L'Agència Reusenca Espacial enviarà el primer Speteck «amb una tripulació» de la història

L'equip que pot passar a la història el formen ganxets i tripulants provinents de Madrid, Albacete i Barcelona
La versió Speteck 155 al Mercadal, abans d'intentar enlairar-se   | Laia Solanellas

Aquest dissabte, 28 de desembre, i sense que tingui res a veure amb el Dia dels Sants Innocents, l'Agència Reusenca Espa(e)cial (ARE), farà el seu habitual intent d'enviar un coet a l'espai exterior. Aquest any, segons han informat a través de les xarxes socials, han preparat un coet tripulat per primera vegada a la història. De fet, asseguren tenir preparada una actuació estel·lar amb motiu d'aquesta fita.

S'ha divulgat, fins ara, poca informació del que s'espera per demà a la tarda, quan a un quart de vuit tingui lloc l'operació de llançament del Speteck. S'ha informat que començarà al Condesito i s'acabarà al Mercadal i s'ha sol·licitat «al reusenquisme» que hi vagi sobre rodes. El que sí que s'ha desmentit, des de l'Agència, que Montserrat Caelles en sigui la pilot.

Imatge d'arxiu de l'enlairament d'un Speteck | Laia Solanellas

De fet, han acordat amb la tripulació que no es faran públics els noms, però sí l'origen. Aquest dissabte mateix arribarà l'equip que pot passar a la història de Reus procedent de Madrid, Albacete i Barcelona, i que s'afegiran als tripulants reusencs. Altres detalls que l'ARE ha fet públics són el nom del Speteck 2019, que s'anomena 10/19 i compta amb un motor 1.312 Brivox amb combustible antiTD.

Imatge d'arxiu d'un intent d'enlairament del Speteck. | Laia Solanellas

No s'ha aclarit si forma part de la tripulació, però sí que farà acte de presència, probablement durant la cerimònia de llançament, el cantautor reusenc Ariel Santamaria. Des de l'organització, en la qual també participa el Ball de Diables de Reus, es confia que la meteorologia no suposi un impediment com va passar, per exemple, fa dos anys, quan el vent va impedir que el coet Speteck anomenat 155 i pilotat pel Piolí de Can Porra, s'enlairés del Mercadal.

"🎄 Els Mercats de Reus ja han regalat milers d'euros aquest Nadal!" "🎮 Mediepolys: el videojoc que està creant un reusenc des de casa"