GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Processó de Tres Gràcies i del Sant Enterrament tornen a Reus el Divendres Sant

El Divendres Sant està plegat d'actes de la Setmana Santa que comencen a les 7.00 hores i s'allarguen fins a la nit
Imatge de la Processó del Sant Enterrament 2017 a Reus | Laia
 

Amb el Divendres Sant, 19 d'abril, els actes de la Setmana Santa de Reus comencen a arribar a la seva fi. La Setmana Santa de Reus s'acabarà el pròxim Diumenge de Resurrecció, el 21 d'abril. Els actes preparats pel Divendres Sant comencen a les 7.00 hores amb el Solemne i Tradicional Viacrucis i conclouen amb la Solemne Processó del Sant Enterrament. 

 

Diferents Viacrucis recorreran la ciutat de Reus durant el matí

El Solemne i Tradicional Viacrucis és un acte centenari a la ciutat de Reus. Està organitzat per l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu i compta amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J., la Creu dels Improperis de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume, els misteris de l’Oració a l’Hort de la Confraria La Salle, Nostre Pare Jesús del Calvari i Verge del Calvari de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari, la Verònica de la Confraria de la Verònica i amb les representacions de les altres confraries de la Setmana Santa de la ciutat. També hi participa el president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus. El Viacrucis surt a les 7.00 hores de la parròquia de Sant Joan Baptista i finalitza al mateix lloc. El recorregut és el mateix que cada any. 

 

A les 8.30 hores s'inicia el Solemne Viacrucis que passa pels barris Fortuny i Juroca. Està organitzat per la parròquia i la Confraria de Sant Bernat Calbó. D'altra banda, a les 8.30 hores, també hi ha el Solemne Viacrucis al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang amb la venerada imatge del Sant Crist de la Sang.

 

A les 9 hores comença el Solemne Viacrucis pels carrers del barri de Sant Josep Obrer. Està organitzat per la Germandat de Sant Josep Obrer, amb la imatge del Sant Crist de l’Agonia. A les 10.45 hores, a la plaça de la Puríssima Sang, es fa l'exhibició de la cohort romana dels Armats de la Reial Congregació de les diferents maniobres, cadenes i del Pas d’Armat típic que s’executaran durant la Solemne Processó del Sant Enterrament.

 

Més tard, a les 11.25 hores, es llegirà la Sentència de Pilat a la porta del Temple de la R.C.P.S.N.S.J. de Reus que anirà a càrrec del Sr. Eugeni Cabré Forès. Un cop acaba la lectura, a les 11.30 hores, s'iniciarà la processó de l’Agonia amb el trasllat de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang. Estarà portada per la Junta de Govern de la R.C.P.S.N.S.J. de Reus i la traslladaran des del seu Temple titular fins a l’església Prioral de Sant Pere pel recorregut tradicional. L’Escolania i la Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang interpretaran el tradicional Vexilla Regis. 

 

Un cop s'arribi a la prioral de Sant Pere, cap a les 12.00 hores, cadascuna de les Set Paraules de Jesús a la Creu serà predicada per preveres provinents de les parròquies de la ciutat de Reus. Aniran a càrrec de l’Escolania i de la Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang; en acabar, interpretaran el Credo i el Miserere. 

Imatge de Les Tres Gràcies 2018 a Reus | Laia

 

Les Tres Gràcies

A les 14.30 hores, des de la prioral de Sant Pere, començarà la processó de Tres Gràcies amb el retorn de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang que estarà portada per la Junta de Govern de la R.C.P.S.N.S.J. de Reus fins al seu Temple titular pel recorregut tradicional. En arribar-hi la Sagrada Imatge, es procedirà a l’emotiu, solemne i tradicional moment de demanar les Tres Gràcies al Diví Crucificat. Tot seguit, adoració de la Venerada Imatge del Sant Crist.

 

La Solemne Processó del Sant Enterrament

Organitzada des de l'any 1557 per la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J. i compta amb la participació de Congregacions, Arxiconfraries, Confraries i Germandats de la Setmana Santa de Reus. La processó surt de la prioral de Sant Pere i segueix per la plaça de Sant Pere, Fossar Vell, ravals de Robuster, Martí Folguera i Jesús, arriba a la plaça de Prim i segueix pel raval de Santa Anna, plaça Catalunya i raval del Pallol. Finalment, acaba al Temple de la Puríssima Sang.

 

Un cop s'arriba al Temple de la Puríssima Sang, es fa una pregària i adoració de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang. Amb aquest acte, es conclou la Solemne Processó del Sant Enterrament.