ÚLTIMA HORA

Sánchez avisa que el confinament es podria allargar encara més

500 persones volen ocupar una plaça a la Guàrdia Urbana de Reus

S'hi ofereixen 20 places a través d'un procés de selecció que ha començat avui
Imatge de la prova de selecció realitzada aquest dimecres | Ajuntament de Reus

 

El procés per ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana de Reus segueix en marxa. La setmana passada es van incorporar, al cos policial, cinc nous agents que formaven part d'un paquet de nou places ofertes. Llavors es va anunciar, també, que estava en marxa una segona tanda d'incorporacions, en aquest cas de vint llocs a la plantilla. Segons ha comunicat l'Ajuntament de Reus, aquest mateix dimecres ha començat el procés de selecció per omplir aquesta segona onada de places.

 

El procés ha començat amb una prova cultural que era de caràcter obligatori i eliminatori. S'hi han presentat 503 persones, totes elles aspirants a una d'aquestes vint places d'agent de la Guàrdia Urbana. Aquest examen s'ha dut a terme a l'edifici Tecnoparc de Reus i, si se supera, permet seguir les següents fases del procediment de selecció. Al final d'aquest procés, la vintena de persones seleccionades podran incorporar-se a la plantilla municipal de manera immediata o al cap d'un any.

 

Imatge dels aspirants a cobrir una plaça de la Guàrdia Urbana, durant la prova cultural | Ajuntament de Reus

 

Incorporar-se ara, o d'aquí a un any

Dependrà de si tenen la titulació específica o no. És a dir, si ja formen part d'algun cos policial o de seguretat, a la tardor ja podran formar part del cos de la Guàrdia Urbana. En cas que no sigui així, hauran de passar per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya per fer-hi un curs d'un any. És el cas dels darrers cinc agents incorporats la setmana passada. Formaven part d'un paquet total de nou places que van sortir a oferta pública l'any 2017.

 

Les quatre primeres es van omplir amb professionals que provenien d'altres cossos, que es van incorporar a la policia reusenca l'1 de setembre del 2018. Amb aquestes darreres cinc, la Guàrdia Urbana de Reus va arribar a la xifra de 141 agents. L'any 2018 es va obrir una segona oferta pública, la que correspon al procediment de selecció obert avui. Amb la vintena d'agents que les ocupin, la plantilla de la policia de Reus arribarà als 161 professionals, a tot estirar, d'aquí a un any.

Més notícies de la categoria Reus