INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Primeres mesures econòmiques a Reus per fer front a la crisi del coronavirus

Pretenen mitigar els efectes del Covid-19 en l’àmbit empresarial, laboral i familiar

 

L’Ajuntament de Reus ha acordat aquest dimarts 17 de març el primer paquet de mesures econòmiques i fiscals per mitigar els efectes del coronavirus en el teixit empresarial, en l’àmbit laboral i en el conjunt de la ciutadania. El govern municipal ha pres aquestes mesures «després que durant els primers dies de la crisi del Covid-19 s’hagi centrat a adoptat i traslladar a la ciutadania les mesures preventives i sanitàries imprescindibles per fer compatible l’aïllament social i la garantia en la prestació dels serveis públics essencials».

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Amb relació a l’activitat comercial, les mesures econòmiques adoptades són les següents. Els titulars de les llicències d’ocupació de via pública –terrasses- no hauran de pagar aquesta taxa mentre duri la situació d’emergència i, per tant, des del passat dissabte que no se’ls cobrarà. Els titulars d’establiments que tinguin l’activitat tancada per imperatiu legal no hauran de pagar la taxa de recollida de brossa comercial i el consistori tampoc cobrarà la taxa als marxants dels mercats ambulants i brocanters que hagin vist suspesa l’activitat paradista.

 

Pel que fa als impostos i taxes de caràcter general, s’ha decidit postposar per un període mínim de tres mesos el pagament de l’Impost de Béns Immobles, l’Impost de vehicles de tracció mecànica, la taxa de recollida d’escombraries i la taxa de gual.

 

Amb relació a les empreses que presten serveis a l’Ajuntament de Reus, el govern municipal avançarà el pagament de les factures d’autònoms i petits i mitjans comerços per tal de dotar-los de liquiditat al més aviat possible. El consistori també indemnitzarà a les empreses que presten serveis ordinaris i no essencials per a l’administració, com ara la neteja d’escoles, el manteniment de parcs i jardins o la senyalització pública; que han vist suspesos els seus contractes per raons de causa major.

 

Finalment, en l’àmbit familiar l’Ajuntament pagarà les beques menjador municipals i eximirà a les famílies del pagament de la quota de les escoles bressols municipals durant el temps que aquestes estiguin tancades.

Més notícies de la categoria Reus