardor de 2019 al Teatre Fortuny. A la presentació hi han assistit l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles i el gerent del mateix teatre, Josep Margalef. Una programació molt variada i que aposta per la diversitat, farcida d'espectacles de teatre, musicals, òpera, dansa i espectacles familiars, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, apunta que és una «programació excel·lent i de qualitat» i que «aposta pels musicals». 

 

De fet, Margalef destaca que els musicals atrauen públic d'arreu de Catalunya i, fins i tot, del País Valencià. D'altra banda, també apunta que «seguim treballant amb la dansa» i ofereixen espectacles més atípics per mostrar un reflex de la dansa en general i no només de la més popular com és Txaikovski. A més, l'alcalde també ha destacat que el balanç fins al moment és molt positiu i que el Teatre Fortuny ha arribat a un 90% d'ocupació. 

 

Programació de tardor 2019 del Teatre Fortuny

El Teatre Fortuny és un eix principal de la cultura del Camp de Tarragona i, aquesta temporada, s'ha volgut apostar per la dansa, els musicals i l'òpera, oferint així, una programació alternativa i competitiva amb 18 espectacles i un total de 21 representacions. Així doncs, la programació de tardor 2019 del Teatre Fortuny és la següent:

 

Dissabte, 28 de setembre a les 17.30 hores i diumenge, 29 de setembre a les 12.00 hores

'Annie. El Musical', una obra musical que narra la història de la petita Annie, una nena òrfena que viu en un orfenat dirigit per una dona malvada. Un dia, per atzar, la petita entra en la vida d'un milionari que li comença a agafar estima i acaba adoptant-la i, canviant per complet la vida de la jove Annie. Tomás Padilla i Silvia Villaú dirigeixen aquesta adaptació del clàssic musical. L'espectacle té un preu de 30 euros, 25 euros i 15 euros. 

 

Dissabte, 28 de setembre a les 21.00 hores i diumenge, 29 de setembre a les 18.00 hores

'Jeklly & Hyde. El Musical', una altra obra musical que, en aquesta ocasió, narra la història del Dr. Henry Jekyll, qui descobreix una fórmula que converteix a Mr. Hyde en un ésser capaç de cometre les malifetes més atroces. Una història que aborda el conflicte del desdoblament de la personalitat per entrar en el terreny de la sordidesa i el pervers atractiu de la mort i l'horror. Tomás Padilla i Silvia Villaú també dirigeixen aquest clàssic. L'obra té un cost de 45, 35 i 20 euros. 

 

Dimarts, 1 d'octubre a les 21.00 hores

'La nit en què dèiem Txèkhov', una obra en el marc del Cicle Grans Mestres que fa una radiografia de la condició humana, on els seus protagonistes són un mirall de la nostra vida, dels nostres somnis i anhels... Francesc Cerro-Ferran n'és el director i dramaturg i l'obra té un preu de 15 euros sense numerar. 

 

Dissabte, 5 d'octubre a les 21.00 hores 

Albert Pla presenta 'Miedo', el protagonista de l'obra és aquell fantasma que viu en la nostra ment i que s'alimenta de les nostres pors i dels nostres pensaments. Un espectacle que combina teatre i música dirigit per Pepe Miravete i interpretat per Albert Pla. El preu oscil·la entre els 25, 20 i 10 euros. 

 

Dimarts, 8 d'octubre a les 21.00 hores

'Carmen' - Víctor Ullate Ballet Comunidad de Madrid, espectacle de dansa on el coreògraf Víctor Ullate presenta la seva versió de Carmen, una actualització del mite de «dona fatal», des d'una mirada moderna, avantguardista i trencadora. L'espectacle té un cost d'entre 43, 30 i 20 euros. 

 

Divendres, 11 d'octubre a les 21.00 hores

'La Tendresa', una obra teatral inspirada en l'univers de les comèdies de Shakespeare que parla sobre la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens pot fer l'amor. És una producció de Dagoll Dagom i T de Teatre, el text i la direcció van a càrrec d'Alfredo Sanzol. Intèrprets: Laura Aubert, Elisabet Casanovas, Javi Beltrán, Marta Pérez, Jordi Rico i Ferran Vilajosana. El preu està entre els 30, 20 i 10 euros. 

 

Dimarts, 22 d'octubre a les 21.00 hores

'Casa de nines, 20 anys després', què passaria si la Nora, el personatge més conegut d'Henrik Ibsen, reaparegués a la mateixa casa vint anys després? Segur que encara recordeu el final de 'Casa de nines', una de les creacions més conegudes d'Ibsen. Un drama prefeminista ambientat a Noruega en el qual la Nora no acceptava representar el paper assignat a les dones del seu temps i ser tractada com una pertinença més: una nina en mans del seu marit. Intèrprets: Emma Vilarasau, Ramon Madaula, Isabel Rocatti i Júlia Truyol. Una bora dirigida per Sílvia Munt amb un cost de 30, 20 i 10 euros. 

 

Dissabte, 26 d'octubre a les 18.00 hores

Samfaina de colors presenta 'Els cistells de la caputxeta', un espectacle musical familiar on la Caputxeta Vermella porta 12 cistells amb 12 cançons i versos diferents, un per cada mes de l'any. Samfaina de Colors, fan una passejada pel calendari a través del llibre de poemes de Miquel Martí i Pol 'Per molts anys!', on el poeta dedica una poesia a cada mes de l'any. L'espectacle té un cost de 10 euros i està numerat. 

 

Dimarts, 5 de novembre a les 21.00 hores

'Don Joan', una altra obra que s'emmarca dins del Cicle Grans Mestres i que narra la història d'un home que no té ni troba lloc en una era en la qual la seva prèdica és una xerrameca arcaica i sense sentit. Una crítica àcida al mascle turmentat que viu enamorat del seu mite però que, ara, només pot pretendre sobreviure en una societat que no és aquella en què l'home feia i desfeia tot fent bandera de comportaments vergonyants. Intèrpret: Joan Carreras, direcció i text: Francesc Cerro-Ferran. L'espectacle costa 15 euros i no està numerat. 

 

Divendres, 8 de novembre a les 21.00 hores

'Mariana Pineda' de Federico García Lorca, García Lorca va escriure una obra teatral, on la figura principal, la de Mariana Pineda, sorgeix d'una dona que fou condemnada a mort per la seva sòlida defensa de les idees liberals. Fou una vida breu i una mort injusta, però Mariana Pineda es va convertint en un mite i un símbol de llibertat. Javier Hernández-Simón és el director d'aquest espectacle. Intèrprets: Laia Marull, Alex Gadea, Aurora Herrero, Oscar Zafra, Fernando Huesca, Ana Azorín, Marta Gómez, Silvia Navas i José Fernández. El preu oscil·la entre els 30, 20 i 10 euros. 

 

Dimarts, 12 de novembre a les 20.30 hores

'La Cenerentola- La Ventafocs' de G. Rossini, és l'últim espectacle d'òpera que es fa al Fortuny i que s'emmarca dins del Cicle d'Òpera Catalunya. Obra subtitulada en català que té un preu de 48, 28 i 15 euros. 

 

Divendres, 15 de novembre a les 21.00 hores

'Cinco horas con Mario' de Miguel Delibes, Carmen Sotillo acaba de perdre al seu marit Mario de forma inesperada. Una vegada que les visites i la família s'han retirat, ella sola vetlla, durant l'última nit, el cadàver del seu difunt marit i inicia un monòleg-diàleg en el qual descobrim les seves personalitats i els conflictes del seu matrimoni. La direcció va a càrrec de Josefina Molina i Lola Herrera serà qui es posi a la pell de la viuda. El preu és de 30, 20 i 10 euros

 

Dissabte, 16 de novembre a les 21.00 hores

Anna Roig & Àlex Cassanyes i la BigBand Project presenten 'La Tendresse', concert que s'emmarca dins del Festival Accents i que forma part de la programació del Vermusic 2019. Anna Roig ens porta un tribut a la cançó francesa i a la força de la música que encomana amor. El concert té un preu de 20 i 18 euros, 5 dels quals es destinarà a la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona. 

 

Divendres, 22 de novembre a les 21.00 hores

'Romeu i Julieta' de Txaikovski, el Russian National Ballet interpretarà el gran clàssic 'Romeu i Julieta', Marius Petipa coreografia 'Romeu i Julieta' i Serguei Radchenko n'és el director.

 

Gala de dansa, d'altra banda, el Russian National Ballet també ens oferirà una Gala de dansa on podrem gaudir d'un programa on hi serà present les coreografies de Petipa, Elena Radchenko, Fokine, entre d'altres. Programa de la Gala de dansa: 'Adagio de la Rosa', Acte I de 'La Bella Dorment', 'El Quatre', 'L'Oceà i les perles de Caballet geperut', Gran Pas de Dos de l'acte III de 'Don Quixot', 'Pas de Quatre', Allegro de la Simfonia núm. 6 'Patètica', 'Cigne moribund' i Seleccions de Paquita. El preu d'ambdós espectacles és de 30, 27 i 22 euros. 

 

Dimarts, 3 de desembre a les 21.00 hores

'La reina de la bellesa de Leenane' de Martin McDonagh, obra teatral que parla sobre la solitud, la sinceritat i les relacions entre les persones i la família, i com moltes vegades repetim els errors i fracassos d'aquells que han vingut abans que nosaltres. Intèrprets: Enric Auquer, Marissa Josa, Marta Marco i Ernest Villegas, tots ells es posen sota la direcció de Julio Manrique. L'espectacle té un cost de 30, 20 i 10 euros. 

 

Dissabte, 14 de desembre a les 21.00 hores

Joan Dausà en concert, un espectacle que també s'emmarca dins del Festival Accents. 

 

Dissabte, 21 de desembre a les 11.30 hores i a les 17.30 hores

'10 anys amb El Pot Petit', un espectacle familiar que celebra els 10 anys d'El Pot Petit i ho fan amb tretze músics damunt de l'escenari interpretant les cançons d'El Pot Petit. L'espectacle té un preu de 15 euros i està numerat. 

 

Dissabte, 28 de desembre a les 21.00 hores 

Gran Concert d'Any Nou de Johann Strauss, un any més l'Strauss Festival Orchestra i l'Strauss Festival Ballet Ensemble tornen al Teatre Fortuny amb un programa inspirat en la tradicional trobada musical que se celebra a Viena i que inclou els títols més coneguts del compositor. El preu és de 40, 29 i 17 euros.