Presenten la primera cervesa artesana de Reus, la Donzell Biermut

Amb gust a vermut, la cervesa es podrà tastar gratuïtament el diumenge 16 de desembre als Jardins de la Casa Rull
La cervesa és la beguda alcohòlica més consumida del món | Arxiu

 

Reus ja disposa de la seva primera cervesa artesana, la Donzell Biermut. Una cervesa feta a Reus i pels reusencs, que veurà la llum el pròxim diumenge 16 de desembre als Jardins de la Casa Rull on es realitzarà un tast gratuït per tots els assistents de la cervesa més reusenca. Una cervesa amb gust de vermut que es vol proclamar com la cervesa autòctona de la capital del Baix Camp.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

La Casa Rull acollirà el tast de la cervesa reusenca | Associació de Cervesers del Baix Camp

 

El vermut, protagonista de la Donzell Biermut

La Donzell Biermut ha estat elaborada per l'Associació de Cerveses del Baix Camp, amb un projecte innovador i al més pur estil reusenc. El president de l'associació cervesera, Jaume Margalló, manifesta que «la idea va sorgir d'una cervesa semblant a la Donzell Biermut». La iniciativa de fer una cervesa reusenca ja feia més d'un any que els hi rondava pel cap, i quan van provar una cervesa amb un regust de vermut va ser quan es van decidir de portar a cap la Donzell Biermut.

Una cervesa amb Vermuts Miró

Una cervesa que volia comptar amb un component molt reusenc, el vermut. Els membres de l'Associació de Cervesers del Baix Camp es van posar en contacte amb Vermuts Miró i els van plantejar el projecte. L'empresa vermutera els va cedir els botànics de vermut, i això els hi va permetre triar endavant el projecte de la Donzell Biermut. Aquesta cervesa es realitza a la fàbrica Reptilian, ja que a Reus no existeix cap instal·lació per fer-la.

La Donzell Biermut porta el vermut com a principal component  | Isma Llanes

 

Cervesa sense gluten

El president de l'Associació de Cerveses del Baix Camp, Jaume Margalló, ha explicat a TarragonaDigital que «sempre havíem volgut fer una cervesa reusenca, però no podíem perquè es requereix un registre sanitari». Per aquest motiu van anar a la fàbrica cervesera Reptilian, perquè amb el seu obrador poguessin fer realitat la cervesa Donzell Biermut. Una cervesa sense gluten amb el vermut com a component principal.

Tast gratuït als Jardins de la Casa Rull

Una cervesa 100% reusenca que es podrà tastar el pròxim diumenge a partir de les 11 hores del matí als Jardins de la Casa Rull. Els creadors de la Donzell Biermut oferiran un tast gratuït de la cervesa amb gust de vermut, a més la degustació anirà acompanyada amb patates i olives per completar la tradició reusenca d'anar a fer el vermut. D'altra banda, aquesta cervesa també es podrà comprar al tast on els membres de l'Associació de Cerveses del Baix Camp la posaran a la venda per tots els assistents.

L'associació va comprar tots els ingredients perquè el cerveser pogués elaborar-la.  | Cedida

 

La Donzell Biermut es vendrà a bars i botigues

Per començar s'ha fet una tirada inicial de 1.000 ampolles i quatre barrils per vendre, que es podran trobar a diverses botigues i bars de Reus. La cervesa reusenca Donzell Biermut es podrà adquirir als establiments per un preu aproximat d'uns tres euros.

A més, des de l'Associació de Cervesers del Baix Camp tenen al cap portar a cap una fira de cervesa artesana a Reus, que comptaria amb una desena de productors i que es realitzaria a matitats de l'any 2019.

"El Grup Borges tanca un any de rècord amb un benefici net de 15 MEUR" "La Fira Centre Comercial presenta una cançó solidària dedicada a la Fundació Noèlia"