Imatge d'arxiu de Pau Vallvé

Pau Vallvé i Donallop, primers confirmats del Festival Accents 2020

En les pròximes setmanes s'aniran detallant les poblacions on tindrà lloc el festival

El Festival Accents també se celebrarà aquest 2020, tot i la situació provocada pel coronavirus, amb l'edició que tindrà lloc a la tardor aReus, així com altres municipis i ciutats del Camp de Tarragona, encara per confirmar. Empenta Cultural, l'entitat encarregada de l'organització, espera que en les pròximes setmanes es puguin anar publicant els noms de les poblacions i els espais on se celebraran les actuacions, totes seguint amb els protocols de seguretat.


Dos primers artistes que de moment sí que han estat confirmats, són el cantant Pau Vallvé i el duet mallorquí Donallop. Vallvé presentarà al festival el seu darrer disc, 'La vida és ara', el pròxim 16 d'octubre a la Sala Santa Llúcia; i el grup Donallop també presentarà el seu nou disc, 'Crisàlide', en un concert que serà l'encarregat d'obrir l'Accents 2020, amb un concert vermut d'aforament limitat als Jardins de la Casa Rull, el dissabte 3 d'octubre.


El Festival Accents va néixer l'any 2014 gràcies a la iniciativa d'Empenta Cultural i a la direcció artística d'Isaac Albesa, que des de la primera edició ha portat ja a més de 60 grups i artistes d'arreu de Catalunya, principalment a la ciutat de Reus, tot i que també a mitja dotzena de localitats del Baix Camp, el Priorat i l'Alt Camp.


L'Accents 2020 compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona, el departament de Cultura de la Generalitat i també dels diversos ajuntaments implicats.

Un disc enregistrat durant el confinament

El cantautor Pau Vallvé presentarà el seu darrer disc, La vida és ara, que va ser enregistrat durant el confinament i l'estat d'alarma a causa del coronavirus. El mateix Vallvé explica que just uns dies abans del confinament va patir una separació, que el va fer mudar uns dies a l'estudi de gravació. Quan es va decretar el confinament, Pau Vallvé es trobava allà i no va poder sortir-ne fins al cap de 75 dies.

«Després d'una primera setmana de confinament una mica claustrofòbica, a poc a poc les coses es van anar posant a lloc i vaig poder començar a ordenar pensaments i sensacions de tot el que m'havia estat passant aquests últims temps», relata el cantautor. Les entrades anticipades per aquest concert ja es poden adquirir a un preu de 15 euros.

El dream pop provinent de les Illes Balears

El duet mallorquí Donallop actuarà per segona vegada a l'Accents, oferint un concert als Jardins de la Casa Rull el dia 3 d'octubre a la una del migdia, en un acte que comptarà amb entrada gratuïta.

El tercer disc del grup Crisàlide, es consolida el dream pop sense precedents a l'escena estatal de la parella, en una combinació d'elegància, prosa poètica i passió en onze cançons que auguren a postular-se com a «himnes d'una generació desorientada emocionalment però geolocalitzada, manipulada i abduïda per les grans corporacions», segons expressen des del Festival Accents.

La DOP Siurana aposta pels festivals 'de quilòmetre zero'

Una altra novetat d'enguany, és la incorporació de la DOP Siurana com a nou patrocinador. El Consell Regulador de l'Oli Siurana donarà el seu suport al projecte de l'Accents, ja que considera vital el seu suport a «un projecte de música quilòmetre zero a diverses localitats del nostre entorn». El patrocini de la DOP Siurana se suma als dos patrocinadors habituals de l'Accents, Vermuts Miró i els vins de la DO Catalunya, que mantenen per aquesta edició del 2020 tot el suport atorgat fins ara.


Comentaris