Primers moviments per al futur Mercadona de La Sedera de Reus

L'empresa confirma la construcció imminent del supermercat
Des d'avui s'està portant material i s'estan posant en marxa els treballs previs a les obres | Cedida

Primers moviments al solar de l'antiga Sedera de Reus per ubicar-hi el nou supermercat Mercadona. Després que fa un any l'empresa comprés el terreny, avui s'han vist els primers operaris treballant a la zona. Segons l'empresa, no es tracta de l'inici de les obres, sinó dels treballs previs necessaris per engegar-les.

El camió de la imatge, col·locat al carreró sense sortida que queda just per sota del solar, és el que ha començat aquest dilluns a portar material al solar. No és la primera vegada que hi ha moviments a l'espai, i el setembre del 2018 alguns veïns ja van posar el crit al cel quan, encara en plena discussió política a l'Ajuntament, ja hi havia un operari fent prospeccions geològiques.

Es desconeix el calendari d'obres i d'obertura de l'establiment, però el que sí que ja havia transcendit és que implicarà el tancament d'algunes de les botigues que la marca valenciana té a la zona. El nou edifici, segons explicaven quan es van interessar pel solar des de l'empresa, segueix el nou model d'establiments.

Aquest nou model implica obres a les botigues ja existents, com les que es van fer al de l'avinguda de Països Catalans, però també la construcció de nous establiments, com el del barri Niloga. En aquest cas, en contrapartida podria tancar-se o el que hi ha al carrer de l'alcalde Joan Bertran, o fins i tot el de l'avinguda de la Salle, però Mercadona encara no ha anunciat quina serà la repercussió final.

El solar de la Sedera, entre favorables i detractors

Alguns veïns se segueixen oposant al projecte, i durant l'any 2018 ja van intentar fer pressió perquè no s'hi instal·lés un supermercat, sinó perquè l'Ajuntament adquirís o actués sobre la normativa del solar per ubicar-hi una zona verda, una zona d'aparcament o algun equipament públic.

La qüestió va arribar a tractar-se al plenari municipal, on la Plataforma Salvem la Sedera va presentar una moció a través de la CUP. La moció s'havia rebaixat de la demanda d'expropiació del solar a la petició d'un procés participatiu per valorar el seu futur. El govern la va rebutjar tot i el vot favorable d'ERC, que va donar-hi suport després que la CUP acceptés l'esmena perquè la petició fos la d'un procés participatiu.

A l'altre cantó s'hi trobava, per exemple, l'associació de veïns del Barri Monestirs, favorable al projecte del supermercat. Asseguraven que l'empresa els havia garantit que el tràfic de camions entraria a descarregar des de l'avinguda de Pere el Cerimoniós i no des del passeig de Misericòrdia. No consideraven, al contrari que els detractors del projecte, que hi hagi un excés de supermercats a la zona, i consideraven la iniciativa positiva per l'entorn.

"Gran notícia: Cartell de luxe en un festival de concerts que es farà a Reus al juliol!" "Atenció: L'estat dels grans projectes d'aquest mandat a la ciutat de Reus"