El president de la Cambra de Reus reivindica la inversió en infraestructures per recuperar l'economia

En la presentació de la Memòria Econòmica del 2019 a Barcelona, Jordi Just ha recordat la poca implicació amb les comarques tarragonines
D'esquerra a dreta, Joan Canadell, Quim Torra i Jordi Just en la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya 2019. | Cambra de Reus
 

Aquest divendres, 10 de juliol, se celebrava a la Llotja de Mar de Barcelona la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya 2019 que elabora el Consell General de Cambres de Catalunya. En ella, s'ha identificat el potencial industrial, la capacitat d'atracció d'inversió estrangera i l'obertura de l'economia catalana com a principials actius per afrontar la recuperació. D'altra banda, però, el baix esforç en R+D a les empreses en comparació a la UE, l’elevada temporalitat que afecta als joves principalment i l’elevat dèficit públic, en seran els factors limitadors.

El president de la Cambra de Reus defensa la inversió en infraestructures, especialment a la demarcació

Retransmès per via digital, l'esdeveniment ha estat presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, i pel president del consell de les cambres catalanes, Joan Canadell. En l'acte, hi ha participat també el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, que ha presentat un monogràfic sobre infraestructures en la seva condició de president de la Comissió d'Ordenació del Territori de les Cambres de Comerç Catalanes. En la seva intervenció, Just ha defensat la inversió pública en infraestructures com una eina de reactivació econòmica. 

Jordi Just pronunciant el seu discurs davant l'atenta mirada de Quim Torra. | Cambra de Reus
 

Just ha constatat els dèficits que arrosseguen en aquest àmbit Catalunya i, especialment, les comarques tarragonines, però ha identificat «un moment d'oportunitats si políticament s'aplica una de les fórmules que els economistes recomanen per reactivar l'economia». Just fa referència a la inversió pública, «que si és en infraestructures, no només injectarà liquiditat i crearà ocupació, sinó que posarà les bases perquè les empreses siguin més competitives en el futur». «No es tracta d'invertir per invertir, perquè els recursos són limitats, cal prioritzar, hem de fer inversions rendibles i potenciar la col·laboració tant d'empreses públiques com privades», ha conclòs.

Per a Just, cal fer com Prat de la Riba per construir el país, però ara, amb vies de comunicació

El màxim representant de les cambres catalanes també s'ha referit un altre dels beneficis de la inversió en infraestructures: el reequilibri territorial. En aquest sentit, Just ha insistit que «Catalunya serà un país en xarxa o no serà», un repte per al qual «necessitem bones connexions viàries, ferroviàries i tecnològiques també a les zones rurals, és l’única manera de revertir el despoblament. Si fem aquests deures, aquestes comarques faran més competitives les empreses existents, captaran inversions i retindran el talent». Segons Just «si Prat de la Riba va construir país posant escoles i biblioteques a tots els pobles de Catalunya ara cal fer el mateix amb les carreteres, les vies i la fibra òptica».

"Atenció: Mercadona tancarà 2 supermecats per obrir-ne 1 en una ciutat de TGN" "Imatges: Així és la Casa Navàs amb el nou capcer!"