GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El primer Canicròs de Reus - Memorial Alba Chacón reunirà més de 300 persones

La jove de 30 anys va morir en un tràgic accident de trànsit amb els seus dos gossos i ara ha arribat el moment del seu gran homenatge, amb un canicròs molt especial
L'Alba Chacón amb un dels seus gossos. | TarragonaDigital
 

El 2019 no podia començar de pitjor manera al Camp de Tarragona. Quan tan sols havien passat 5 dies, ja es va registrar el primer accident mortal. Va ser al migdia, a la C-14, quan per motius que es desconeixen la jove Alba Chacón va envair el carril contrari i va impactar contra un camió de grans dimensions. Al vehicle, a més de l'Alba, també hi viatjaven els seus dos grans companys: el Fox i la Kina. Tots tres van perdre la vida i van deixar un gran buit en moltíssimes persones, les quals un cop van poder assimilar la tràgica notícia, es van refer i van decidir honorar la memòria de tots tres

 

La millor forma de fer-ho va ser creant el primer canicròs solidari a la ciutat de Reus. L'Alba era una noia molt coneguda a la ciutat de Reus, treballava a l'Ajuntament com a auxiliar administrativa. Els seus amics i familiars la recorden com una gran persona, sempre amb un somriure i disposada a ajudar a tothom. Una de les coses que més definia aquesta jove de 30 anys era l'esport i, quan va adoptar el Fox i la Kina, també els gossos. D'aquesta forma, els seus amics van tenir clar que un canicròs solidari era la millor forma per poder transmetre els valors que l'Alba els havia deixat en herència.

 

El primer canicròs solidari a Reus

Així doncs, aquest diumenge 24 de novembre és el dia escollit per la primera edició d'aquest canicròs. En aquesta ocasió l'entitat que es beneficiarà dels diners recaptats amb les inscripcions i donacions serà el Refugi Baix Camp, una protectora d'animals que segons expliquen els organitzadors, l'Alba sempre tenia en ment i volia col·laborar-hi. A banda de la cursa canicròs, també es realitzarà una passejada de 5 quilòmetres a la qual hi pot assistir tothom qui ho vulgui.

 

Pel que fa a la cursa a la qual hi ha gairebé una seixantena d'inscrits, serà de 6,2 quilòmetres sobre terra, per camins del terme municipal de Reus. A partir de les nou del matí es donarà el tret de sortida del canicròs, i entre les 09.00 i les 09.30 hores es farà la recollida de dorsals i samarretes per a la passejada de gossos, a la qual hi ha gairebé 300 persones inscrites. Entre les 10.30 hores i les dotze del migdia es faran diversos tallers per a tota la família, i a partir de dos quarts d'onze es realitzaran les entregues de premis i obsequis de la jornada. Podeu consultar tota la informació i com participar-hi en aquest enllaç.