El programa d'actes de la Festa Major de Misericòrdia 2019 a Reus

Els concerts, actes i horaris de la Festa Major de Misericòrdia 2019 a Reus

Reus celebrarà la Festa Major de Misericòrdia 2019 amb un programa d'actes ple de cultura popular, solemnitat, concerts i activitats per a tots els gustos. Enguany, la festa major petita reusenca s'allargarà durant un mes, fins al 13 d'octubre. Podeu consultar tots els actes i horaris tot seguit:

Programa d'actes de la Festa Major de Misericòrdia 2019

Divendres 13

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

18.00 h, des del barri del Carrilet, repartiment del programa de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia. El Xiquet i la Xiqueta, acompanyats pel Campi, viatjaran en cotxes d’època fins a la plaça del Mercadal tot repartint el programa de festes.

19.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Guitarreus, VIII Festival Internacional de Guitarra. Concert Homenatge a Paco de Lucía amb la Companyia Pedro Navarro. Pedro Navarro i Lluís Castany (guitarres) i la participació de la bailaora Meritxell Pubill.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, Cineclub del Centre de Lectura. Projecció de Visages villages (Cares i llocs),

d’Agnès Varda i Jean René. França, 2017. VOS. 94 min. Preu: 5 €, socis del Centre de Lectura 2 €.

21.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Guitarreus, VIII Festival Internacional de Guitarra. Concert Les veus del monestir, amb Cordam Et Vocalis (Helena Botella, veu; Dimitry Dolganov, cello i Jordi Gironès, tiorba).

21.00 h, a LA PALMA, Mostra de Claqué d'Aquí. Professionals del claqué i altres promeses que encara estan en formació ompliran l’escenari amb aquesta modalitat de ball.

Dissabte 14

LA TROBADA DE GEGANTS I A REUS, CORREFOC INFANTIL!

8.30 h, al CONCESSIONARI SEAT BAYCAR SAU (carrer de Recasens i Mercadé 61, Polígon AgroReus), XXVI Concentració Nacional de Seat 600 i Clàssics. A les 9.00 h, sortida de la ruta que recorrerà el Baix Camp, la Ribera d’Ebre, el Matarranya i la Terra Alta.

10.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, obertura de la XXV Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

De 10.00 a 17.00 h, a la PLAÇA DEL TEATRE, segona edició del Petit Reggus. Activitats infantils, contacontes, selecció musical per a petits i grans amb el soundsystem de Dr. Dubweiser i l’actuació de la Companyia BaBaBoom.

12.00 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, Vermulet, II Vermut del Ball de Cercolets, amb taller de cèrcols i les actuacions de PD Barbi i MDLA. Amb la col·laboració de la xaranga Pujats de To i el Bou de Reus.

12.00 h, al REFUGI ANTIAERI DE LA PATACADA, visita guiada. Imprescindible reserva prèvia al 977 010 660, de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h. Preu: 3 €.

12.30 h, a l’ANTIGA FÀBRICA DE VERMUTS ROFES, vermut cultural i visita teatralitzada. Imprescindible reserva prèvia a www.codoleducacio.com. Més informació al 977 327 362.

17.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, plantada de la XX Trobada de Gegants. Amb la participació de la mulassa de Mataró i els gegants de Moià, Sant Boi de Llobregat, la Fal·lera Gironina, Passeig Torroja de Tarragona, l’Argentera, Martorelles, Sant Joan de Vilatorrada, Badalona, Carnaval de Solsona, el Prat de Llobregat, Bergara (Euskadi) i la Mulassa i els gegants de Reus.

17.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, cercavila de la XX Trobada de Gegants. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrers del Fossar Vell, de les Peixateries Velles, de l’Hospital i de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal, on tindran lloc les ballades de lluïment.

17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de bonsai a càrrec del professor Josep M. Martínez.

18.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, inauguració oficial de la XXV Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, a càrrec de les autoritats municipals.

18.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, XVI Concurs de Masclet i Fira de Degustació amb els establiments col·laboradors del Masclet. Per votació popular es triarà el millor Masclet entre tots els participants. Col·labora: Vermuts Miró.

19.00 h, a la PLAÇA DE LA PATACADA, plantada de les bèsties participants a l’A Reus, Correfoc Infantil!

20.30 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, sopar i música amb motiu del 5è aniversari de Mandríl·lia.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, Nit de Claqué amb Moments Camut, un espectacle dinàmic i divertit, on el públic gaudirà de la màgia del sand dance, la música en directe i la potència del claqué, convertint-se, per moments, en el protagonista amb la seva participació.

21.00 h,  des  de  la  PLAÇA  DE  LA  PATACADA,  A  Reus,  Correfoc  Infantil!,  amb  la  participació  del   Ball de Diables Els Set Pecats Capitals Infantils de la Pobla de Mafumet, el Ball de Diables de Vila-seca Infantil, els Diables Infantils La Vella de Gràcia, el Ball de Diables Infantil de la Ràpita, el Drac petit de Granollers, el Cabrot petit del Vendrell i la Farnaqueta de Cambrils i, de Reus: el Ball de Diables infantil, el Drac petit i la Cabra petita. Recorregut: plaça de la Patacada, carrer de Sant Llorenç, plaça de Prim, carrer del Vidre, plaça dels Argenters, carrers de Donotea i d’Aleus, plaça de la Farinera, carrer de Martí Napolità, raval de Santa Anna, plaça de Catalunya, raval del Pallol i plaça de la Puríssima Sang.

21.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, lectura poètica La poesia fa la revolució, amb Adelaida Amigó, Íngrid Braña, Alba Closa, Antònia Farré, Josep Maria García, Marc Mestre i Rosa Prieto. Direcció i dramatúrgia de Francesc Cerro-Ferran. Preu: 9 €, Carnet Jove de l’Ajuntament de Reus 8 €, soci de l’entitat 6 €.

El Santauri de Misericòrdia, protagonista de les festes. | Laia Solanellas

 

Diumenge 15

9.30 h, des del PASSEIG DE LA BOCA DE LA MINA, davant de l’Escola Mowgli, caminada popular, dins el cicle de caminades populars. Més informació i inscripcions a www.reusesport.cat.

11.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, tallers lliures de bonsai adreçats a afeccionats.

12.00 h, a la PLAÇA DEL DOCTOR FRANCESC TOSQUELLES, vermut familiar. Organitza: Déu N’hi Do Parc.

17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de formació i modelatge d’un bonsai a càrrec del professor Francesc Giner.

18.00 h, al CENTRE D’ART CAL MASSÓ, La primera il·lusió, concert amb Bärhof Ensemble, formació cambrística de 9 músics nascuda a partir de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Organitza: Centre d’Art Cal Massó.

18.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, cercavila de la Banda de Sant Pere Apòstol. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrers de les Peixateries Velles, de l’Hospital i de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna i plaça de Prim.

19.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació de Fuita, de Jordi Galceran, a càrrec de la companyia de teatre de Móra d’Ebre. Preu: 9 €, Carnet Jove de l’Ajuntament de Reus 8 €, soci de l’entitat 6 €.

20.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert d’orgue de Miquel González, organista, i Helio Garcia, trompeta.

Dilluns 16

De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de llenya seca.

Dimarts 17

9.30 h, a l’ESPAI SANT RAFAEL (c. del Dr. Ferran 33-37), taller d’higiene postural per a cuidadors, a càrrec de la fisioterapeuta Ada Chacón.

De 10.00 a 13.00 h, a l’HOSPITAL UNIVERSITARI DE SANT JOAN, Biblioteca Sobre Rodes. De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de llenya seca.

18.00 h, al CENTRE DE LECTURA, taula rodona «Emocions i estrès en els cuidadors» a càrrec de la neuropsicòloga i professora de la URV Margarita Torrente, i la participació del testimoni de dos familiars. Taula presentada per Cori Sánchez, presidenta de l’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i

Baix Camp. Seguidament, presentació del Nou Centre Terapèutic d’Estimulació Cognitiva per a l’Alzheimer i Unitat de Memòria, a càrrec de la presidenta de la Fundació Rosa M. Vivar, Margarita Oliva.

19.00 h, al CENTRE DE LA IMATGE MAS IGLESIAS, Documental del Mes amb la projecció de Womanhood, de Beryl Magoko.

19.30 h, a la BIBLIOTECA DEL CENTRE DE LECTURA, acte commemoratiu en record del bombardeig de 1937, que va afectar la biblioteca i les dependències del Centre de Lectura.

20.00 h, a la CAPELLA DELS DOLORS DE LA PRIORAL DE SANT PERE, xerrada «Gènesi de la sèrie de relleus: l’ànima de Gaudí», a càrrec de Neus Segrià i Joan Figuerola.

El Ball Solemne de l'Àliga, un dels moments més emotius. | Laia Solanellas

 

Dimecres 18

De 16.00 a 19.00 h, a la PLAÇA DE L’ABAT OLIBA, Biblioteca Sobre Rodes.

17.30 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Contes a cau d’orella: La Pastoreta i la Mare de Déu, narració de la història que va originar les Festes de Misericòrdia.

De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de llenya seca.

19.00 h, a la PLAÇA DE LES PEIXATERIES VELLES (davant el restaurant La Rosa dels Vents), segona edició d'Els 80 a glops, sessió musical i servei de bar amb música alternativa i independent dels vuitanta i noranta seleccionada per diferents locutors de LANOVA Ràdio de Reus. Organitza: Reusdigital.cat, LANOVA Ràdio de Reus i La Rosa dels Vents.

19.30 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, presentació del llibre El primer piteu, d’Alfons Coma.

20.00 h, pel NUCLI ANTIC, el Carro dels Romanços.  Bravium Teatre ens ofereix per setè any una passejada teatral pels carrers del centre basada en la rica producció reusenca de romanços de fil i canya o de canya i de cordill. Aquesta literatura del tombant del 1900 són composicions en vers, impreses amb plecs de quatre pàgines. El nom els ve donat per la forma com s’exposaven a la venda: penjats d’un cordill i agafats d’un tros de canya perquè no se’ls emportés el vent. Els venedors el recitaven o cantaven, com a reclam, i la gent els adquiria per llegir-los en reunions familiars, d’amics o al cafè. Sortida de la cercavila des de la seu de l’entitat, al carrer de la Presó, i actuacions a les places de la Farinera, de David Constantí, de les Basses i de Sant Pere.

20.30 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, projecció de Romero, de John Duigan, dins la programació del cineclub.

Dijous 19

ELS GUARDONS DE LA CIUTAT

De 10.00 a 13.00 h, al MAS CARANDELL, Biblioteca Sobre Rodes. A les 11.00 h, presentació del llibre El Gaudí que no ens han explicat mai, de Joan Torres Domènech, amb l’assistència de l’autor. Activitat del projecte ARTER de la Central de Biblioteques de Tarragona.

17.30 h, a la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, Contes a cau d’orella: La Pastoreta i la Mare de Déu, narració de la història que va originar les Festes de Misericòrdia.

De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de llenya seca.

19.30 h, a la SALA D’ACTES DEL CENTRE D’AMICS DE REUS, xerrada «Trucs i consells per a un envelliment saludable», a càrrec de la dietista i nutricionista Rosa Baró Vilà. Organitza: Grup Cultural de Misericòrdies de Reus.

20.00 h, al SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT, lliurament dels Guardons de la Ciutat 2019. Un homenatge públic a la societat civil de casa nostra. Entrega de la Medalla de la Ciutat a M. Àngels Ollé Romeu, i mencions honorífiques municipals a M. del Carme Vidal Salvat, Alba Sotorra Clua, Escola Sant Bernat Calvó, Llar d’Infants M. Assumpció Cuadrada, Germanetes dels Pobres, Confraria La Verònica, Colla Musical Els Tranquils i Confraria dels Sants Just i Pastor. Durant l’acte es repartirà la postal número 43 de la col·lecció de Postals de la Festa Major, dedicada al ball solemne curt de l’Àliga de Reus a l’interior del santuari de Misericòrdia.

20.00 h, a la CAPELLA DELS DOLORS DE LA PRIORAL DE SANT PERE, xerrada «L’ànima de Gaudí», a càrrec de

Josep Ma. Tarragona.

20.00 h, pel NUCLI ANTIC, el Carro dels Romanços. Bravium Teatre ens ofereix una passejada teatral pels carrers del centre de la ciutat basada en la rica producció reusenca de literatura de fil i canya del segle XIX. Sortida de la cercavila des de la seu de l’entitat, al carrer de la Presó, i actuacions a les places de la Farinera, de David Constantí, de les Basses i de Sant Pere.

També hi haurà temps per als castells per Misericòrdia. | Laia Solanellas

 

Divendres 20

De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de llenya seca.

18.00 h, a l’interior del MERCAT CENTRAL, Storytelling amb La Martina Kids&Us School. Contacontes en anglès i realització d’una manualitat per decorar el mercat. Adreçat a nenes i nens d’entre 4 i 10 anys. Places limitades, cal inscripció prèvia al 977 300 006 (dies laborables, de 9.00 a 13.00 h)

18.30 h, a la PLAÇA DEL BALUARD, animació infantil amb A ballar toquen, a càrrec d’Struc, un espectacle de ball infantil amb cançons populars i modernes amenitzades amb molta animació, pluja de caramels, batalla de confeti, globus, fum i tot tipus de balls cent per cent participatius.

19.00 h, des del CARRER DE MARTÍ NAPOLITÀ, Coricorre, cercavila del Bou de Reus i del Bou de Valls,  amb l’acompanyament musical dels Bandsonats. Recorregut: carrers de Santa Anna, de la Presó, de l’Hospital, del Fossar Vell i Major, plaça del Mercadal, carrers del Metge Fortuny, d’Aleus, de Rosich i de Martí Napolità.

19.00 h, al CENTRE D’AMICS DE REUS, inauguració de l’exposició de pintures dels alumnes de Lídia Pàmies.

20.00 h, a la PLAÇA DEL CASTELL, representació del Ball de Sant Miquel, a càrrec del Ball de Diables. Aquest ball, documentat a la ciutat des del segle XVIII, escenifica la lluita del bé i el mal.

20.00 h, al PAVELLÓ OLÍMPIC MUNICIPAL, Premis Esport i Ciutat, gala on es reconeixen anualment persones, entitats i esportistes vinculats a la ciutat que hagin destacat durant la temporada esportiva.

22.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, concert de Roba Estesa i Doctor Prats. El grup de música festiva i combativa Roba Estesa presentarà Desglaç, el seu segon disc, amb el qual vol potenciar la lluita i la presència de la dona a gran escala i convida a l’inici d’una revolució col·lectiva des de les individualitats particulars; una oda a la col·lectivitat i a l’acte d’empoderament per alliberar-se. Seguidament, Doctor Prats, que amb poc temps ha capgirat la música de fusió del nostre país, afegint als ja clàssics components del pop, la cúmbia i l’ska nous elements, com l’electroswing i el dubstep; ho podreu comprovar en el seu potentíssim directe, que no deixa ningú indiferent.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, Cineclub del Centre de Lectura. Projecció de Manbiki kazuko (Un afer de família). d’Hirokazu Kore-eda. Japó, 2018. VOS. 121 min. Preu: 5 €, socis del Centre de Lectura 2 €.

21.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Misericòrdia: de Reus al Cel. Muntatge escènic de cant, música, dansa i teatre que ens porta a reviure la llegenda de la Mare de Déu de Misericòrdia, des de l’aparició a la pastoreta fins a la salvació de la vila. L’Orfeó Reusenc escenifica aquest muntatge únic, que compta amb un equip de més de 80 persones entre músics, cantaires, dansaires, actors i tècnics.

21.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, assaig  obert especial de Misericòrdia a càrrec dels Xiquets de  Reus.

La Baixada al Santuari omple de llum, foc i pólvora Misericòrdia. | Laia Solanellas

 

Dissabte 21

Durant el matí, al CAMPANAR, al punt més alt del pinacle major, hissada de la bandera mariana com a inici de les festes de Misericòrdia.

10.30 h, a l’exterior de la PARRÒQUIA DE SANT JOAN, ofrena floral a la majòlica de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec del Grup Cultural de Misericòrdies de Reus.

11.00 h, al mercat ambulant dels Marxants, al MERCAT CENTRAL, espectacle itinerant de música i gresca

amb la xaranga Bandsonats.

D’11.00 a 13.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Festa pel Dia Mundial de l’Alzheimer. Atraccions, inflables, circuits amb bicicleta i llits elàstics. Preu: 1,5 €. Els beneficis aniran destinats a l’Associació d’Alzheimer de Reus i Baix Camp. [CANCEL·LAT]

12.00 h, a l’AJUNTAMENT, acte de donació del Lleó petit de Reus a la ciutat. [AJORNAT— se celebrarà el pròxim dilluns 23 de setembre, a les 17.30 h a l'Ajuntament abans de la sortida del Seguici Petit]

12.00 h, al MUSEU DE REUS (espai plaça de la Llibertat), visita guiada a l’exposició «Reus i els seus artistes (1850-1939)». Imprescindible reserva prèvia al 977 010 660, de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a

12.00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, visita teatralitzada, concert i vermut. Imprescindible reserva prèvia a www.codoleducacio.com. Més informació al 977 327 362. Amb el suport de la Fundació Pere Mata i  l’Ajuntament de Reus.

12.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, lectura de les reivindicacions a favor de l’Alzheimer, que defineix en l’àmbit estatal la Confederació d’Associacions d’Alzheimer CEAFA, a càrrec de Cori Sánchez, presidenta de l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius de Reus i Baix Camp, acompanyada per Carles Pellicer, alcalde de Reus.[CANCEL·LAT]

12.00 h, al CARRER D’ALEUS, vermut rumberu, amb el magnífic Peret Reyes i Victor del Río, que presentaran el nou disc Rumba de Barcelona, amb David Rincón al cajón. Amenitzaran l’acte els DJ Cris&Petes. Organitza: La Nit de Fer l’Índiu (CRAC i Colla Gegantera) i Bar Absenta. Col·labora: Vermuts Miró. [AJORNAT AL DISSABTE 28 DE SETEMBRE].

A les 12.00 h, a la PLAÇA DEL TEATRE, vermut i misericòrdia van en concòrdia. Som la Colla Pessigolla i volem veure’t ballar... a la plaça del Baluard has de venir si vols participar. Organitza: Colla Pessigolla.

13.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, II Concurs de Paelles i Arrossos de Misericòrdia. Concurs/dinar popular per tastar les millors propostes de paelles i arrossos dels participants, prèviament inscrits a http://ves.cat/enjl. Tasteu les propostes i voteu quina s’emporta el premi! Cada tiquet inclou 4 tastos de paella, amanida, pa, aigua, vi i pastís de postres. Venda anticipada de tiquets (12 €) a la Llibreria Gaudí, Fil i Cotó, Taverna Despertaferro, 3 de 9 i Batabat. Si queden tiquets, podran adquirir-se el mateix dia al Pallol per 15 €. Els beneficis aniran destinats a l’Associació d’Alzheimer de Reus i Baix Camp. [CANCEL·LAT  — es comunicarà nova data]

14.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Festa pel Dia Mundial de l’Alzheimer. Concert de Los Ritmos de Rumba. [CANCEL·LAT]

17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració d’ikebama a càrrec de Marta Ferrer.

18.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Diada Castellera de Misericòrdia, amb la participació dels Moixiganguers d’Igualada, els Nens del Vendrell i els Xiquets de Reus.

18.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Festa pel Dia Mundial de l’Alzheimer. Berenar popular i actuació

de la companyia Souldance i de la Jove Companyia de Dansa del Centre de Lectura.

18.30 h, des de la CASA RULL i pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Canó de les Festes.

Canonades i versots ompliran els carrers del nucli antic.

18.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de taitxi per part del Grup Tai-Txi del Baix Camp.

18.30 h, a la PLAÇA DEL BALUARD, amb motiu del Dia Internacional de la Pau, espectacle infantil En Quimet i el seu tricicle, a càrrec de la companyia Galiot Teatre de Titelles. D’un antic tricicle de principis del segle passat hi sortirà un bagul antic de fusta del qual apareixeran contes de grans dimensions, personatges i objectes que ens parlaran de la pau, la tolerància i el respecte.

19.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Festa pel Dia Mundial de l’Alzheimer. Concert d’Ariel Santamaria.

19.00 h, al GAUDÍ CENTRE, il·luminació de la façana en color verd amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer.

19.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, plantada de les bèsties participants a l’A Reus, Correfoc!

20.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Festa pel Dia Mundial de l’Alzheimer. Concert de Joan Masdéu.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, concert de presentació de Cru, el nou disc de Fito Luri. Preu: 8 € (anticipada), 10 €

taquilla.

21.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, A Reus, Correfoc!,  amb la participació dels balls de diables de Ribes, la Canonja i Vila-seca, i el Borinot del Vendrell, el Porc d’Argentona, el Drac de Granollers, lo Fardatxo de Rasquera i el Drac Gall de Castellgalí, i de Reus: els Bous de Foc, la Vedella de Foc, la Víbria, el Ball de Diables, el Drac i la Cabra. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer del Vidre, placeta dels Argenters, carrers de Donotea, d’Aleus, de Rosich i de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrers Presó, de l’Hospital, Absis, de les Peixateries Velles i del Fossar Vell, plaça de Sant Pere, carrer Major i plaça del Mercadal.

Misericòrdia compta amb actes solemnes i culturals. | Laia Solanellas

 

Diumenge 22

8.30 h, al POLILLEUGER CIUTAT DE REUS, II Reus Bike Race, II Trofeu Ciutat de Reus de BTT. Més informació i inscripcions a http://inscripcions.reusbikerace.com/

De 10.00 a 21.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, 53è Aplec Baix Camp, organitzat per la Colla Sardanista Rosa de Reus. Esmorzar popular i sardanes tot el dia amb les cobles Jovenívola de Sabadell i Reus Jove, i a la tarda també amb la Cobla Pare Manyanet. Al matí, actuació del Bou i el Lleó amb motiu del seu 15è aniversari. De forma paral·lela, tallers i activitats: escacs, jocs, manualitats i concurs de colles a la tarda.

11.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller infantil de cura i modelatge d’un bonsai. Cal inscripció prèvia, places limitades fins a 20 participants menors de 12 anys. Preu: 6 €.

11.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa de la 39a Trobada de Misericòrdies al santuari, amb la presència de la geganta Misericòrdia de la Colla Gegantera de l’Institut Pere Mata.

12.15 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, ballada conjunta de la «Sardana del Peret Ganxet», de Josep Maria Baiges Jansà, a càrrec d’alumnes de diverses escoles reusenques, acompanyats pel gegant Peret Ganxet (amb motiu de l’Any Peret Ganxet - 60 aniversari).

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, acte de lliurament de records als expositors i col·laboradors de la XXV Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de bonsai a càrrec del professor Josep M. Miquel.

17.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, inscripcions de la Trobada d’Elements Fets Per Tu - Fan del Seguici. Si ets fan del seguici de Reus, fes-te el teu element o vesteix-te com el teu ball preferit i llueix-te per Misericòrdia! És ben fàcil: tisores, pega, cartró... o qualsevol altre material. Si vols participar-hi i per a més informació, entra a www.canalreustv.cat i segueix les instruccions. Organitza: Canal Reus TV.

18.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, contacontes Hi havia una vegada... Contes sense diferències, Històries sobre la igualtat de gènere, a càrrec d’Imma Pujol.

18.30 h, des de la CASA RULL i pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Canó de les Festes.

Canonades i versots ompliran els carrers del nucli antic.

18.30 h, des de la CASA RULL, cercavila de la Banda Verge de Misericòrdia. Recorregut: plaça del Doctor Sabater, carrer de Sant Joan, plaça de Prim, ravals de Jesús, de Martí Folguera, de Robuster, de Sant Pere i del Pallol (actuació), plaça d’Evarist Fàbregas, carrer de la Presó, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna i plaça de Prim, on finalitzarà amb una actuació de lluïment.

18.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, inici de la cercavila de la Trobada d’Elements Fets Per Tu  - Fan del Seguici pel centre de la ciutat. Recorregut: carrer Major, carrer de les Peixateries Velles, Absis, carrers de l’Hospital, de la Presó, de les Galanes i plaça del Mercadal.

19.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació de Dos cavallers de Verona, de William Shakespeare, a càrrec de la companyia Fabulae Tarraconense, amb la direcció de Miquel Àngel Fernández. Preu: 12 €, anticipada 10 €, Carnet

Jove de l’Ajuntament de Reus 8 €, socis de l’entitat 7 €.

A partir de les 20.30 h, al CAMPANAR, visites nocturnes a càrrec dels Campaners de Reus. Els Campaners de Reus ens expliquen la seva tasca, tot gaudint de nit de l’espectacular mirador de la ciutat. Preu: 2 € per persona. Imprescindible reserva prèvia a partir del dia 14 a campanersdereus@gmail.com.

21.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, cantada d’havaneres amb els grups Balandra i Sons del Mar. El Grup Cultural de Misericòrdies de Reus ens oferirà, a la mitja part, el Tronat (vermut Miró cremat).

La festa major petita de Reus s'allargarà durant un mes. | Laia Solanellas

 

Dilluns 23

17.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, representació del Ball parlat de Marcos Vicente.

18.00 h, des del CAMPANAR, Toc de la Festa Major Petita per anunciar la sortida del Seguici Petit, a càrrec dels Pioners i Caravel·les dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

18.00 h, des de l’AJUNTAMENT, inici de la cercavila del Seguici Petit de la ciutat.  Amb la participació dels músics de l’Aula de Sons de Reus, el Ball de Diables infantil, el Drac petit, la Cucafera, el Basilisc petit, el Lleó petit, els Nanos petits, la Mulassa petita, els Vitxets, Moros i Indis petits, el Ball de Marcos Vicente, el Ball de Pastorets petit, el Ball de Cercolets petit, el Ball de Prims petit, el Ball de Valencians petit, el Ball de Bastonets de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic petit, el Ball de Gitanes petit, l’Escola de Bastons de l’Orfeó Reusenc, la Canalla dels Xiquets de Reus, l’Àliga petita i la Banda de Música del Pare Manyanet. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrers de les Peixateries Velles, de l’Hospital i de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim i carrer de Monterols, i acabarà novament a la plaça del Mercadal, on es farà la passada de lluïment.

19.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, berenar popular, gentilesa de Borges.

20.00 h, a l’AJUNTAMENT, XXVII Trobada de Misericòrdies de la nostra ciutat.

Dimarts 24 - Vigília de Misericòrdia

9.30 h, a l’ESPAI SANT RAFAEL (carrer del Dr. Ferran 33-37), taller pràctic d’higiene postural per a cuidadors, a càrrec de la fisioterapeuta Ada Chacón.

12.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la vigília de la festivitat, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

19.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la sortida dels gegants i altres elements festius en cercavila, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Alhora, des de diferents punts del CENTRE DE LA CIUTAT, sortida del Seguici Festiu i altres elements. Les figures, els balls i les danses del nostre seguici es passejaran pels carrers i places del centre de la ciutat.

19.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, concert a càrrec de l’Orquestra Cimarrón, que ens oferirà un gran espectacle i un ampli repertori de peces clàssiques.

20.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, tancament de la XXV Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

20.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, sortida de la Cercavila del Masclet,  amb diferents elements festius i amb acompanyaments musicals. El Col·lectiu El Masclet llançarà botes a l’inici i al final del recorregut. La cercavila passarà pels carrers del Metge Fortuny, d’Aleus, d’en Vilar, de Rosich i de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrers de la Presó, de l'Hospital i de les Peixateries Velles, plaça de Sant Pere, carrer Major i plaça del Mercadal. A més, podreu comprar Masclet a diferents establiments durant tots els dies de la festa.

22.00 h, a LA PALMA, 26è Reggus. Festival de reggae, ska i altres herbes, amb l’actuació de Llança de foc (País Valencià), Don Cosmic (Barcelona), Limbo & The Bubbling Society (Tarragona), Ganjanights (Tarragona) i Primatical Sound (Reus). Entrada gratuïta. Organitza: Di Farm Produccions i Festival Reggus. Col·labora: Ajuntament de Reus - Regidoria de Cultura i AMCA.

22.30 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA i pel PASSEIG DE MISERICÒRDIA, Rosari de Torxes, amb comentaris dels misteris del rosari a càrrec de Monsenyor Joan Planellas Barnosell, arquebisbe de Tarragona. Rosari encapçalat per la creu i els cirials, l’estendard del Grup Cultural de Misericòrdies i seguit del poble amb torxes. Com cada any, el rosari finalitzarà a l’interior del santuari, on tindrà lloc la cantada dels goigs i la veneració de la Mare de Déu de Misericòrdia (la venda de torxes es farà a partir de les 21.30 h fins a l’inici del rosari a la porta del col·legi La Salle, amb la col·laboració d’aquest centre educatiu).

23.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, revetlla jove amb Tàrraco Surfers i CAT ROCK. Tàrraco Surfers fa tres anys que animen les festes d’arreu passant èxits de la música disco, pop, rock i latin pel sedàs de la música surf-rock. Cançons d’artistes com Boney M, Michael Jackson, Pitbull, Marc Anthony, Sopa de Cabra o AC/DC interpretades com mai les havia imaginat ningú. Seguirà la revetlla CAT ROCK, per als amants dels cargols a la llauna, Txarango, el pa amb tomàquet, Els Pets, l’escalivada, Els Catarres, la crema catalana, Lax’n’busto, l’escudella, La Pegatina, la samfaina, Obrint Pas, els panellets, Miquel del Roig i el xató.

23.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, revetlla amb l’Orquestra Cimarrón. Amb més de 5.000 actuacions i milers de quilòmetres recorreguts, el 2018 ha estat la formació de ball guanyadora als Premis ARC com a millor gira per festes majors. Una combinació de temes ballables clàssics (pasdobles, valsos, etc.) i música actual per a tots els públics per donar la benvinguda al dia de Misericòrdia.

24.00 h, al PASSEIG DE MATA, revetlla Go Fabri Open air Festival Misericòrdia 2019. Gaudeix de la millor festa a l'aire lliure de la mà de l'equip de La Fàbrica i els seus DJ Löbz, Máximo Valentino, Sr. Marshall i un convidat especial. Un escenari al mig del passeig amb so i il·luminació junts amb els efectes especials més espectaculars. Organitza: La Fàbrica i Restaurant Bella Italia da Gino.

El Rosari de Torxes és un dels actes més solemnes de les festes. | Laia Solanellas

 

Dimecres 25 - Diada de Misericòrdia

7.00, 8.00 i 9.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa. Durant tot el dia, el cambril de la Mare de Déu de Misericòrdia estarà obert per venerar la imatge (llevat de les hores de culte i fins al moment de la cantada de goigs de la Mare de Déu).

8.00 h, pels CARRERS DE LA CIUTAT, matinades de Misericòrdia, amb la participació dels grups de grallers de la ciutat, matinades tronades a càrrec del grup de tabalers del Ball de Diables, i matinades galejades amb el Ball de Pere Joan Barceló. Matinades a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.

8.00 h, en DIFERENTS ESTABLIMENTS de la ciutat, esmorzars de forquilla.

10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la festivitat de Misericòrdia, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

10.30 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA, baixada al santuari de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.

D’11.00 a 15.00 h, al PASSEIG DE MISERICÒRDIA 28, baixos 1, vermut solidari en benefici de Down Tarragona (Associació Síndrome de Down).

D’11.00 a 20.30 h (excepte pausa al migdia), al PARC DEL TRENET, circulació de trens manipulats amb passatgers. Preu: 1,50 €.

11.00 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA, baixada del Seguici Festiu fins al santuari,  amb la participació del Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els nanos, la Mulassa i els gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets, l’Àliga i la Banda Simfònica de Reus. En arribar al santuari, ballada de cadascun dels elements, balls i danses del Seguici Festiu.

11.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, solemne missa concelebrada presidida pel Monsenyor Joan Planellas Barnosell, arquebisbe de Tarragona. L’apartat musical anirà a càrrec de l’Orfeó Reusenc amb la participació dels assistents.

Just en acabar, repic de campanes i el llançament de 21 salves de morterets en honor a la Mare de Déu.

A continuació, al SANTUARI, actuació de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia. Tot seguit, ofrena floral i musical al cambril de la Mare de Déu.

14.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, dinar de festa major dels grups festius de la ciutat. A continuació, tots els grups festius que ho desitgin poden fer la seva ofrena i visitar el cambril de la Mare de Déu.

De 17.30 a 19.00 h, davant del SANTUARI, ballades dels gegants, els nanos, les danses i el bestiari.

18.30 h, a l’interior del SANTUARI, rosari, i a continuació, celebració de la missa.

19.00 h, davant del SANTUARI, actuació castellera amb els Xiquets de Reus.

A continuació, a l’interior del SANTUARI, l’Àliga de Reus oferirà a la Mare de Déu de Misericòrdia el seu

ball solemne curt amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.

Seguidament, cantada general dels goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec de l’Orfeó Reusenc

i els fidels assistents amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.

19.30 h, al PASSEIG DE MISERICÒRDIA, La Baixada, tradicional baixada del Ball de Diables de Reus al santuari, amb la participació del Ball de Diables i els diables particulars.

En acabar, a la PLAÇA DEL SANTUARI, encesa de la Víbria i el Drac, seguida de la carretillada de Misericòrdia a càrrec del Ball de Diables.

Tot seguit, encesa de la façana del santuari i mostra piromusical, a càrrec de la Pirotècnia Igual.

La Mare de Déu de Misericòrdia al Santuari. | Laia Solanellas

 

Dijous 26

17.30 h, a la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, cloenda del Joc de Lectura de l’Estiu 2019, amb el repartiment de premis als guanyadors i participants.

Divendres 27

9.30 h, a la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, presentació del procés de creació del llibre Roseta als alumnes de l’Institut Roseta Mauri a càrrec de les seves autores Carme Puyol, Lluïsa Amorós i Teresa Llorach. Activitat del projecte ARTER de la Central de Biblioteques de Tarragona. Inclou la presentació de la Guia de lectura dels fons bibliogràfics de les Biblioteques Municipals de Reus sobre la dansa en commemoració de l’Any Roseta Mauri.

19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Mens sana in Corpore sano. CULTURA & ESPORT. Tret de sortida del nou curs a càrrec del Centre de Lectura i Reus Deportiu.

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, projecció de l’audiovisual Viatjant per la Rússia imperial, de Pere Aleu.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, Cineclub del Centre de Lectura. Projecció de The Favourite (La favorita), de Yorgos Lanthimos. Regne Unit, 2018. VOS. 119 min. Preu: 5 €, socis del Centre de Lectura 2 €.

21.00 h, al CENTRE D’ART CAL MASSÓ, Like Home, performance de dansa, moviment i música, treball sorgit a partir de la realitat compartida dels seus intèrprets: el fet d’haver emigrat. Organitza: Centre d’Art Cal Massó.

22.00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, Vermusic amb Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach. Entrada: 5 €, destinats a la Lliga Contra el Càncer. Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre. Venda anticipada a www.entradium.com.

Tot el Seguici Festiu de Reus es bolca per les festes. | Laia Solanellas

 

Dissabte 28

9.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, Homenatge Antic Vespa Club Reus (1955-2019). Concentració i sortida de la trobada de Vespes i Lambrettes fabricades fins al 1959. A la PLAÇA DEL MERCADAL, de 9.30 a

12.30 h, exposició de les motocicletes.

De 10.00 a 22.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, 2a Fira del Còmic i el Col·leccionista. Parades de compra i venda de còmics i marxandatge i diversos tallers.

De 10.00 a 12.00 i de 17.00 a 20.00 h, al CENTRE D’AMICS DE REUS, V Trobada del Col·lect-Con. Exposició

«Reus també es col·lecciona» i trobada d’intercanvi d’objectes de col·leccionisme.

12.00 h, al MUSEU DE REUS (espai raval de Santa Anna), visita guiada a l’exposició «Macià Ferrando Roca. Un reusenc a la guerra del Rif (1923-1924)». Imprescindible reserva prèvia al 977 010 660, de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h.

12.00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, visita teatralitzada, vermut i sessió de ball lindy hope. Imprescindible reserva prèvia a www.codoleducacio.com. Més informació al 977 327 362. Amb el suport de la Fundació Pere Mata i l’Ajuntament de Reus.

12.00 h, al CENTRE D’ART CAL MASSÓ i la BOTIGA EL BROT, acte inaugural de Murals que obren portes. Pintada de la persiana del comerç El Brot (que celebra el 40 aniversari) i vermut solidari. D’aquesta manera s’inicien diverses expressions artístiques que se celebraran al barri. Acció realitzada per persones refugiades i joves, amb la col·laboració d’artistes muralistes i del grafiti.

12.00 h, al CENTRE CULTURAL EL CASTELL, «La recerca, l’element clau», xerrades de petit format per divulgar el coneixement i la recerca. Organitza: URV, IISPV, IPHES, ICIQ, ICAC.

12.30 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, Aixequem el teló - TEBAC 40 anys. Espectacle de petit format i vermut musical amb After Dark, per donar inici als actes de celebració del 40è aniversari de la companyia Teatre Estable del Baix Camp.

12.30 h, a la PLAÇA DEL TEATRE, Misericòrdia 2019 on fire, últim electrovermut de l’any: música, vermut i molta ballaruca. Patrocina: Vermuts Miró. Organitza: Associació Vermuts i Rialles.

17.00 h, al CENTRE D’AMICS DE REUS, jornada de portes obertes. Al primer pis de l’entitat, Trofeu de Misericòrdia de Futbol Botons.

17.30 h, al TEATRE FORTUNY, representació d’Annie. El Musical. Preu: 30, 25 i 15 €.

18.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, presentació del calendari solidari 2020 de la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella amb els balls de Pere Joan Barceló, Pastorets, Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, Mossèn Joan de Vic, Gitanes, Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, el Canó de les Festes, el Ball de Marcos Vicente i el Ball parlat de Dames i Vells. Organitza: Fundació Mn. Frederic Bara i Cortiella i Vermuts Miró, amb la col·laboració del fotògraf Ferran Estivill i del publicista Joan Dalmau.

18.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, acte solidari a favor de la Fundació Amics del Joan Petit Nens amb Càncer. Berenar amenitzat per Ariel Santamaria, el gegant Peret Ganxet i l’Agrupació Musical La Verònica, que oferirà, a més, una cercavila pels carrers del centre. Amb la col·laboració de Josep Baiges i el Forn Sistaré. L’aportació popular de 2 € serà destinada a la investigació del càncer infantil.

18.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, Tarda d’ales. L’Associació EINAR organitza tota una sèrie d’activitats (pintura, Zumba, jocs...) amb diverses actuacions d’elements festius, entre les quals els gegants de Vilallonga.

18.00 h, a la SALA D’ACTES DEL CENTRE D’AMICS DE REUS, actuacions dels grups que formen part del Centre d’Amics de Reus.

18.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, XIII Trobada d’Esbarts infantils-juvenils. Actuació de l’Esbart Ramon d’Olzina de Vila-seca, Esbart Dansaire de Sant Martí Sarroca i l’Esbart Santa Llúcia, amb una selecció de danses dels Països Catalans.

19.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, X Tomb de Nit, recorregut a peu per diferents indrets a les afores de Reus. Recorregut: camins dels Morts, de la Pedra Estel·la, de la Font de Carbonell, de Rubió i de Blancafort, carrer de Lituània, camins del Mas del Tàpies i vell de Riudoms, T-11, rotonda T-11, carrers de Riudoms, del Migdia, de Bernat Metge i santuari de Misericòrdia. Recorregut de 9 quilòmetres aprox. Més informació: www.aecreus.cat.

A partir de les 20.30 h, al CAMPANAR, visites nocturnes a càrrec dels Campaners de Reus. Els Campaners de Reus ens expliquen la seva tasca, tot gaudint de nit de l’espectacular mirador de la ciutat. Preu: 2 € per persona. Imprescindible reserva prèvia a partir del dia 14 a campanersdereus@gmail.com.

21.00 h, al TEATRE FORTUNY, representació de Jekyll & Hide. El Musical. Preu: 45, 35 i 20 €.

21.00 h, a l’antiga botiga de la Casa Navàs, sopar-celebració dels 40 anys del Grup Cultural de Misericòrdies de Reus. Informació i reserves a la botiga El Barato o al 687 725 084.

El Masclet és la beguda oficial de la Festa Major a Reus. | Laia Solanellas

 

Diumenge 29

12.00 h, al TEATRE FORTUNY, representació d’Annie. El Musical. Preu: 30, 25 i 15 €.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert acústic de comiat de Pokers. El grup de pop posa punt final a una trajectòria de més d'11 anys amb una gira de comiat. L'últim concert serà a la ciutat que els va veure néixer. Un concert especial on faran un repàs a les seves cançons més emblemàtiques, amb més d'una sorpresa...

18.00 h, al TEATRE FORTUNY, representació de Jekyll & Hide. El Musical. Preu: 45, 35 i 20 €.

Dimarts 1 d’octubre

18.30 h, a la SALA ANNEXA DE LA BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Club de lectura B: Fugir era el més bell  que teníem, de Marta Marín-Domine.

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, taula rodona «Joan Ferraté, la literatura com a diàleg», a càrrec de Salvador Oliva, professor de la Universitat de Girona, i Jordi Cornudella, editor. Organitza: Associació Gosar Poder i Escola de Lletres del Centre de Lectura.

21.00 h, al TEATRE FORTUNY, La nit en què dèiem Txèkhov, dins el cicle Grans Mestres. Preu: 15 €.

Dimecres 2 d’octubre

18.30 h, a la SALA ANNEXA DE LA BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Club de lectura A: Solenoide, de Mircea Cartarescu.

20.30 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, projecció de Mon oncle, de Jacques Tatí, dins la programació del cineclub.

Dijous 3 d’octubre

11.00 h, al CASAL DE LES DONES, xerrada «Fer front a la soledat».

19.30 h, a la SALA ROSA MAGRANÉ DEL CENTRE DE LECTURA, projecció de l’audiovisual Illa de la Palma, de Maria Toldrà.

20.00 h, a la CAPELLA DELS DOLORS DE LA PRIORAL DE SANT PERE, xerrada «La fe d’Antoni Gaudí», a càrrec de Mn. Rafel Serra.

Divendres 4 d’octubre

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, lliurament del 35è Memorial Josep i Liesel Vidal.

20.00 h, al SALTING (ctra. d’Alcolea, 36), presentació de la programació del Casal de Joves octubre 2019- juny 2020. Cal invitació, que podeu passar a recollir gratuïtament a partir del 23 de setembre al Casal de Joves La Palma.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, Cineclub del Centre de Lectura. Projecció de The old man & the gun (El vell i el fusell), de David Lowery. EUA, 2018. VOS. 93 min. Preu: 5 €, socis del Centre de Lectura 2 €.

21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert de Karol Green, dins el Festival Divines.

21.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, assaig obert especial a càrrec dels Xiquets de Reus.

Petits i grans gaudiran de la Festa Major de Misericòrdia. | Josep Martí

 

Dissabte 5 d’octubre

De 10.00 a 02.00 h, a LA PALMA, 26es Jornades de Rol i Estratègia de Reus. Punt de trobada per als aficionats als jocs de taula en diverses modalitats amb partides de demostració i iniciació, torneigs, concursos i altres activitats lúdiques paral·leles, per a tots els públics i edats.

De 10.00 a 22.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, 3a Fira del Disc i del Vinil. Parades de compra i venda de discs de vinil, marxandatge, actuacions musicals i diversos DJ ambientaran la jornada.

De 10.00 a 13.30 i de 16.00 a 19.30 h, en DIFERENTS INDRETS DE LA CIUTAT, Reus Ocult. Visites guiades gratuïtes d’entre 20 i 30 minuts a diferents espais  patrimonials de  la ciutat. Més informació a www.espaisocults.cat.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert de MICE (País Basc), dins el Festival Accents.

17.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Diada del Mercadal, amb la participació dels Castellers de Vilafranca, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, els Capgrossos de Mataró, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus.

20.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació del musical Mamma Mia (els orígens), dirigit per Noé Forés, Raquel Gomis i Júlia Turu, amb música en directe d’Arrelats. Preu: general 9 €, Carnet Jove de l’Ajuntament de Reus 8 €, socis de l’entitat 6 €.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, representació d’Ovelles, de Carmen Marfà i Yago Alonso. Preu: 15, 12 i 9 €.

21.00 h, al TEATRE FORTUNY, concert MIEDO, un espectacle d’Albert Pla. Preu: 25, 20 i 10 €.

23.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, concert de la Diada del Mercadal amb La Fúmiga i DJ.

Diumenge 6 d’octubre

9.30 h, des del PAVELLÓ OLÍMPIC MUNICIPAL, caminada popular en benefici de la Fundació Tosquelles, dins el cicle de les caminades populars. Més informació i inscripcions a www.reusesport.cat

De 10.00 a 22.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, 3a Fira del Disc i del Vinil. Parades de compra i venda de discs de vinil, marxandatge, actuacions musicals i diversos DJ ambientaran la jornada.

De 10.00 a 20.00 h, a LA PALMA, 26es Jornades de Rol i Estratègia de Reus. Punt de trobada per als aficionats als jocs de taula en diverses modalitats amb partides de demostració i iniciació, torneigs, concursos i altres activitats lúdiques paral·leles, per a tots els públics i edats.

De 10.00 a 13.30 i de 16.00 a 19.30 h, en DIFERENTS INDRETS DE LA CIUTAT, Reus Ocult. Visites guiades gratuïtes d’entre 20 i 30 minuts a diferents espais  patrimonials de  la ciutat. Més informació a www.espaisocults.cat.

12.00 h, al TEATRE BARTRINA, representació d’Adéu Peter Pan, a càrrec de la Cia. Festuc Teatre. Espectacle recomanat per a nens i nenes a partir de 3 anys i accessible per a persones sordes en Llengua de Signes Catalana (LSC). Preu: 6 €.

19.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, concert Reviure, a càrrec de Cesca Martínez (veu), Josep Mateu (piano), Joan Pujol (acordió) i Miquel Monteverde (percussió). Preu: 9 €, socis 6 €, i acompanyant de soci 8 €.

19.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, final de festa de Reus Ocult, amb organitzadors, voluntaris i tothom que hi vulgui participar.

Dimarts 8 d’octubre

18.00 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, conferència «Les comunitats jueves a la Corona d’Aragó des de 1391 a 1492» a càrrec d’Andreu Lascorz.

21.00 h, al TEATRE FORTUNY, representació de Carmen, de Victor Ullate Ballet Comunidad de Madrid. Preu: 43, 30 i 20 €.

Dimecres 9 d’octubre

17.30 h, a la SALA INFANTIL DE LA BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Contes a cau d’orella: contes solidaris amb la participació de la Regidoria de Solidaritat.

Dijous 10 d’octubre

12.00 h, a la SALA ANNEXA DE LA BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, A-Punt Club d’audició i cultura musical.

17.30 h, a la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, La cotorra m´ha dit: contes solidaris amb la participació de la Regidoria de Solidaritat.

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, presentació del llibre Sobre la República catalana. Escrits de Dret Constitucional i de Dret Internacional, d’Hèctor López Bofill.

Divendres 11 d’octubre

17.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, exhibició Street Style, amb scooters, BMX, skate i altres esports urbans.

19.00 h, a la SALA CENTRAL DE LA BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, JEP: Jornades Europees de Patrimoni, a càrrec de Marc Ferran.

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, presentació de la novel·la Pentimento, d’Antoni Real.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, Cineclub del Centre de Lectura. Projecció d’If Beale Street could talk (El blues de Beale Street), de Barry Jenkins. EUA, 2018. VOS. 107 min. Preu: 5 €, socis del Centre de Lectura 2 €.

Dissabte 12 d’octubre

10.00 h, al TEATRE BARTRINA, Festival de Jota. El Pilar 2019. Preu: 3 €. Cal recollir les entrades al Centro Aragonés «El Cachirulo». Organitza: Centro Aragonés «El Cachirulo».

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert de Susannes (cantautora rural), dins el Festival Accents.

20.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació d’El encanto de la comedia, cinco historias de los hermanos Álvarez Quintero, a càrrec del grup de teatre de l’Associació de Veïns Mare Molas, amb direcció d’Encarna Castaño. Preu: general 9 €, Carnet Jove de l’Ajuntament de Reus 8 €, socis de l’entitat 6 €.

Diumenge 13 d’octubre

11.00 h, al GAUDÍ CENTRE, Observem, escoltem i toquem en família al Gaudí Centre. Visita familiar on podrem descobrir els personatges i trets essencials de la vida de Gaudí a través d’un joc d’empatia, amb un taller artístic relacionat amb l’obra del genial artista. Preu: 5 €, adults i nens. Edat recomanada: de 6 a 12 anys. Imprescindible reserva prèvia al 977 010 670. Més informació a infoturisme@reus.cat

Dissabte 19 d’octubre

18.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, missa cantada i concert a càrrec del Cor The Issel’s Singers, que oferirà un repertori de diversos estils cantats a capella.

18.30 h, des de la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, 8a Trobada de Bandes Històriques, amb la participació de la Banda Flagelación y Gloria d’Elx (Alacant), la Banda y Majorettes de Móstoles (Madrid), la Banda de Timbals i Gralles de Mas Romeu de Calafell i la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia de Reus. Recorregut: plaça de la Llibertat, plaça del Pintor Fortuny, avinguda de Prat de la Riba, Mercat Central, carrer de Sant Joan, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal, on tindrà lloc l’actuació de lluïment de les agrupacions participants.